"Kılıçdaroğlu siyasetin Fuat Avni'si haline gelmiştir"

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Erzurum'da bulunan Adalet Bakanı Gül, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ile AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

admin
admin
10 Aralık 2017 Pazar 15:01
"Kılıçdaroğlu siyasetin Fuat Avni'si haline gelmiştir"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Maalesef Kılıçdaroğlu gelmiş olduğu şu an itibarıyla siyasetin Fuat Avni'si haline gelmiştir. Fuat Avni'ler, FETÖ'cüler pılını pırtını toplayıp kaçtı, diğerleri yargı önünde hesap veriyor. Ama siyasetin FETÖ ağzıyla Kılıçdaroğlu tarafından gerçekten konuşulması, onlar ne söylüyorsa bir iki ay sonra Kılıçdaroğlu tarafından bu ifadelerin kullanması gerçekten çok üzücü bir tablodur." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Erzurum'da bulunan Adalet Bakanı Gül, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ile AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Gül, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin özellikle bulunduğu coğrafyada varlığını, bekasını sürdürdüğü her tarihte, birtakım odakların hedefi haline geldiğini söyledi.

Anadolu coğrafyasında daima haklının, mazlumun, adaletin yanında yer tutmuş bir milletin mensupları olduklarını ifade eden Gül, şöyle konuştu:

"Türk milleti, bu topraklarda kim zulme uğramışsa diline, dinine bakmadan bu Anadolu toprakları ana kucağı olmuştur. Suriye'de, Irak'ta olsun, Ahıska Türkleri olsun, hangi milleten, hangi coğrafyadan olursa olsun, bu topraklar daima bir ana kucağıyla şefkatini açmıştır. Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 15 yıldır ekonomide, siyasette, dış politikada önemli kazanımlar elde etmiştir. IMF'ye 23 milyar dolar borçtan, bugün hiç borcu olmayan bir ülke haline gelmiştir. Bölgede ve dünyada lider bir ülke haline gelen Türkiye'yi birileri çekemiyor. 17-25 Aralık, Kobani eylemleri, son olarak da 15 Temmuz'da Türkiye'nin bu onurlu, bu kutlu yürüyüşünden birtakım senaryolar yazdılar ama milletimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu oyunları, senaryoları aldı, buruşturdu, tarihin çöp tenekesine attı."

"KİM SUÇLUYSA CEZASINI ÇEKECEK"

Gül, bu topraklarda ameliyat, operasyon yapılmasına asla müsaade etmeyeceklerini belirterek, bunun teminatının AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan ve kahraman Türk milleti olduğunu dile getirdi.

Kıyamete kadar bayrağın inmemesi ve ezanların susmaması için mücadele vereceklerini aktaran Gül, "15 Temmuz'da ülkemizi işgal etmek isteyen, demokrasimizi, özgürlükleri ayaklar altına almak isteyen terör örgütüne milletimiz gereken dersi vermiş, yargı mensupları da o hainleri yargılamaya devam etmiştir. 15 Temmuz'da Yargıtayda ilk kesinleşen karar, Erzurum'da verilen bir darbe kararıdır, bu da kesinleşmiştir. Elbette sapla saman, at iziyle it izi birbirinden ayrılarak soruşturmalar devam ettirilmektedir. Kim suçluysa cezasını çekecek, kim suçsuzsa mahkemeler gereken kararı verecektir. Milletimiz müsterih olsun." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son günlerdeki söylemlerini de eleştiren Gül, şu ifadeleri kullandı:

"Maalesef ana muhalefetin genel başkanı kullanmış olduğu üslup, kendisiyle beraber bulunmuş olduğu partinin de seviyesini aşağıya çekmekte. CHP gibi köklü bir parti de bu üslubu kullanan bir genel başkanına sahip olduğu için tahmin ediyorum ki CHP'nin kendisi en fazla bundan bizardır. Ama bu o partinin kendi kararıdır, kendi kanaatidir. Bizi ilgilendiren boyutu, Türk siyasetinin seviyesini aşağıya çeken bu ifadeler, kullanmış olduğu bu üsluptur. Ama biz siyaseti, temiz dilinden asla uzaklaşmayacağız. AK Parti olarak bu ak siyaseti, ak dili asla bırakmadan mücadelemize devam edeceğiz. Onun bu kirli dilini milletimize havale edeceğiz."

"KILIÇDAROĞLU, SİYASETİN FUAT AVNİ'Sİ HALİNE GELMİŞTİR"

Gül, Kılıçdaroğlu'nun ortaya koyduğu hiçbir belgey0, söylediğini doğrulamadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Müddei, iddiasını ispat eder ama müfteri iddiasını ispat edemez, çünkü ortada bir delil yoktur. Kılıçdaroğlu müddei olarak iddiasını ispat edememiş, tarihe bir müfteri ana muhalefet partisi genel başkanı olarak geçmiştir. Söylediği hiçbir şeyin sunduğu belgeyle ispat edilmediği açıktır. İfade ettiği hususların hepsi, zaten ona buradan 'günaydın' diyorum, aylar önce FETÖ'cü Twitter fenomenleri tarafından FETÖ'cüler tarafından zaten dile getirilmiş hususlardır. Alıp alıp, kulağına söylüyorlar, sufle yapıyor. Eline tutuşturuyorlar bir şeyler, gösteriyor. Maalesef Kılıçdaroğlu gelmiş olduğu şu an itibarıyla siyasetin Fuat Avni'si haline gelmiştir. Fuat Avni'ler, FETÖ'cüler pılını pırtını toplayıp kaçtı, diğerleri yargı önünde hesap veriyor. Ama siyasetin FETÖ ağzıyla Kılıçdaroğlu tarafından gerçekten konuşulması, onlar ne söylüyorsa bir iki ay sonra Kılıçdaroğlu tarafından bu ifadelerin kullanması gerçekten çok üzücü bir tablodur. Ve milletimiz asla bunu affetmeyecektir."

"KUDÜS, DÜNYA İNSANLIĞININ BARIŞININ BİR SEMBOL ŞEHRİDİR"

ABD'nin Trump'ı Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanımasına da değinen Gül, dünya siyasetinde zulümden haksızlıktan yana bir siyaseti üzülerek gördüklerini belirtti.

Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs'te bir işgal girişimine karşı dünyanın sessiz kaldığını aktaran Gül, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugün Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'nın, Kudüs'ü başkent olarak ilan etmesi hukuken asla kabul edilebilir bir karar değildir. Bu karar hukuken yok hükmündedir. Birleşmiş Milletler'in aldığı onlarca, yüzlerce karara rağmen bu kararın alınıyor olması 'Biz hukuku tanımayız, biz insan haklarını tanımayız, inanç özgürlüğünü tanımayız' anlamına geliyor. Zalimler zulümlerine devam ettikçe, mazlumlar ayağa kalktıkça, zalimler zulmüne asla devam edemeyeceklerdir. Dünya kurulduğundan beri bütün zalimler yerle bir olmuşlardır. Bu bir hak değildir, alınan son karar, hukuki, vicdanı değildir. Birleşmiş Milletler kararını bile tanımayan bu zorbalık, dünya siyasetini ve barışını tehdit etmeye devam edecektir.

Esasen 3 din için de kutsal olan bir yerin, Kudüs'ün bu şekilde bir barışı da ortadan kaldıracak şekilde siyasete kurban edilmesi asla kabul edilebilir bir şey değildir. İsrail'in yayılmacı ve işgalci politikaları ve tavrını telin ediyoruz. Bir kez daha BM'nin vermiş olduğu karar çerçevesinde kendi sınırlarına çekilmesi ve işgale son vermesi gerekmektedir. Bu son tavır dünya barışına ve tüm inançları bütün insanlığı tehdit edecek bir tavırdır. Bu tavır asla kabul edilemez. Kudüs, dünya insanlığının barışının bir sembol şehridir."

"TÜRKİYE İSLAM ALEMİNİ KUDÜS İÇİN DAVET ETTİ"

Gül, Kudüs'ün Müslümanların ilk kıblesi olduğunu hatırlatarak, Kudüs'ün bir sevda olduğunu ve Kudüs sevgisinin azalmayacağını vurguladı.

Bir an evvel hukuk dışı işgale son verilmesi gerektiğini dillendiren Gül, "Karardan vazgeçilmesini ve Filistinli kardeşlerimize uygulanan zulüm, ambargo ve tehdidin de bir an evvel ortadan kaldırılmasını buradan ifade etmek isterim. Üzücü olan bu kararları alanlarla birlikte kol kola giren İslam alemi liderleridir. Bugün gerçekten bu Filistin halkının yanında olmak gerekirken, dünyada şöyle baktığınızda, Türkiye'den başka bu anlamda sesini yükselten ülkenin ve ülke liderinin de çok az olduğunu üzüntüyle ifade etmek isteriz. Türkiye İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak bütün İslam alemini davet etmiştir. Umuyoruz ki vicdanı olan, kendi halkı için sorumluluk içerisinde olan, dünya İslam liderleri gelir. Burada yaptırım, sonuç alıcı bir toplantı olacaktır. Ülkemiz bunun için elinden geleni yapmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

"HAYVANLAR, İNSANLARA EMANETTİR"

Son günlerde gündeme gelen hayvanlara yönelik kötü muamelelere de değinen Gül, "Hayvanlar, insanlara emanettir. Bunlara işkence, kötü muamele asla kabul edilemez. Bu hususta da yasada hangi ihtiyaçlar varsa onları tekrar gözden geçirip, bunları kamuoyuyla paylaşacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Bakan Gül'e "Tanzimat" isimli kitap hediye etti.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.