ÖZTÜRK: DOĞALGAZDAN KDV ALINMASIN

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kamil Aydın ve ilçe belediye başkan adayları, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyetine (DAGC) ziyarette bulundu.

20 Aralık 2013 Cuma 13:11
ÖZTÜRK: DOĞALGAZDAN KDV ALINMASIN
Yerel seçimler öncesinde ziyaretlerini sürdüren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Şimşek Akpınar, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kamil Aydın, Yakutiye Belediye Başkan adayı Nurullah Özkılıç, Palandöken Belediye Başkan Adayı Ahmet Kazanç ve Aziziye Belediye Başkanı Murat Resuloğlu ile birlikte Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’ne nezaket ziyaretinde bulundular. Ziyarette DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet eden MHP heyeti, seçim çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Bir süredir devam ettikleri çalışmalarda vatandaşlardan olumlu sinyaller aldıklarını ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, bu seçimin diğer seçimlerden daha farklı olacağını söyledi.

DOĞALGAZDAN KDV ALINMASIN

Öztürk, geçtiğimiz yıl hükümete önerdikleri Doğu Anadolu Bölgesi’nde doğalgaz kullanımından KDV alınmaması önerisine henüz olumlu bir verilmediğini anlattı. Öztürk, “Doğalgazın metreküp fiyatı, Erzurum’da da aynı birçok yerde de aynı. Örneği Ankara’da 4 saat, Erzurum’da 24 saat yanıyor. Vatandaşın mağduriyetinin önlenmesi için doğu illerinde KDV’nin alınmamasını önerdik . Bu önerimizi yineliyoruz. Şu ana kadar olumlu bir cevap gelmedi. Vatandaşımız diğer bölgelerden farklı olarak 6 ay gibi bir süre, doğalgaz yakmak z orunda kalıyor. Biraz olsun bütçesine katkıda bulunmak için KDV alınmayabilir ”diye konuştu.

DAGC Başkanı Özsoy da yerel basının üzerine düşen görevi yerine getirmesine rağmen, güçlükle ayakta kalabildiğini ifade etti. Özsoy, meslekte birlikteliğin güçlenerek devam etmesi adına 7 bölgede kurulan federasyonların oluşturduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun kuruluşunun tamamlandığını bir süre sonra bu gelişmenin kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi. Özsoy, bölgedeki 12 ilden gazeteci derneklerinin de Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu’nu oluşturduğu bilgisini verdi.

Editör

Son Güncelleme: 20.12.2013 13:12
Anahtar Kelimeler:
ErzurumOktay ÖztürkMHP
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.