MHP’DEN BAKAN DAVUTOĞLU’NA TEPKİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na açıklamalarından ötürü tepki gösterdi.

16 Aralık 2013 Pazartesi 14:32
MHP’DEN BAKAN DAVUTOĞLU’NA TEPKİ
Parti Binasında basın toplantısı düzenleyen Kaya, “Son günlerde yapılan bazı açıklamaları dinledikçe Gazi Mustafa Kemal’in bu günleri anlatan gençliğe hitabesindeki şu sözleri aklımızdan çıkmamaktadır. "İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dâhilî ve haricî bedhahların olacaktır. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir." Sanki Gazi bu günleri görmüşte bu dizeleri dile getirmiş. Yüzyıllardır ülkemizin ekmeğini yiyen, yan gelip yatan, vatanın en savunmasız anında cephe gerisinde kalan, 3 aylık bebekleri öldüren, gelinlerin karınlarını deşip bebeklerini çıkaran, küçücük kızlara dahi tecavüz eden, katlettikleri insanları su kuyularına atan, camileri ahır yapıp, insanlarımızın kafa derilerini yüzen, 1915 hainlerini, babasının çiftliğiymiş gibi aziz topraklarımıza davet eden Davutoğlu’nu kınıyor, bu söylemlerle Davutoğlu’nun sadece kendini avutacağını bilmesini istiyorum. Hiçbir zaman hizmet etmek için seçildiği Türk Milletinin sesi olamayan, gözyaşlarını ülkesi ve sıkıntıda olan milleti hele hele vatanı için canın feda eden şehitlerimiz yerine, farklı ülkelerin insanları için akıtan bu zatın hangi fikre hizmet ettiğini merak etmekteyiz. Ülkesinin tarihinden bihaber birinin böyle açıklama yapması aslında gayet doğal. Lakin bilmemek değil öğrenmemek ayıptır. Kendisini Erzurum'un tarihi ve ermeni mezalimi hakkında bilgi alması için Erzurum'a davet ediyorum. Madem bu ülkede bakanlık yapıyor gelsin burada yazılan tarihi esasıyla öğrensin. Belki o zaman biraz ar ederde bu açıklamalarından geri adım atar. Davutoğlu bilmez ama, Vücutları baltayla parçalanan Türk bizim, karınları deşilerek bebekleri çıkarılan Türk Kadını bizim, canlı hedef yapılarak kurşuna dizilen Türk bizim, Başı taşla ezilerek şehit edilen Türk bizim, burunları kesilerek, bıyıkları yolunup karınları yakılan Türk bizim, gözleri oyularak katledilen Türk bizim, konaklarda toplanılarak yakılan Türk bizim, Bu vahşete şahit olan tarih bizim, toprak bizim, vatan bizim. Davutoğlu kimi kimin vatanına davet edip ev teklif ediyorsun. Bu açıklamaları yapan bu şahsı tekrar kınıyor, yapmış olduğu bu incitici açıklamalarından dolayı hemşerilerimize bir özür borcu olduğunu belirtmek istiyorum. Herkesin şunu iyi bilmesini isterim ki, Türk Milliyetçileri var oldukça hainler kirli emellerine asla ulaşamayacaklar.” 

Editör

Son Güncelleme: 16.12.2013 14:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.