Kurtulmuş, belediye başkan adaylarının 5 özelliğini açıkladı

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "Mütevazı, adil, ehliyetli, liyakatli, sadakatli... Bu 5 vasıf sahibi belediye başkan adaylarını, belediye meclis üyesi adaylarını halkın karşısına çıkaracağız." dedi.

admin
admin
26 Ekim 2018 Cuma 08:15
Kurtulmuş, belediye başkan adaylarının 5 özelliğini açıkladı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Menderes Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Adana İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Adana'da "seçim startını" verdiklerini söyledi.

AK Parti'nin en büyük reformunun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olduğunu belirten Kurtulmuş, başörtüsü konusunda da büyük bir reform yaptıklarını ifade etti.

Kurtulmuş, kalkınmacı bir partiye sahip olduklarının altını çizerek gerçekleştirilen hizmetler hakkında bilgi verdi.

Partilerinin özelliklerinden bahseden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"AK Parti sadece bir bölgenin, şu sınıfın ya da bu sınıfın, Karadeniz'in, Doğu'nun, Batı'nın Akdeniz'in partisi değildir. AK Parti bütün Türkiye'nin partisidir. AK Parti Türk'ün, Zaza'nın, Kürt'ün, Arap'ın, Acem'in, Sünni'nin, Fellah'ın partisidir. Bizim kitabımızda insanları etnik kökenine göre ayırmak yok. Lugatımızda ayrımcılık, insanları sınıflandırmak, 'şu ırktandır bu ırktandır' diyenlerin arasında ayrımcılıklara yer açmak yok. 'Şu mezheptendir bu mezheptendir' diye insanları ayırmak yok."

Partilerini aynı zamanda "bir dünya partisi" diye tanımlayan Kurtulmuş, dünyanın her yerindeki mazlumların duasının Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la olduğunu belirtti.

ADAY BELİRLEME ÇALIŞMALARI

Kurtulmuş, 31 Mart 2019'da gerçekleştirilecek yerel seçimlere katılacak belediye başkan adaylarını belirleme konusunda partilerinin çeşitli kriterleri göz önüne aldığını dile getirdi.

Adaylarında aradıkları vasıfları, "Mütevazılık, adaletli olmaları, ehliyet, liyakat ve sadakat sahibi olmaları." şeklinde sıralayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Adaylarımız milletin tamamına sadık olacak. Sadakati millete olanlarla yol yürüyeceğiz. Mütevazı, adil, ehliyetli, liyakatli, sadakatli... Bu 5 vasıf sahibi belediye başkan adaylarını, belediye meclis üyesi adaylarını halkın karşısına çıkaracağız. Öyle bir liste hazırlayacağız ki Adana'daki herkesin 'Vallahi helal olsun bu AK Parti'ye, Türkiye'yi neden bu kadar rahat yönettiklerini anlıyoruz.' dedikleri bir liste ortaya çıkaracağız."ak kazanacağız diyorum." dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.