MHP’NİN KURULTAYINA ERZURUM DAMGASINI VURDU

MHP Erzurum İl Teşkilatı, 10. Olağan Büyük Kurultay’da 81 il arasında bir ilki gerçekleştirerek, açık oy kullandı. ‘Bahçeli’ye tam destek ilkesiyle böyle bir karar alan Erzurum ekibi, fire vermeden 14 oyun hepsini de Bahçeli’den yana kullandı. Büyük kurultayda Ömer Haluk Pirimoğlu, Oktay Öztürk, Kamil Aydın, Talat Göğebakan ve Bahadır Akyüz, MHP’nin MYK ve MDK’sına girmeyi başardı.

06 Kasım 2012 Salı 10:07
MHP’NİN KURULTAYINA ERZURUM DAMGASINI VURDU
Cengiz DURULAR'ın haberi

MHP’nin Başkent’te gerçekleştirdiği 10. Olağan Büyük Kurultayı'na Erzurum ekibi damgasını vurdu. 81 il teşkilatı arasında bir ilk gerçekleşti ve 14 delegeyle temsil edilen MHP Erzurum İl Teşkilatı, açık oy kullandı. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin bile ilgisini çeken söz konusu davranış, ülkücü camiada takdirle karşılandı. MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya ve ekibi, tüm delegasyonun gözü önünde Dr. Devlet Bahçeli’yi tam ve gönülden desteklerinin nişanesi olarak genel başkanları için açık oy kullandı. ‘Fire verip vermeme’ şeklindeki olası dedikodulara karşı en iyi yanıt olarak yorumlanan söz konusu davranışı Genel Başkan Adayı Koray Aydın da şaşkınlıkla izledi. MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, büyük kurultayın ardından gerçekleşen yönetenler listesinde Erzurum’dan 5 ismin yer almasını büyük bir başarı olarak yorumladı. Kaya, “Büyük kurultayımızda Genel Başkanımız Devlet Bahçeli yeniden başkan seçildi. Bahçeli'nin genel başkanlığa seçildiği kurultayda MHP'nin yeni Merkez Yürütme Kurulu ile Merkez Disiplin Kurulu üyeleri de belli oldu. Erzurum büyük kurultaya adeta damgasını vurdu. Büyük kurultayımız görkemli ve partimizin ismine yakışır bir şekilde gelişti. Erzurum’dan beş isim partimizin yönetenler kadrosuna girmeyi başardı. Ülkücülerin yakından tanıdığı bir sima olan Ömer Haluk Pirimoğlu, Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, geçtiğimiz seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliğine aday olan Prof. Dr. Kamil Aydın Merkez Yürütme Kurulu’na, Erzurum Barosu avukatlarından Talat Göğebakan ve İzmir Barosu avukatlarından Erzurumlu kardeşimiz Bahadır Akyüz, Merkez Disiplin Kurulu’na girdi. Bu Erzurum’un, teşkilatımızın ve ülkücü dava arkadaşlarımın başarısıdır” dedi.
 
Türkiye Erzurum’u kıskandı
Kaya, Türkiye genelindeki dava arkadaşları ve il başkanlarının Erzurum’a listelerde geniş bir şekilde yer verilmesini tatlı bir şekilde kıskandıklarını bildirdi. MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, şöyle dedi:
“Erzurum’un beş dava adamıyla temsil edilmesi Türkiye genelindeki il başkanlarını tabiri caizse tatlı bir şekilde kıskandırmıştır. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Genel Başkanımız Erzurum’u çok seviyor ve bizlere büyük bir ilgi besliyor. Bu takdir; Erzurum İl Teşkilatı’nın doğru yolda olduğunun bir işaretidir. Vermiş olduğumuz isimlerin hiçbirisinin genel başkanımız tarafından dönmemesi il teşkilatı olarak çalışmalarımızın en güzel meyvesidir. Erzurum’un ayrıcalıklı ve farklı oluşunu bir kez daha yaşadık. Listelere daha liyakatli ve donanımlı isimler girdi. Yıllardır Ömer Haluk Pirimoğlu rahmetli Başbuğumuzla birlikte çalıştı. Oktay Öztürk yine bu hareketin içinde Sayın Alparslan Türkeş ile birlikte çalıştı. Prof. Dr. Kamil Aydın da partimizde yıllardır yer almış ve tecrübe kazanmış bir isimdir. Talat Göğebakan teşkilatlarımız ve Ülkü Ocakları’nda yetişmiş bir simadır. Hakeza Bahadır Akyüz ismi de öyle. Erzurumlu olan arkadaşımız İzmir Barosu avukatlarındandır.”
 
Kurultay’da bir ilk: Erzurum açık oy kullandı
MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, il teşkilatı olarak büyük kurultayda 81 vilayet arasında bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Kaya, kurultayda herkesin gözü önünde açık oy kullandıklarını anımsatarak, şöyle devam etti:
“Erzurum İl Teşkilatı açık oy kullandı. Sandık görevlileriyle birlikte ufakta olsa küçük bir olay yaşandı sırf bu yüzden. ‘Erzurum il teşkilatında fireler var’ diye duyumlar Erzurum’dan ta Ankara’ya kadar geldi. Bu duyumlar doğru değildir. Bizleri çekemeyenlerin uydurmasıdır bunlar. 81 ilin gözü önünde 14 delegemiz açık oy kullandı. ‘Genel merkezimiz böyle bir şey yapmanıza ihtiyaç var mıydı’ dedi. ‘Vardı’ dedik. Bu işin dedikodusunu bile kaldıracak durumda değiliz. 81 kent arasında bir ilk gerçekleşti. Fire olamdı. Hiçkimse farklı yorumlamasın. Erzurum ‘Devlet Bahçeli’ dedi. Kurultayımız, ülkemize, vatandaşlarımıza ve tüm Türk dünyasına hayırlı ve uğurlu olsun.”
 
“İçimizdeki çürük elmalar temizlenecek”
MHP’nin 10. Olağan Büyük Kurultayı ile birlikte yeni bir sürecin başladığını kaydeden Zekai Kaya, MHP’nin iktidara doğru emin adımlarla yürüdüğünü vurguladı.
Kaya, “Yeni bir süreç başlıyor. İktidara giden yolumuza daha büyük ilke ve hedeflerle ilerliyoruz. Kongre bunun bir nişanesidir. Türkiye’nin MHP’ye her zaman ihtiyacı vardır. Yeni süreçte içimizdeki çürük elmaları temizleyeceğiz. İl ve ilçelerden başlayacak bu temizlik. Kongrede kimin ne yaptığını, kimin nasıl adım attığını, MHP’ye kimin nasıl zarar verdiğini hep birlikte gördük. Burada siyasi bir hınç ya da taraf ayrımı değil kastetdiğimiz. MHP’nin şu dönemde partiye nasıl bir zarar verdiğini herkes gördü. Sayın Bahçeli, bugünden itibaren il ve ilçe teşkilatlarındaki yanlış yoldakileri mutlaka dava arkadaşlığından ayıracaktır.”
 
İşte MHP’nin yeni yönetenler kadrosu
Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılan kurultaydaki seçimde, MYK ve MDK listeleri için 960 delege oy kullandı. Kurultayda 908 oy geçerli, 52 oy da geçersiz kabul edildi.
Merkez Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu:
“Yıldırım Tuğrul Türkeş, Edip Semih Yalçın, Faruk Bal, Tunca Toskay, İsmet Büyükataman, Münir Kutluata, Reşat Doğru, Emin Haluk Ayhan, Sadir Durmaz, Mevlüt Karakaya, Ruhsar Demirel, Mustafa Erdem, Hamit Ayanoğlu, Abbaz Bozyel, Zuhal Topçu, Atilla Kaya, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Celal Adan, Murat Başesgioğlu, Oktay Öztürk, Bahattin Şeker, Şefkat Çetin, Yaşar Yıldırım, Mustafa Mit, Ömer Haluk Pirimoğlu, Necati Özensoy, Cemal Çetin, Hayrettin Nuhoğlu, Ahmet Münip Gökçen, Harun Öztürk, Turan Yaldır, Alper Çağrı Yılmaz, Mehmet Parsak, Ruhi Ersoy, Mehmet Kılıç, Erol Gül, Hamit Kocabey, Selçuk Coşkun, Alparslan Kaya, Yılmaz Tankut, Hidayet Kılıç, Sahir Solmaz, Salih Dilek, Recep Dumanlı, Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Mehmet Sami Uzun, İsmail Hakkı Yücel, Kamil Aydın, Nizamettin Kazancı, Veysel Esen, Mustafa Eraslan, Osman Durmuş, Saffet Sancaklı, Kemal Çelik, Taner Gökçek, Murat Türkmen, Mehmet Bülent Karataş, Özcan Pehlivanoğlu, Ömer Demirel, Kadir Şekerci, Erdem Karakoç, Mehmet Müftüoğlu, Mehmet Ali Tanrıverdi, Hediye Akdere, Şenol Bal, Sema Doğan, Figen Tosuner, Muharrem Yıldız, Hasari Güler, Bulduk Özdemir, İbrahim Çiftçi, Erkan Bülent Haberal, Hüseyin Yıldız, İbrahim Karayiğit ve Halil Öztürk.”
 
MDK Üyeleri
Merkez Disiplin Kurulu ise Fatih Özdemir, Talat Göğebakan, Öncül Kazancı, Yücel Bulut, Bahadır Akyüz, Hızır Ofluoğlu, Erdem Şenocak, Metehan Özkan ve Adnan Serbes'ten oluştu.

Editör

Son Güncelleme: 06.11.2012 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cengiz 2021-11-15 14:27:10

Hasan Albay gibi bir ülkücü ağabeyimiz nasıl olurda bu isimlerin arasında bulunamaz

Avatar
murat külerü 2013-09-12 11:10:40

başta haluk abime ve arkadaşlarına minnet ve şükranlarımı sunarım.sizlerle her zaman her yerde gurur duyuyorum................allah davamızda yolumuzu açık etsin....sevgi ve saygılar..........

Avatar
harun sönmez çat eskı ılçe başkanı 2012-11-11 11:37:04

başarılarınızı şımdıden tebrık ederım ve gercekten bırbırınden deyerlı bu dava arkadaşlarımın allah yarve yardımcıları olsun yolları acık olsun