MHP İL BAŞKANI ANATEPE’DEN 12 MART MESAJI

MHP Erzurum İl Başkanı Ahmet Anatepe, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Asıl olan bu kutlamaları yaparken tarihimizin derinliklerine gidebilmek, yaşanan acıları anlayabilmek ve bu acılardan ders çıkarabilmektir” dedi.

12 Mart 2015 Perşembe 10:15
MHP İL BAŞKANI ANATEPE’DEN 12 MART MESAJI
MHP Erzurum İl Başkanı Ahmet Anatepe, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Asıl olan bu kutlamaları yaparken tarihimizin derinliklerine gidebilmek, yaşanan acıları anlayabilmek ve bu acılardan ders çıkarabilmektir” dedi. 

“Tarihe adını altın harflerle yazdıran Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümünü büyük bir övgü içerisinde yad ediyor, mezalime boyun eğmeyen, zalime yenilmeyen, düşmana eyvallah etmeyen aziz dadaşları canı gönülden kutluyorum” diyen Başkan Anatepe mesajında şunları kaydetti;

“Bu öyle bir unvandır ki; Dadaşlık, Bu öylesine bir duygu ki, sahibi olduğu bütün değerlerini bugüne kadar taşıyan, milli ve manevi değerlerini koruyan, vatan için amansızca mücadele eden vakarlı bir duruşun, bayrak için umutla geleceğe bakışın, dostları için Yunus olmanın, düşmanları için Yavuz olmanın adıdır. Dadaşlık; Vatanına milletine dinine kitabına sevdasına yapılan ihanetlerin karşısındaki fırtına öncesi suskunluğun adıdır. Dadaşlık; 1916 - 1918 yılları arasında tarihinin en karanlık günlerini yaşarken, bir yandan ezeli düşmanları Ruslarla, öte yandan ekmeğini bölüp suyunu paylaştığı Ermenilerin ihanetleriyle karşı karşıya kalmış,

Lakin yılmamış, mücadeleden vazgeçmemiş, vatanları için canlarını ortaya koyarak 12 Mart 1918’de vatan topraklarını işgalcilerden kurtaran büyük bir ruhun adıdır.

Tarihi binlerce yıllık geçmişe dayanan, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Erzurum için 12 Mart 1918 tarihinin dönüm noktalarından birisidir.

Vatan topraklarımızın düşman işgalinden kurtuluşu zamanı olan 1918, acının, kederin yaşandığı, gözyaşının dinmediği, vatan için canların feda edildiği zamanlardır.

Ama 1918 aynı zamanda, Anadolu insanının onurunu, gururunu, vakarlı duruşunu, vatan ve bayrak sevgisini, kahramanlıklarını ve yiğitliğini de tüm dünyaya gösterdiği kutlu zamanlardır.

Bu yıl Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılını kutlamaktayız.

Asıl olan bu kutlamaları yaparken tarihimizin derinliklerine gidebilmek, yaşanan acıları anlayabilmek ve bu acılardan ders çıkarabilmektir.

Ülkemizin kutlu geleceği için birbirimize kenetlenmeli, yarınlarımız için durmadan hep beraber çalışmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin bu mutlu gününü kutluyor, Allah'tan milletimize bu acı dolu günleri bir daha yaşatmamasını temenni ediyorum.” 

Editör

Son Güncelleme: 12.03.2015 10:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.