ORTAYA ATILAN TEMAYÜL SONUÇLARI HAYAL ÜRÜNÜ

AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, temayül yoklamasından, adayların belirleme sürecine ve kendisinin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ile düşüncesine ve aday adayları arasında yaşanan karalama kampanyalarına kadar daha birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

31 Ekim 2013 Perşembe 17:40
ORTAYA ATILAN TEMAYÜL SONUÇLARI HAYAL ÜRÜNÜ
Kılıç, sosyal medya ve bazı yayın organlarında ortaya atılan temayül sonuçlarının hayal ürünü olduğunu açıklarken, aday belirleme sürecinin de Kasım ayı sonuna kadar tamamlanabileceğini tahmin ettiğini de söyledi. 

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, gündemdeki konularla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İl yönetim kurulu toplantısı öncesinde basının karşısına geçen İl Başkanı Kılıç, 27 Ekim Pazar günü yapılan temayül yoklamasının sonuçlarının açıklandığı şeklindeki iddiaların ve ortaya atılan rakamların birer hayal ürünü olduğunu açıkladı. Temayül sonuçlarının şu an genel merkezde bulunduğunu ve muhtemelen 10-11 Kasım tarihleri arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gözetiminde ya da bilgisi dahilinde sayılmasının beklediklerini söyleyen Kılıç, “Şu an itibariyle çuvallar mühürlendiği şekliyle genel merkezimizde duruyor. Sayım yapılması söz konusu bile değil. Aldığımız bilgiye göre, 10-11 Kasım tarihlerinde Sayın Başbakan’ın bilgisi veya gözetimi dahilinde bir ekip tarafından oyların sayımı yapılacak. Bu bizzat Genel Başkan Yardımcımızın bize verdiği bir bilgidir. Kaldı ki, aynı şekilde son il başkanları toplantısında da süreçle ilgili Sayın Başbakanımız da aynı bilgilendirmede bulunmuştu. Özetleyecek olursak, sayımın yapıldığı da, oylamada çıktığı edilen sonuçlar da hayal mahsulüdür. Teşkilatlarımıza ve Erzurum kamuoyuna bu bilgilere itibar etmemelerini ifade ediyoruz. Gerçek tüm bilgiler elimize ulaştıkça bizzat teşkilatımız tarafından zaten kamuoyuna duyurulacaktır” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili düşüncelerini de aktaran İl Başkanı Kılıç, bu konuda da genel merkezin tavsiyesi doğrultusunda süreci takip ettiklerini söyledi. Başkan Kılıç daha sonra şunları söyledi: “Genel merkezden bize, “adaylığı düşünen il başkanları bizden haber beklesin. Bizden habersiz kimse istifa etmesin” yönünde tavsiyede bulunundu. Halen İl Başkanlığı görevimiz var ve bu görevi de en iyi şekilde yürütmek mecburiyetindeyiz. Partimiz bize istifa etmememizi ve süreci beklememizi söyledi. Genel merkezimiz, teşkilatların bir anda gereksiz yere boşaltılmaması için böyle bir yolu izliyor. Adaylığı düşünülen isimlere istifa et denilecek. Bize aday ol denirse, oluruz, il başkanlığında kalacaksın derlerse kalırız, başka bir görev verilirse onu yaparız. Sürecin başından beri söylüyorum, biz partimize sevdalıyız, davamıza sevdalıyız. Mevki, makam peşinde değiliz. Partimiz bizi nerede değerlendirmek isterse, orada görev yaparız."

Bir gazetecinin, “AK Parti’nin bugüne kadar hiçbir seçim döneminde aday adaylarının seviyeyi düşürecek söylemler yapmadı. Buna karşın, bu dönem şahsa özel gazeteler çıkarılıp, sosyal medyada aday adayları üzerinde karalama kampanyaları yürütülmesini nasıl karşılıyorsunuz?” sorusuna ise Başkan Kılıç şu yanıtı verdi: “Bu tür şeylere ne Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız ne de genel merkezimiz sıcak bakmıyor, bakması da mümkün değil. Biz ilk günden itibaren aday adayı olan her arkadaşımıza, bu süreci kırmadan, dökmeden yürütmelerini, insanların kişilikleriyle oynamadan, bir insana ve Müslüman yakışır şekilde hareket etmeleri çağrısında bulunduk. Bunlara uygun hareket etmeyen elbet bunun hesabını vereceklerdir. Şehrimizi de partimizi de düşünerek hareket etmeleri gerekmektedir. Aday adaylarımıza bir kez daha sesleniyorum, kendinizi anlatın ve mevcut başkanlarla ya da aday adaylarıyla ilgili olumsuz konuşmayın.”

AK Parti’de aday adaylığı sürecinin yarın akşam 17.00 itibariyle tamamlanacağı ve şu an itibariyle toplam 94 kişinin aday adaylığı müracaatını aldıklarını açıklayan İl Başkanı Kılıç, 184 kişinin de belediye meclis üyeliğine aday adayı olduğunu söyledi. Büyükşehir için 6, Palandöken’e 8, Yakutiye’ye 11 ve Aziziye’ye de 2 aday adayı müracaatı olduğunu söyleyen Kılıç, “Yarın akşam aday adaylığı sürecimiz tamamlanıyor. Buna karşın kamu görevlileri için 1 Aralık’a kadar sürecimiz işleyecek. O nedenle aday adayı başvurusu yapamayanların da aday gösterilebileceğiyle ilgili partimizin kararı var. Sürecimiz devam ediyor. Öyle tahmin ediyorum ki, Erzurum ile birlikte 16 büyükşehir için süreç büyük ihtimalle Kasım ayı sonu itibariyle tamamlanabilir. Bu elbette bir tahmindir” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 31.10.2013 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.