MHP'DEN BDP MİLLETVEKİLİ ALTAN TAN'A SERT TEPKİ

Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, yaptığı açıklama ile Erzurum'un adının "Erzerom" olarak değiştirilmesi için kanun teklifi veren BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'a sert tepki gösterdi.

11 Kasım 2013 Pazartesi 21:11
MHP'DEN BDP MİLLETVEKİLİ ALTAN TAN'A SERT TEPKİ
Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin basiretsizliklerinden beslenen, terör örgütünün gölgesinden ve korku kapanından dışarıya çıkamayan, Türk milletinin ve Türk devletinin birlik, bütünlük ve istikrarını hedef alan BDP 'nin şımarık ve küstah tavırlarına bir yenisini daha eklediğini söyleyen MHP İl Başkanı Kaya, "Türk siyasi hayatına başladığı ilk günden bu yana partilerinin ismi defalarca değişse de, niyet ve mantıklarında hiçbir değişme olmamıştır. 57 hükümet döneminde Necip Türk ordusundan yediği tokatlar aklını başından almışken, AKB hükümetinin gaflet ve delaletine sığınan terör örgütü PKK nın şehir uzantılarının şımarıklıklarına bir yenisini daha eklediğini görmekteyiz. BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Ağrı ilinin adının "Agiri"; BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da Erzurum'un adının "Erzerom" olarak değiştirilmesi için kanun teklifi vermişlerdir. Tarihin en çetin virajlarını aşarak acı ve üzüntülü yılları geride bırakarak geldiğimiz bu huzurlu günlerimize kast edilmektedir. Bin yıldan fazla bir zamandır Türk yurdu olan şehrimiz, Selçuklu ve Osmanlı imparatorluklarında, cumhuriyetimizde de Erzurum ismi ile anılmış, savaşlarda ve antlaşmalarda yine aynı ismi kullanmıştır" dedi.
TARİH BU TOPRAKLARI ERZURUM DİYE BİLİR, ERZURUM DİYE YAZAR
"Tarih bu toprakları Erzurum diye bilir, Erzurum diye yazar" diyen Kaya açıklamasını şöyle sürdürdü; "Tarihten, kardeşlikten nasibini almamış üç beş kendini bilmezin amacı ne? Bu had bilmez ve küstah davranışın AKP tarafından sessizce seyredilmesi, iktidarın bilinçaltındaki düşüncelerinin BDP tarafından seslendirilmesi midir? Yoksa Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alan zihniyetin, Türk şehirlerinden intikam alması mıdır? Bütün had bilmezlere açıkça sesleniyorum; Haddinizi bilin, Erzurum oyuncak değildir, kendisiyle oynatmaz, Dadaş çelik bir yaydır, onu germeye gelmez."

Editör

Son Güncelleme: 11.11.2013 21:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.