KÜÇÜKLER, ADAY ADAYI OLDU, HERKESE EV SÖZÜ VERDİ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2014 yılında yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için AK Parti’ye resmen müracaat etti.

23 Ekim 2013 Çarşamba 19:11
KÜÇÜKLER, ADAY ADAYI OLDU, HERKESE EV SÖZÜ VERDİ
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Mart 2014’te yapılacak yerel seçimler öncesi partisine Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için müracaatta bulundu. Başkan Küçükler’in aday adaylığı başvurusunu alan AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, Küçükler’e başarılar diledi. Müracaatın ardından AK Parti il binasında basın toplantısı düzenleyen Küçükler, seçimler, kent yatırımları, kentsel dönüşüm, yeni projeler ve İçişleri Bakanlığı tarafından verilen soruşturma izniyle ilgili değerlendirmede bulundu. “Üçüncü dönem aday adaylığı için müracaat ettik. Biz 10 yıldır şehrimize hizmet ediyoruz. Şu an 3. dönem için adaylığımızı açıkladık” diyen Küçükler, “2004’te göreve geldiğimizde ciddi problemleri olan bir kent devraldık. AK Parti’nin belediyecilik ilkeleriyle şehre çok ciddi hizmetler yapıldı. Şu an 2004 ile mukayese edilemeyecek bir Erzurum var. Temel problemlerini bitirmiş şehrimiz için orijinal projeler gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.   
“Evi olmayan tek vatandaş kalmayacak”
Kentte evi olmayan vatandaşların kalmaması için çaba harcadıklarını söyleyen Küçükler, şöyle devam etti: “Önümüzdeki dönemde evi olmayan vatandaş kalmayacak. Herkesin ev sahibi olabilmesi için özel bir proje başlatacağız. Erzurum’u dünya kenti haline getirdik. Taşambarlar’ı Erzurum’un önemli bir kapalı çarşısı haline getireceğiz. Buna benzer birçok proje hayata geçecek. Şu an motoru çalışan uçmaya hazır bir Erzurum var. 2014’te Büyükşehir Yasası hayata geçecek. Bu dönemde ciddi bir tecrübeye ihtiyaç var. Biz 8 yıl belediyenin hukuk müşavirliği görevini yürüttük. Üst bürokraside bulunmuş bir kişiyim. 10 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Hedefimiz, ilçe ve köylerin Büyükşehir ile entegrasyonunu sağlamaktır. Tecrübeye ihtiyaç vardır. Tecrübeli kadrolarımız mevcuttur. Arkadaşlarımızla beraber üçüncü dönemde Erzurum’u daha iyi noktaya getirmek için yeniden yola devam dedik. 10 yıllık belediye başkanlığı süreci içinde temsil ettiğimiz AK Parti ve Erzurum halkının yüzünü yere baktıracak hiçbir faaliyette bulunmadım. 2004’te nasıl isek bugünde anlımızın akıyla, başımız dik bir şekilde müracaatımızı yaptık. Hizmet etmek hedefimiz, temiz kalmak ilkemiz.”
 “Haber kötü niyetin bir göstergesidir”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, bazı basın yayın organlarında İçişleri Bakanlığı’nca soruşturma izni verilmesine yönelik çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, söz konusu haberin iki ay önce verildiğini anımsattı.  
Küçükler, bürokratik yaşantısında şahsına açılmış herhangi bir davanın bulunmadığını ifade etti.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şehirde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili de değerlendirmede bulundu. 10 yıldır gecekondu yapımına izin vermediklerini ifade eden Küçükler, şöyle dedi. “10 senedir gecekondu yapımına asla müsaade etmedik. Gecekonduların ortadan kalkması için elimizden geleni yapıyoruz. 10 yılda kentsel dönüşümde çığır açtık. Belediyenin kasasından bir kuruş çıkmadan her vatandaşı ev sahibi yapan bir duruma geldik. Tek bir kişinin evsiz kalmaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2019’da herkesin bir evi olacak. Eski mal meydanına gazeteciler ve farklı meslek gruplarına ev yapacağız. Şu an itibariyle kentsel dönüşümde yaptığımız atılım ve hamlelerle eski parayla 300 trilyonluk bir gayrimenkul elde ettik.”
Küçükler ayrıca, Erzurum Kalesi ve etrafında yapılacak olan Kültür Yolu Projesi ile ilgili Cumhuriyet Caddesi’nde bir iki hafta içerisinde yıkıma başlanacağını sözlerine ekledi.

Editör

Son Güncelleme: 23.10.2013 21:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
osman 2013-10-24 18:38:44

söz verip te yerine getirmiyenlere ne oluyor biliyon mu?? bilemessin tabiki bilsen zaten böyle bir sözü veremessin.allah resulu veya sahabesi hangi şey için söz verdi hııı.yarına çıkacağına garantin mi var.haa bu şekilde cevap vermemin sebabi de cemaat ehli olduğun için.yoksa buna cevap bile yazılmaz.çünkü böle bir söze değil allah kulları bile inanmaz sana kolay gelsin.

Avatar
mehmet karaağaç 2013-10-24 13:24:09

vaad edenleri geçmişte görmedikmi?herkese 2 anahtar vaadleri unutulmadı ve şimdi tarih tekerrür ediyor.gülermisin ağlarmısın_neden kardeşim neden şu vefakar erzurum halkı hep kanar ve inanır şu yalancılara?yine kaybedcek olan erzurum yazık çok yazık.

Avatar
ahmet 2013-10-24 09:09:12

yediler doymadılar hala gözleri yemede yeter artık boş vaatlerde bulunmayı bırakın
erzurum gerçek hizmeti görmesi için dr siddik arslan adayimizdir inşallah erzurum hak ettiği değeri bulacaktr tecrübesi ve bilgileriyle bu erzurumu tepeden tirnağa modern konuşulur bir şehir haline getirecektir.

Avatar
Muhammet Erzurum 2013-10-23 20:46:17

yeter bu memleketi yediğin yeterrrrrr

Avatar
HAKAN PALA 2013-10-23 20:26:21

sayin.ahmet küçükler yetesiye erzuruma iyi yada kötü hizmet ettiniz .sizin en büyük hatanız halka tepede aşağı bakmak iki dönem yaptınız .yeter biraz koltuk iyise bırak başkaları yapsın erzurum sizden iyi çekti ha onuda unutma sana kimse oy vermiyor sayın başbakanımıza oy veriyoruz sayın başbakanda eğer siz der ise erzurum halkı oy vermez .erzurum adına sayın başbakanımıza ayıp olur .çekilde başklaarı yapsın .zaten sayın başbakanımızda sizi tekrar aday göstereciğine inanmıyorun..saygılar

Avatar
SUAT CAN 2013-10-23 20:18:56

hayirli olsun başarilarin devamini dilerim.

Avatar
ömer erzurum 2013-10-23 20:16:01

allah hayirlara vesile etsin

Avatar
mehmet karatay 2013-10-23 19:34:29

Eger gene aday iseniz, sayın küçükler. MEVLAYA EMANET OLSUN ERZURUM. zira sizinle olmuyor. Kan uyuşmazlığınız var şehirle.