ÖMEROĞLU'NDAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

10 Ocak 2015 Cumartesi 08:34
ÖMEROĞLU'NDAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Ömeroğlu, mesajında şunları söyledi; ''Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. 10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kabul edilen bu özel günü hep birlikte kutlamaktayız. Gazetecilik, kamuoyunu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek adına, doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik ile kişilik haklarına saygı gibi önemli temel değerleri de içerisinde bulundurarak, icra edilmesi gereken kutsal bir meslektir.
'VATANDAŞLA DEVLET ARASINDA KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYOR'
İlimizde  bu önemli göreve katkıda bulunan yerel ve ulusal basının temsilcileri olan değerli basın mensuplarımız,  kamuoyunun haber alma görevini sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmektedir. Erzurum’da faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo, televizyonlarımız ve ulusal ajanslarımızın temsilcileri sadece ilimize değil, internet aracılığı ve uydu kanalıyla dünyaya ulaşan güçlü basınımız, hepimiz için gurur kaynağıdır. Toplumsal bilinçlenmede katkı sahibi olan gazeteciler aynı zamanda demokrasimizin standartlarının yükselmesini de sağlamaktadır. Üstlendikleri görevleri itibariyle kamusal denetim işlevi gören gazeteciler, ekonomiden siyasete, kültürden edebiyata, spordan sanata kadar hayatın her alanından bizleri haber sahibi yaparak, mesleklerinin değerini artırmaktadırlar.. Bu bağlamda yerel ve ulusal basınımızın temsilcileri, her türlü fiziki koşulda ilimizde ve ilçelerimizde olan gelişmeler konusunda milletimizi bilgilendirmekte, vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi görerek, Erzurum’un kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik gelişiminde aktif bir rol oynamaktadır. Bugün sadece gazetecilik mesleğinin mensupları açısından değil, onların açtıkları pencereden dünyayı takip eden vatandaşlarımız açısından da son derece anlamlıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan, Milletimizin ortak sesi olup her zaman yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen siz değerli basın mensubu dostlarımın ve gazeteci arkadaşlarımın “10 Ocak Gazeteciler Günü”nü en içten dileklerimle kutlar, çalışma hayatlarınızda başarılar dilerim.''

Editör

Son Güncelleme: 10.01.2015 08:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.