O PARTİNİN GENEL BAŞKANI ERZURUM’DAN ADAY

Hak ve Hakikat Partisi (Hak Parti) Genel Başkanı Durun Güneş, Erzurum’dan bağımsız milletvekili adayı oldu.

29 Mart 2015 Pazar 17:29
O PARTİNİN GENEL BAŞKANI ERZURUM’DAN ADAY
Hak ve Hakikat Partisi (Hak Parti) Genel Başkanı Durun Güneş, Erzurum’dan bağımsız milletvekili adayı oldu. “Yeni Osmanlı Hareketi” sloganıyla kurulan Hak Parti’nin kurucu genel başkanı Dursun Güneş, “Türkiye’ye hilafet getireceğiz” gibi sivri çıkışlarıyla dikkat çekiyor. Yüksek Seçim Kurulu, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinden Hak Parti’ye seçime katılacak siyasi partiler listesinde yer vermedi. Bayburtlu olan ve İstanbul’da yaşayan Dursun Güneş’in Erzurum’dan bağımsız aday olması sürpriz olarak değerlendirildi.
PARTİDEN AÇIKLAMA
Hak ve Hakikat Partisi’nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Erzurum’dan bağımsız aday olan Dursun Güneş’le ilgili şu açıklama yer aldı:
“Hak ve Hakikat Partisi (HAK PARTİ) kurucu Genel Başkanı Hak ve Hakikat'in Ruhani Lideri sayın Dursun Güneş Efendi Bağımsız Milletvekili adaylığı için başvurusunu yaptı.
Hak ve Hakikat Partisinin YSK engeliyle karşılaşması sonucu, partimizin seçimlere alınmaması sebebiyle, Erzurum ve Seçim çevresinden Bağımsız Milletvekili adayı olarak Dursun Güneş Efendi listede yerini aldı. Başta Erzurum vilayeti olmak üzere, ülkemize ve islam alemine hayırlara vasile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. Saygıdeğer Dursun Güneş Efendiye 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak 25.Dönem Milletvekili seçimlerinde başarılar diliyoruz. Doğrunun Yardımcısı ALLAH'tır. Galip gelecek olan da Allah ve taraflarıdır.”
Öte yandan Hak Parti’nin Erzurum’da il teşkilatının yanı sıra, Palandöken, Yakutiye, Aziziye, Aşkale, Çat, Horasan, Pasinler, Tortum ve Uzundere’de teşkilatları bulunuyor.
SEÇİM BROŞÜRÜNDE İLGİNÇ İFADELER YER ALDI
Erzurum’dan bağımsız milletvekili adayı olan Dursun Güneş hazırladığı ilk seçim afişinde de ilginç bir çıkış yaparak, meydan okudu. Güneş seçim broşüründe şu ifadelere yer verdi:
“Biz Allah’tan gayrı hiçbir kimseyi tanımıyoruz, hiçbir devleti tanımıyoruz ve bu konularda tanımayacağız. Etrafımızdaki devletler su gibi petrol harcarken, biz neden petrol sıkıntısı çekiyoruz? Halen anlamış değilim! Var olduğu halde neden çıkarılmadığını anlamış değilim. Bağımsız bir Türkiye ve Türk İslam Birliği’ni mutlaka sağlamalıyız, halifeliğe doğru bir sistem geliştirmeliyiz, halifeliğin bir Osmanlı ideolojisini hayata geçirmeliyiz, ümmeti de böylece kuşatmalıyız ve ümmeti de rahatlatacak bir sistem geliştirmeliyiz. Hiç kimseye kötülüğü dokunmayacak, hiç kimseyi ağlatmayacak ama hiçbir kanunsuzluk olmayacak bir sisteme karar vermeliyiz. Bu sistemi getirmek için muhakkak çalışmalıyız. İşte biz bunun için siyaset yapıyoruz, bunun için buradayız, bunun için milletimizi kucaklamak istiyoruz.”
 
DURSUN GÜNEŞ KİMDİR?
Bayburt'un Demirözü İlçesinde 1950 yılında dünyaya gelen Dursun GÜNEŞ Mütedeyyin bir ailenin 7 çocuğunun en büyüğüdür. Çocukluk yıllarında ailece Muş'a göç eden GÜNEŞ burada, İlköğrenimini tamamladı 1965 yılında İstanbul’a göç eden ailenin en büyük evladı olan Dursun GÜNEŞ tasavvuf ile ilgilenmektedir. Tasavvuf alanında Şair ve Yazardır bu alanda binlerce şiir kaleme aldı, 18 kitap yazarak neşriyatını sağladı, imtiyaz sahipliğinde 3 yıl yayım hayatını sürdüren "Tevhid Gemisi" adlı dergiyi çıkartan GÜNEŞ; son 10 yıldır siyasetle iştigal etti.         
2008 yılının Temmuz ayında Hak ve Hakikat Partisini 40 arkadaşıyla kuran ve Genel Başkan olan GÜNEŞ, evli ve dört çocuk babasıdır.

Salih YILDIRIM

Son Güncelleme: 29.03.2015 18:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Soner Kayacan 2015-04-15 17:22:47

abi bu adam bildigin mal dini kuranı siyasete alet edecek kadar aciz biri kendini mehdi zanneden issizin teki

Avatar
hamdullah dumlu 2015-03-29 16:33:35

Vatan toprağının her bölgesi bizimdir ayrılık düşünmeyiz.
Yaklaşık 25yıldır erzurumla ilgileniyor ve halkın HEM MANEVİ HEM AHLAKİ HEMDE EKONOMİK anlamda her türlü sıkıntılarını biliyor.
Bu kadar islamdan uzaklaşmış bir ülkede ERZURUM KİLİDİ MÜLKİ İSLAMIN diye övülen bu memlekette islam ve ülkesi için her türlü çileye gögüs gerecek bir allah dostunun burdan harekete geçmesi biz erzurumlular için büyük bir lutuftur.
İnşallah bizler bunu hiç bir yer bulamayıpta medineye hicret edip ordan harekete geçen resuli zişan saranlar medineliler gibi onu saran ona bağrında yer veren ve onunla beraber oluruz.
Mevlaya emanet olsun erzurum diyen efe belki bugünleride yazmıştır çözene

Avatar
Eyüp olgar 2015-03-28 23:46:41

Türkiye nin birçok önemli şahsiyetleri Erzurum dan çıkmıştır bunun elbetteki bir hikmeti vardır ve son yüz yılın Enbuyuk insanida Erzurum dan çıkacağına adım gibi eminim ve Allahu Teâlâ sahidimdir zatini anlatmaya imkan bile bulamadığım ismini anarken bile titredigim Dursun GÜNEŞ çok ama çok büyük bir insandır .

Avatar
Dursun tamnan 2015-03-28 19:01:13

Muhammed lütfi efe Erzurum için ne buyurmuş İslama kilit erzurum işte bu sebepten Erzurum islamın kalesi olduğu için erzurum kurulacak olan kürdistana karşı olduğu için erzurum daha çok sebebi var kafanız almaz

Avatar
Yusuf okutan 2015-03-28 17:13:28

Süha bey en kolay kaldırılan seçmenin Erzurum'da olduğunu o da anlamış. Şimdiye kadar Erzurumlu böyle kandırıldı; Vatan,bayrak,din,iman dediler . Hiç kimse Erzurum'un ekonomisi,işsizliği,hayvancılığı,eğitimi vs. Konusunda söz etmediler.

Avatar
SÜHA MÜHÜRDAROĞLU. 2015-03-28 12:50:03

bayburt'ta doğmuş,muşta büyümüş neden erzurum'dan aday??bayburt yada muş adayi olmayi olmayai düşünmemi̇ş..