ÖMEROĞLU: MİLLETİMİZLE SARSILMAZ GÜVENE DAYALI SÖZLEŞME İMZALADIK

AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, partilerinin 5. Olağan Kongre süreci hakkında bilgi verirken, kongrelerin bir yenilenme süreci olduğuna dikkat çekti.

09 Ekim 2014 Perşembe 16:33
ÖMEROĞLU: MİLLETİMİZLE SARSILMAZ GÜVENE DAYALI SÖZLEŞME İMZALADIK
Parti binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan İlçe Başkanı Ömeroğlu, AK Parti’nin 14 Ağustos 2001 de siyasi hayatına atılan ve millete taahhüt ettiği, demokratikleşme, refah toplumu, kalkınma, önce ülke olma, ilerleme ve büyük medeniyeti geleceğe süreçlerinin tamamını siyasi yolculuğunun ve büyük başarı hikayesinin bir destanı olarak gerçekleştirdiğini açıkladı. 5. Olağan Kongre takviminin 15 Eylül’de başladığını belirten Ömeroğlu, 1 Kasım-31 Aralık’ta ilçe, 22 Kasım- 22 Şubat 2015 tarihleri arasında il kongrelerinin belirlenmesiyle, büyük kongreden önceki sürecin tamamlanacağını söyledi. 30 Mart yerel seçimlerinde çok önemli sınav verdiklerini hatırlatan Haktan Ömeroğlu, gerek 30 Mart yerel seçimlerde gerekse ilk kez halk oylaması ile seçilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde önemli bir başarı elde ettiklerini anlattı.

KONGRELER YENİLENME SÜRECİDİR

Kongrelerin yenilenme süreci olduğunun altını çizen AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, "Kongrelerde yeni arkadaşları dahil etmek, eskiden birlikte olduğumuz yönetimlerde olmayanları yönetime davet etmek, genel seçimlere hazırlanmak gibi hedeflerimiz var. İlçe teşkilatlarımızla, İl Teşkilatımız daha da güçlendirerek yeni Türkiye’nin yeni kadrolarını Erzurum’da oluşturacağız" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“AK Parti Kurucu Genel Başkanı, Lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bu büyük davaya inanmış kadrolarıyla birlikte yüzyılımızın ilk 13 yılında kimsenin hayal bile edemediği 1. atılımı gerçekleştirmiştir. Bu atılımın kaynağı demokratik meşruiyet, siyasal meşruiyet ve 9 seçimde milletimizin ortaya koyduğu büyük destektir. Şimdi hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023’te 2. atılımı tamamlamaktır. AK Parti bütün başarısını, yol haritasını belirlediği Birinci Olağan, İkinci Olağan, Üçüncü Olağan, Dördüncü Olağan ve Birinci Olağanüstü Kongre Süreçlerinde ortaya koymuş olduğu ilke, felsefe ve bunun üzerinden milletle imzaladığı sarsılmaz güvene dayalı sözleşme ile sağlamıştır.

AK Parti ülkemizin siyasi tarihine ‘Yükseliş Dönemi’ olarak kaydedilecek bu süreçte gayretli ve inançlı çalışmalarla birçok ‘Yapılamaz’ denilen icraatı gerçekleştirdi. Hayaller gerçek oldu. Ülkemizin ve insanımızın gelecek ümidini pekiştirdi. Memleketimizin çehresini değiştirdi. Ekonomiden sağlığa, eğitimden ulaşıma, adaletten emniyete kadar her alanda ülkemize ve insanımıza yakışır hamleler ortaya koydu. Başlatılan, bitirilen ve hala devam eden büyük projelerle insanımıza haklı bir özgüven kazandırdı. Ekonomimiz büyüdü, Türkiye bölgemizde ve dünyada itibarlı ve güvenli bir ülke haline geldi. AK Parti Birinci Olağanüstü Büyük Kongresiyle, ülkesine ve dünyaya ortak akılla birlikte istikrara, güvene ve büyük hedeflerine olan vazgeçilmez bağlılığının mesajını vermiştir.

AK Parti, Birinci Olağanüstü Kongresiyle aynı salonda halkın oyuyla seçilen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve kongrede tüm katılanların ortak ittifakıyla seçilen Genel Başkanı ve Başbakanı Sayın Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ortaya koyduğu örnek tablo ile Türk Siyasi Tarihine damgasını vurmuştur.”

AK Parti’nin önündeki hedefin başlayan Beşinci Olağan Kongre Süreciyle birlikte 2015 seçimlerinden de başarıyla çıkmak olduğunu belirten Ömeroğlu, “Milletimize söz verdiğimiz gibi 2023, 2053, 2071 Türkiye’sine istikrarla, huzurla, gelişmeyle ve selametle ulaşmaktır. Milletimizin bizden beklentisi budur. Bugüne kadar siyaseti güçlendiren ve itibar kazandıran partimiz 5. Olağan Kongresinden elde edeceği güç, birlik beraberlik anlayışı ve kongrelerden çıkaracağı enerji ile milli iradeyi hâkim kılmaya devam edecektir.” Şeklinde konuştu.

KONGRE SÜRECİ GELECE SEÇİMLERİ İLE BAŞLAYACAK

Gerçekleştirilecek olan 5. Olağan Kongre takvimini de açıklayan Ömeroğlu, 15 Eylül 2014 tarihinde başlayan kongre sürecinin 22 Şubat 2014 tarihinde il kongrelerinin sonuçlanması ile Büyük Kongre’den önceki sürecin tamamlanmış olacağını kaydetti.

5. Olağan Kongre sürecinin ilk ve en önemli aşamasının köy ve mahalle delege seçimleri olduğunun altını çizen Haktan Ömeroğlu, “Delege seçimleri parti içi demokrasinin temel taşıdır. Bunun için delege seçimleri köy, mahalle ve beldelerimize kayıtlı tüm üyelerimizin katılımı ile mahallinde ve sandık konularak yapılacaktır. Delege seçimleri partimizin ve toplumumuzun her kesimini kucaklayan adil bir anlayış ile Tüzüğümüzde ve yönetmeliğimizde belirtilen kıstaslar ve ilkeler göz önüne alınarak gerçekleştirilecektir. ilçemizdeki delege seçimleri tüm köy ve mahallerimizde bu ay içerisinde yapılacaktır. Böylece parti içi demokrasinin ve seçmenimizle bütünleşmenin en önemli temeli köy ve mahallerimizde atılmış olacaktır. Daha sonra Kongre takvimine uygun olarak 1 Kasım - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında İlçe Kongreleri ve 22 Kasım 2014 - 22 Şubat 2015 tarihleri arasında da İl Kongreleri gerçekleştirilecektir.” dedi.

TÜRKİYE’NİN KAPILARI ARDINA KADAR AÇILMIŞTIR

İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, “Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi ve Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan seçilmesi ile Yeni Türkiye’nin kapıları ardına kadar açılmıştır. Türkiye, bu yeni dönemde güçlü, demokratik, müreffeh ve saygın bir ülke olma hedefine daha büyük bir azimle yürüyecektir. Bu kutlu yürüyüşte Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde tüm teşkilatlarımızla yekvücut olarak büyük hedeflere ulaşacağız.

AK Parti, bu yeni aşamada milletin sesi olmaya devam edecektir. Daima milletimizin yanında olmaya, milletimizin dilini konuşmaya, onunla olan gönül bağını korumaya devam edecektir. 5. Olağan Kongre çalışmalarımızın partimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Salih YILDIRIM

Son Güncelleme: 09.10.2014 16:34
Anahtar Kelimeler:
ErzurumPALANDÖKENAK Parti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.