MHP İL BAŞKANI KAYA’DAN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

MHP İl Başkanı Zekai Kaya, hafta sonunda yapılan yerel seçimlerle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak; Milli İrade karşısında boynumuzun her zaman kıldan ince olacağını özellikle hatırlatmak istiyoruz. Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeliİ’nin de ifade ettikleri gibi; “Milletin iradesine saygı duymak gerekir” diyor ve bu necip millete ‘saygısızlık yapmak’ gibi bir yanlışa düşmeyeceğimizi bir kez daha vurgulamakta fayda görüyoruz” dedi.

02 Nisan 2014 Çarşamba 11:53
MHP İL BAŞKANI KAYA’DAN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ
30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’ni geride bıraktıklarını anlatan MHP İl Başkanı Kaya, “17 Aralık’ta sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da gündemine damgasını vuran rüşvet ve yolsuzluk iddialarının gölgesinde girilen seçim süreci, maalesef ‘yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ şeklinde ifade edilebilecek adeta bir algı oluşturma seferberliğiyle yönetilmiştir. Bu seferberlik dâhilinde gerçekler milletin gündeminden köşe-bucak kaçırılmış; kamuoyunun dikkati, iktidarın talepleriyle şekillenen suni gündemler üzerinde yoğunlaştırılmıştır.
İçine saplandığı yolsuzluk bataklığından hukuk karşısında değil de, yandaş medyanın sergilediği olağanüstü çabayla güya aklanıp-paklanma yolunu seçen AKP hükümeti, gözünün içine baka baka hakkını yediği bu necip milleti maalesef kendisine inandırmayı bir kez daha başarmış ve seçimlerin galip gelen tarafı olmuştur” diye konuştu.
“HAKLI MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEDİĞİMİZİ VE ASLA VAZGEÇMEYECEĞİMİZİN DE BİLİNMESİNİ İSTİYORUZ”
“Yaşanan tüm olumsuzluklara, algı operasyonlarına, manipülasyonlara, engelleme ve kısıtlamalara rağmen ortada bir seçim vardır ve sonuçları her ne olursa olsun karşımızda tecelli etmiş olansa, kuşkusuz Milli İrade’dir” diyen Kaya, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak; Milli İrade karşısında boynumuzun her zaman kıldan ince olacağını özellikle hatırlatmak istiyoruz. Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin de ifade ettikleri gibi; “Milletin iradesine saygı duymak gerekir” diyor ve bu necip millete ‘saygısızlık yapmak’ gibi bir yanlışa düşmeyeceğimizi bir kez daha vurgulamakta fayda görüyoruz. Bununla birlikte; Haklı mücadelemizden vazgeçmediğimizi ve asla vazgeçmeyeceğimizin de bilinmesini istiyoruz. Demokratik ve aynı zamanda bir hukuk devleti olan Türkiye’de, yasaların bizlere sunduğu imkan ve haklar ölçüsünde şimdilik muhalefet görevimizi yerine getirmeye, önümüzdeki dönemlerde ise, Allah’ın izniyle iktidar olarak bu millete hizmet etmeye devam edeceğiz.
MHP’NİN OY ORANINI İKİYE KATLADI
Bazı yayın organlarının Milliyetçi Hareket Partisi’nin Erzurum’da kaybeden taraf olduğu şeklinde komik ifadeler kullanarak, Ülkücü Hareket’in hızlı yükselişini görmezden gelme basitliği ve basiretsizliği içerisine düştüklerini dile getiren Kaya, “Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye genelinde olduğu gibi, Erzurum genelinde de oy oranını yükseltmiş, kısaca iktidara uzanan yolda önemli bir mesafe kat etmiştir.
Şöyle ki; 2009 yılındaki yerel seçimlerle 2011 yılında yapılan genel seçimlerin sonuçlarına bakılacak olunursa, MHP’nin oy oranını ikiye katladığı açıkça görülecektir.
İl sınırlarının Büyükşehir sınırlarına dahil edilmiş olması dolayısıyla genel seçimlerden farksız bir yapıya bürünen 30 Mart seçimlerinin henüz kesin olmayan sonuçlarına göre; Milliyetçi Hareket Partisi’nin 2011 yılında Erzurum’da aldığı oy 54.522 iken, bugün bu rakam 115 binin üzerine çıkmıştır.
Asıl ilginç olan, AKP’nin son iki seçimde aldığı oyların durumudur. 2011 seçimlerinde Erzurum il genelinde 284 bine yakın oy alan AKP’nin, 30 Mart seçimlerinde aldığı oy, 230 bine bile ulaşamamıştır. Üstelik bu durum Türkiye geneli için de geçerlidir.
Özetlemek gerekirse; sadece Erzurum’un değil, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu bu tablo, AKP hükümetinin gidişinin, MHP’nin ise, iktidara yürüyüşünün bir resmidir.” Şeklinde konuştu.

ADAYLARA TEŞEKKÜR
Kaya daha sonra şunları söyledi; “Uzun ve meşakkatli bu seçim sürecinde her biri birbirinden kıymetli belediye başkan adaylarımızla Erzurumlu hemşehrilerimizin karşısına çıktık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Kamil Aydın, Yakutiye Belediye Başkan Adayımız Nurullah Özkılıç, Aziziye Belediye Başkan Adayımız Ahmet Murat Resuloğlu ve Palandöken Belediye Başkan Adayımız Ahmet Kazanç’la merkez ilçelerimizde; diğer adaylarımızla da, mübarek beldemizin diğer ilçelerinde el ele, omuz omuza çalışma ayrıcalığını yaşadık. MHP Erzurum İl Teşkilatı olarak; gücümüze güç katan, bizi yalnız bırakmayan hemşehrilerimize ve Ülkücü Hareket’in her bir mensubuna ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” 

Editör

Son Güncelleme: 02.04.2014 11:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.