ÖMEROĞLU’DAN OSMANLICA AÇIKLAMASI

Adalet Ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, “Osmanlıca öğrenmek, tarihimizle barışmak ve geleceğimize ışık tutmaktır.” dedi.

13 Aralık 2014 Cumartesi 13:35
ÖMEROĞLU’DAN OSMANLICA AÇIKLAMASI
19. Milli Eğitim Şurası’nda Osmanlıca’nın okullarda zorunlu ders olarak okutulması kararı alınmıştı. Bu yönde yapılan tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Ak Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, Osmanlıca öğrenmenin gerekliliğini; tarih ve kültür mirasımızla buluşmak adına çok önemli bir adım olduğu vurgusunu yaparak, “Öz yurdunda kendi kültürüne yabancı kalmış bir neslin ecdadına ve tarihine karşı olan sorumluluğunun yerine getirilmesidir.” Dedi.
Başkan Haktan Ömeroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Geçmişimizle köprü kurması açısından önemlidir çünkü; Osmanlı arşivlerinde incelenmeyi bekleyen milyonlarca evrak var. Biz tarihimizi ancak o evrakları inceleyerek ve araştırarak aydınlatabiliriz. Köklü, asil bir medeniyet diline sahibiz. Osmanlıcayla tekrar buluşarak inanıyorum ki; tarih, fikir, sanat edebiyat ve sosyal hayatta büyük atılımlar gerçekleştireceğiz. Ayrıca bu dilin öğrenilmesi ile birlikte belleğimize yeni yeni kavramlar girecek, bu kavram zenginliği ufkumuzun ve hayal dünyamızın da zenginliğini artıracaktır. Ülkemiz adına özellikle de geçmişten gelen zengin kültür hazinelerimiz ve milli manevi değerlerimizle buluşmak için çok faydalı olacağına inandığımız bu programımızın hayırlara vesile olmasını dileyerek, tüm halkımızı geçmişimizle köprü kurmaya, bu büyük kültür hizmetine katılmaya davet ediyorum.’’ dedi.

Editör

Son Güncelleme: 13.12.2014 13:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.