MHP AŞURE DAĞITTI

Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanlığı tarafından Lalapaşa Camii önünde vatandaşlara aşure ikram edildi. Yaklaşık bin kişiye yapılan aşure ikramına ilgi büyüktü.

01 Aralık 2012 Cumartesi 09:48
MHP AŞURE DAĞITTI

Mehmet Ali YILMAZ

Cuma namazının hemen akabinde yapılan etkinlik sonrasında bir açıklama yapan MHP İl Başkanı Zekayi Kaya, “Yüce rabbimizin ‘Muharrem ayı benim ayımdır’ sözleri bu ayın ne kadar kutlu bir ay olduğunu göstermektedir. Hazreti Eyüp’ün hastalığından kurtulduğu, Yunus peygamberin balığın karnından kurtulduğu ve sayamayacağımız birçok güzelliklerin yaşandığı bu ayda aşure geleneğini yaşatmak için bizde üzerimize düşeni yapmak için bu etkinliği tertipledik. Bunun yanında Resullulah Efendimizin torunu Hazreti Hüseyin’in şehit edildiği Muharrem ayında aynı zamanda İslam ülküsünde yaşanan bu hadiseleri de hatırlamak gerektiği kanaatindeyim. Aşure günleri gelenek olmaktan çok kutsallık taşırsa inanıyorum ki yıllar geçse de geleneğin yaşatılması mümkündür. Bu vesile ile tüm Müslümanların Aşure günlerini kutluyorum” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 01.12.2012 09:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.