ORHAN: DİMDİK AYAKTAYIM, GÖREVİMİN BAŞINDAYIM

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Korkmadan, yılmadan, usanmadan hemşehrilerimize hizmete kaldığımız yerden devam edeceğiz.” dedi.

02 Mart 2015 Pazartesi 21:49
ORHAN:  DİMDİK AYAKTAYIM, GÖREVİMİN BAŞINDAYIM
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Korkmadan, yılmadan, usanmadan hemşehrilerimize hizmete kaldığımız yerden devam edeceğiz.” dedi. 

Gazeteci-Yazar Esat Bindesen’in Kardelen TV’de yayınlanan ‘Kriz Merkezi’ programına konuk olan Başkan Orhan, uğradığı menfur saldırı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu, yapılan çalışmalar ve hedeflenen projelerle ilgili bilgi verdi.

Sağlık durumuyla ilgili bir probleminin bulunmadığını ve görevinin başında olduğunu ifade eden Başkan Orhan, “Maalesef makamımda bir saldırıya uğradım. Belinde silahıyla makamıma kadar gelen bir kişi bana ateş etti. Silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişiyle ben defalarca görüşmüştüm ve adaylığım döneminden beri görüşmelerim devam ediyordu. Gezköy’de kamulaştırmadan dolayı geçmiş yönetimler hayvancılıkla uğraşanlar için ahır yeri göstermişler. Saldırıyı gerçekleştiren kişi de yine ahır yeri talebinde bulunmuş. Biz de seçimden önce kendisiyle görüştüğümüz gibi, seçimden sonra da şahsın talebiyle ilgili büyükşehir belediyemizle görüştük. Biz bu girişimlerde bulunurken şahsın aslında hayvancılık yapmayacağını, farklı hobilerinin ve köpek sevdasının olduğunu öğrendik. Hazine arazisinin böyle bir şey için tahsis edilemeyeceğini kendisine söyledik ve iş teklifinde bulunduk. Fakat kendisi kabul etmedi. Defalarca bunu böyle ifade ettik ve en son 2 ay kadar önce bana ‘ben eski büyükşehir belediye başkanını vuracaktım, ama seni vuracağım’ şeklinde bir tehditte bulundu. Bizim tabi insanlara farklı bir bakış açımız olduğu için böyle bir şeyi tahmin bile edemedim. Ben hatta boynuna sarıldım ve ‘Eyüp sen beni vurmazsın, ben seni seviyorum, sen de beni seviyorsun’ dedim. Fakat 2 ay kadar sonra makamımda böyle bir saldırıya uğradım. Saldırının araştırılması için ilgili mercilere gerekli müracaatı yaptım.” dedi.

RABBİM NASİP ETMİŞSE 4 YIL BOYUNCA GÖREVİMİN BAŞINDAYIM

“Rabbime şok şükür, dimdik ayaktayız.” diyen Başkan Orhan, görevinin başında olduğuna vurgu yaparak, “Hiç kimse bu menfur saldırıyla beni görevimden alıkoyamaz, hizmetlerimi engelleyemez. Rabbim nasip etmişse ve ömrüm de yeterse dört yıl boyunca görevimin başındayım. Milletimiz sandıkta bu görevi bize tevdi etmiştir. Partimizin politikaları doğrultusunda ilçemize ve hemşehrilerimize hizmete devam edeceğiz. Bu tür provokatif eylemler ve saldırılar siyasilerin beki de he zaman maruz kalabileceği durumlardır. Erzurum’da bugüne kadar ilk kez oldu. Bu da önlem açısından diğer kurumlara ve yöneticilere örnek olmalıdır. Ama benim tiynetim ve fıtratım asla değişmeyecektir. Kapılarımız yine ardına kadar hemşehrilerimize açık olacaktır. Gelen her vatandaşımızla görüşeceğim, sıkıntılarını, sorunlarını paylaşacağım. Ben halkımla yine iç içe olacağım. Onların dertleriyle dertlenip, sevinçleriyle sevineceğiz. Bizim yola çıkış amacımız zaten buydu.” diye konuştu.

BAŞKAN ORHAN, 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Daha sonra bir yıllık görev süresini değerlendiren Başkan Orhan, Aziziye’nin yüzölçümü olarak çok büyük bir ilçe olduğunu, bunun da ciddi handikaplar oluşturduğunu bilerek göreve talip olduğunu ifade ederek, birbirinden kopuk, farklı sıkıntı ve problemleri olan Dadaşkent ve Ilıca ile birlikte 69 adet mahalle statüsünde köye de hizmet ürettiklerini kaydetti. Kurumsal vizyonu güncelleyip, mali disiplini sağlayarak işe başladığını kaydeden Başkan Orhan, yapılacak projeler için bir plan hazırlandığını ve halkla birlikte yönetim anlayışını şiar edinerek, göreve başlar başlamaz ‘Önceliğiniz, önceliğimizdir’ anketini düzenlediklerini, acil problemleri bu şekilde ortaya çıkardıklarını hatırlattı. Başkan Orhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile birlikte ilçede tüm mahalle muhtarlarını da dinlediklerini ve gerek merkez mahallelerin, gerekse köylerin sorunlarını tespit ettiklerini belirtti.

ILICA’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Ilıca ve Dadaşkent’te kentsel dönüşüm çalışmalarının birlikte yürütüldüğünü kaydeden Başkan Orhan, özellikle Ilıca’nın bir an önce dönüşümünün gerçekleşmesi gerektiğine işaret ederek, “Ilıcamızla ilgili dönüşüm ihalemiz gerçekleşti. Önümüzdeki süreçte Ilıca’ya 380 konut, 114 işyeri yapılacak. Bu konut ve işyerleriyle ilgili tüm çalışmalar tamamlandı, yer teslimi müteahhit firmaya yapıldı, inşaat sezonunun başlamasını bekliyoruz. Bu bahar sezonuyla birlikte Ilıca’nın çehresi değişecek. Bu konut ve işyerleri Ilıca’ya farklı bir görünüm katacak. Çünkü işyerlerinin yapılmasıyla, şuan Ilıca’nın ana caddesindeki iş yerleri, yeni yere taşınacak ve bir turizm beldesi ortaya çıkacak. Bizim amacımız da zaten bu. Ilıca termal zenginliğiyle ön plana çıkması gereken bir yerleşim merkezi. Kentsel dönüşüm bunun birinci ayağı. Önümüzdeki süreçte beş yıldız otellerin, büyük komplekslerin, kongre merkezlerinin ve butik otellerin yer aldığı bir yerleşim alanı haline gelecek. Hem Ilıca buradan kazanacak, hem Erzurum bundan en üst seviyede yararlanacak.” ifadelerini kullandı.

DADAŞKENT 200 EVLER’DE DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

Dadaşkent 200 Evler Bölgesi’nin kentsel dönüşümü ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi’nden karar çıktığını ve yetkinin Aziziye Belediyesi’ne verildiğinin altın çizen Başkan Orhan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile çalışmalara başladıklarını müjdeledi. 200 Evler’in Dadaşkent’te dönüşümünün gerçekleştirilmesinin elzem olduğunu vurgulayan Başkan Orhan, “Bizim yaptığımız her işte olduğu gibi, burada da birinci önceliğimiz hak sahibi hemşehrilerimizin mağdur olmamasını sağlamak. Kesinlikle hak sahiplerini mağdur etmeyeceğiz. Buradaki hiçbir hemşehrimiz tedirgin olmasın, kimsenin mağdur olmasına müsaade etmeyiz. 200 Evler Dadaşkent’in en güzel bölgesi ve burada yapılacak konutlarla hemşehrilerimizin daha huzurlu, daha ferah ve daha konforlu bir yaşam sürmelerini sağlayacağız. Gezköy’de ise yapılaşma süreci artık başlıyor ve projeyle ilgili çalışmalar sürüyor. Burada da bir alış veriş merkezi ve bin 500 kişilik bir öğrenci yurduyla ilgili modern yaşam alanları proje içerisinde alıyor. Bizim amacımız Dadaşkent’i örnek bir yaşam alanı haline getirmek.” şeklinde konuştu.

İMAR REVİZYONU VE KAÇAK YAPILAŞMA

Programda imar uygulamaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Muhammed Cevdet Orhan, kaçak yapılaşmayla mücadelede kesinlikle taviz vermediklerini, bodrum katlara müsaade etmeyerek, zemin artı iki kata izin verdiklerini kaydetti. Park ve bahçe düzenlemelerine büyük önem verdiklerini belirten Başkan Orhan, insanların boş zamanlarını geçirebilecekleri huzur ortamları oluşturmak adına çalışmalar yaptıklarını, geçtiğimiz yıl Dadaşkent’te iki parkta pilot çalışmayla, ışıklandırma yaptıklarını ve parkların çevresini açarak özgürleştirdiklerini belirtti.

TERMAL TURİZM VE SOSYAL BELEDİYECİLİK

Termal turizmde 18 adet aile kabinini hizmet açtıklarını hatırlatan Başkan Orhan, tesislerde hizmet kalite ve standardının her geçen gün yükseldiğini, yerli ve yabancı turistlerin tesislere büyük ilgi gösterdiğini vurguladı.

Sosyal belediyecilik uygulamalarına da büyük önem verdiklerine işaret eden Başkan Orhan, mesleki eğitim kurslarının nicelik ve çeşitliliğini artırmak için bağımsız bir bina oluşturduklarını söyledi. Okullarda zeka oyunları şöleni düzenlemeye hazırlandıklarını ifade eden Orhan, internet ve bilgisayar çağında gençleri zararlı alışkanlıklardan kurtarmak, düşünme kabiliyetlerini geliştirmek adına bu çalışmayı yapacaklarını sözlerine ekledi.

TELMALSPOR’UN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

Sportif alanda da Termalspor ile büyük bir başar örneği sergilediklerine dikkat çeken Başkan Orhan, Hentbol ikinci liginde mücadele eden Termalspor’un ligde son haftaya namağlup lider girdiğini ve ligi lider bitirmeyi garantilediğini ifade ederek, takımın play off maçlarını da kazanarak birinci lige çıkacağına yürekten inandığını anlattı.

BAŞKAN ORHAN’DAN TEŞEKKÜR

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, uğradığı menfur saldırı sonrası kendisini bir an olsun yalnız bırakmayan başta kendi ailesi olmak üzere, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’a, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve teşkilatına, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ertuğrul Sevüktekin ve teşkilatına, diğer ilçe başkanlarına, belediye başkanlarına, belediye meclis üyelerine, muhtarlara, belediye personeline ve tüm ilçe halkı ile geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Editör

Son Güncelleme: 02.03.2015 21:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.