KILIÇ’TAN ORMAN İŞ SENDİKASINA ZİYARET

AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, Öz Orman-İş Sendikası Erzurum Bölge Temsilciliği Başkanı İmdat Dallı’yı ziyaret etti.

21 Mart 2013 Perşembe 11:20
 KILIÇ’TAN ORMAN İŞ SENDİKASINA ZİYARET
Öz Orman-İş Sendikası Erzurum Bölge Temsilciliği Başkanı İmdat Dallı, ziyaret sebebinin Orman Bölge Müdürlüğünde çalışan mevsimlik İşçiler İçin Kadro talebi hakkında talepte bulunması için böyle bir ziyaret yapıldığını söyledi. 

Dallı, “Orman Bölge Müdürlüğünde çalışan yangın işçilerinin mevsimlik işçi addedilerek yılda en fazla 6 aya kadar çalıştırıldığı için Orman Genel Müdürlüğünü çalışmalarında zor durumda bırakmaktadır. Türkiye'nin 3'te birinin orman arazisi olduğu ve ormanların yangına karşı korunması için Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde en fazla 5 ay 29 gün çalışan geçici işçilerin yangın tehlikesinin bitmediği dönemde süresi dolan işçilerin çalıştırılmamasının yangınla mücadelede güçsüz kıldığı ifade edilmektedir. Ayrıca zor koşullar altında çalışan Mevsimlik Orman Yangın işçilerinin 6 ay çalışmadıkları dönemde maddi yönden sıkıntı çektikleri bilinmektedir. Mevsimlik işçilerin şahsi ve ailevi ihtiyaçlarını 12 ay karşılamak adına sürekli çalışması gerekmektedir. 5620 sayılı Geçici İşçi Yasasındaki 'En fazla 6 ay çalıştırılır' hükmünün 'orman yangın işçileri hariç' şeklinde yeniden düzenlenmesi ve yangın işçilerinin sürekli işçi kadrosuna alınması gerekmektedir. Yaşanan sıkıntıların, emekli olan orman işçilerinin kadrosunun iptal edilmesinden kaynaklandığı düşünülmektedir. Bu sebeple, Orman Teşkilatında çalışan işçiler için bir norm kadro oluşturulması ve emeklilikle bu kadroların iptal edilmemesi gerektiğini, ormanlardaki işlerin 12 ay boyunca devam ettiğini ve küresel ısınmaya bağlı olarak yangın mevsiminin uzadığını, hatta kışın bile orman yangınları yaşandığı bilinmektedir. Orman Genel Müdürlüğü'nde çalışan işçilerin norm kadrosu bulunmadığını, bu yüzden emekli olan kadrolu işçilerin yerine geçici işçi alındığını, 2007"de 1.500 olan geçici işçi sayısının bugün 7.602 olduğu bilinmektedir. Orman Teşkilatındaki işlerin yılın ¡2 ayı boyunca devam etmesine karşılık, geçici işçiler sadece 5 ay 29 gün çalışmaktadır. Bu durum işlerin aksamasına da yol açmaktadır. Orman teşkilatında, emekçilerimiz işten çıkardıktan sonraki süreçte, yaz döneminde emekçilerimizin yaptığı işleri, ihale ederek işi taşeron firmalara veriliyor. Bu işleri yaptırmak için emekçilerimizin, devletimize 6 ay değil, 12 ay daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Kamudaki sözleşmeli memurlara kadro verilirken. Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan 7 bin 602 geçici orman işçisi de müjde beklemektedirler. “ dedi 

Öz Orman-İş Sendikası Erzurum Bölge Temsilciliğinin hazırlamış olduğu dosyayı Orman Bakanlığına verileceğini belirten Ak Parti İl Başkanı Murat Kılıç, en kısa süre içerisinde bu konu hakkında cevap vereceklerini söyledi. Kılıç, “ Sendikamızın sunmuş olduğu bu dosyayı Orman Bakanlığına sunacağız. En kısa süre içerisinde sendikamıza bu konuyla ilgili olarak bilgi vereceğiz.“ diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 21.03.2013 11:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.