KURTULMUŞ SİNYALİ VERDİ, DARBENİN SİYASİ AYAĞINA OPERASYON GELİYOR!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sivil, yargı ve emniyet ayağı olan 15 Temmuz darbe girişiminin siyasi ayağının da olduğunu söyledi.

admin
admin
28 Temmuz 2016 Perşembe 08:51
KURTULMUŞ SİNYALİ VERDİ, DARBENİN SİYASİ AYAĞINA OPERASYON GELİYOR!
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sivil, yargı ve emniyet ayağı olan 15 Temmuz darbe girişiminin siyasi ayağının da olduğunu söyledi. Bu sözler yeni bir operasyon sinyali olarak yorumlandı. Kurtulmuş’un bu açıklamalarının ardından gözler Erzurum’daki AK Parti teşkilatlarına çevrildi. AK Parti teşkilatları ve meclis üyelerini tekrar gözden geçirmeye hazırlanırken, geçmişte FETÖ dernek ve vakıflarında görev yapmış ve bu hainlerle bir vesileyle irtibatı olmuş meclis üyesi ve teşkilat mensupları da bir bir ayıklanacak.
İHA Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın hazırlayıp sunduğu Gündem Özel programına konuk olan Başbakan Yardımcısı Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, FETÖ tarafından organize edilen 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yakalanan sanıklar ve tanıkların ifadelerinden her gün yeni şeylerin ortaya çıktığını söyledi.


SİYASET AYAĞI DA VARDIR

Darbe girişiminin sivil, yargı ve emniyet ayağı olduğunu ardından da siyaset ayağının da olduğunu söyleyen Kurtulmuş, ilk andan itibaren siyasetin bütünü ile darbe karşısında sağlam durmasının darbecilere prim verebilecek siyasetçi havuzunu daraltmış olabileceğini söyledi. Kurtulmuş, "Bunun sivil ayağı vardır, içeride, dışarıda sivil ayağı vardır, yargı, emniyet ayağı vardır, bunlar çıkartılıyor. Siyaset ayağı da vardır. Olmaması mümkün mü? Türkiye'de hangi darbenin siyaset ayağı yok? Bu kadar kendilerince hazırlanılmış, Cumhurbaşkanımızı öldürmek üzerine başlayacağı varsayılan darbenin mutlaka başka ayakları da vardır, bunların hepsinin çıkartılması lazım. İlk andan itibaren medyanın sağlam durması, siyasetin bütünü ile sağlam durması bu anlamda darbecilere prim verebilecek siyasetçi havuzunu çok daraltmış olabilir. Ben hiçbir şeyi bilerek söylemiyorum, kimseyi kast ederek de söylemiyorum. Bunların hepsinin incelenmesi lazım. Titizlikle bütün bu sorguların bitirilmesi ve nereye kadar gidiyorsa sonuna kadar gidilmesi." açıklamasında bulundu. 

Editör

Son Güncelleme: 28.07.2016 11:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.