Kaya, Erzurum’da belediye başkanlarıyla buluştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, Palandöken Kayak Merkezin bir otelde düzenlenen Yerel Yönetimler Değerlendirme toplantında konuştu.

admin
admin
29 Ağustos 2017 Salı 11:53
Kaya, Erzurum’da belediye başkanlarıyla buluştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, "Türkiye'de 1397 belediye var, 2016 rakamları netleşmiştir. Yeni ilan edildi. Belediyelerimizin 109 milyar lira geliri, 121 milyar da gideri oluştu. Bu kaynağın yüzde 50'si merkezden gitti. Bu kaynağı gönderirken hiçbir belediyemize AK Parti fazla MHP, CHP ve HDP'lilere az asla yapmadık. Bundan sonrada yapmayacağız." dedi.

Erol Kaya, Palandöken Kayak Merkezin bir otelde düzenlenen Yerel Yönetimler Değerlendirme toplantında yaptığı konuşmada, Erzurum'un ülke tarihine önemli bir şehir olduğunu belirterek, Erzurum'un Nenehatun'un şehri, milli ve manevi değerlerin en yüksek olduğu şehirlerden biri olduğunu söyledi.

Buradaki hizmetleri mahallinde görmek, belediye başkanlarının çalışmalarını değerlendirmenin AK Parti için olmazsa olmazlardan olduğunu ifade eden Kaya, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan teşkilatlarla ilgili bir metal yorgunluğundan bahsetti ve bununla ilgili epeydir bir değerlendirme yapılıyor. Cumhurbaşkanımız 11 milyon insanımızın hissiyatını gündeme taşıdı ve hepimiz 11 milyon AK Parti ailesi olarak heyecanlandık ve çok da hoş sonuçlar alında, güçlü motivasyon yakalandı. İnanıyorum ki bu teşkilatlardaki değişim ve dönüşüm süreci 2019 seçimlerine 2023 ve 2071 vizyonuna uygun şekilde devam edecektir." dedi.

Kaya, belediye başkanlarının ülkenin ve şehirlerin geleceğinde çok önemli kilometre taşları olduğunu ifade ederek, "Marka şehirler oluşması, insana ve şehre saygılı bir yönetimin oluşturulması en büyük hedefimiz. Bunun değerlendirmesini yapacağız. Yani bizim belediyelerimiz kendilerine verilen imkan ve kaynakları nasıl kullanıyorlar, eksiklerimiz nedir, nasıl toparlayabiliriz, vatandaş bizim belediyelere nasıl bakıyor, bunu değerlendireceğiz ve yine siyaseten dikkat edilmesi gereken hususlar, birlik ve beraberlik noktasında konuları değerlendireceğiz. Temel gayemiz bu." dedi.

Bu çalışmaların her yıl titizlikle yapıldığını vurgulayan Erol Kaya, 13 Eylül'de de bütün belediye başkanlarının Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geleceğini söyledi.

"ADALET GEREĞİ BU ÜLKEDE NE GEREKİYORSA ONU YAPACAĞIZ"

Kendisinin de 15 yıl belediye başkanlığı yaptığını dile getiren Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 yıl belediye başkanlığı yaptım. Bu süreçte yaşadığımız en büyük travma hükümetin kendi belediyesini ayırt etmesi, muhalif belediyeleri cezalandırmasıydı. Biz bunu eleştirerek iktidara geldik. Hiçbir AK Partili belediye diğer belediyelerden üstün olduğunu düşünmesin, kaynak olarak da bunu yapmayacağız. Adalet gereği bu ülkede ne gerekiyorsa onu yapacağız. AK Partili belediyelerimize sunulan en büyük nimet nedir?. Milletvekillerimiz var, biz varız, dolayısıyla hükümete bazı ilave, şehre gelmesi gereken eğitimle, sağlıkla ya da turizmle ilgili projeler daha rahat ulaşabilirler ama kaynak noktasında adaletin gereği yapılır. Türkiye'de 1397 belediye var, 2016 rakamları netleşmiştir. Yeni ilan edildi. Belediyelerimizin 109 milyar lira geliri, 121 milyar da gideri oluştu. Bu kaynağın yüzde 50'si merkezden gitti. Bu kaynağı gönderirken hiçbir belediyemize AK Parti fazla MHP, CHP ve HDP'lilere az asla yapmadık. Bundan sonra da yapmayacağız. Adaletin gereği neyse o. Bakanlar Kurulu kararı 11 Ağustos'ta yayımlandı. Bütün belediye başkanlarımız biliyor. Bütün belediyelerde hiçbir ayrım yapılmaksızın borçlarıyla ilgili kesintiyi bile adaletli yapıyoruz."

Kaya, iki gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Malazgirt'te ilk defa 1071'in, Sultan Alparslan'ın bu coğrafyaya girişi ve İslam coğrafyasına adım atmasıyla ilgili bir törenin gerçekleştirildiğini anımsatarak, "Türkiye bugüne kadar Çanakkale'yi, İstanbul'un Fethi'ni, Kurtuluş Savaşı'nı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyordu. 1071'i ilk defa ülke gündemine bu kadar geniş çaplı kutlamayı Sayın Cumhurbaşkanımız aldılar. Bu kutlamayla 1071 ruhu ile 1071'in bu coğrafyaya açtığı kapının önemi gelecek nesillere aktarılacak." dedi.

CHP'NİN ÇANAKKALE'DEKİ YÜRÜYÜŞÜ

Kaya, AK Parti'nin Malazgirt'i önemsediğini belirterek, "Bizim ecdadımız. Benim dedemin iki kardeşi Çanakkaleye gittiler ve bir daha da geri dönmediler. Bu toprak, vatan, bayrak, din, devlet için Allah Allah nidalarıyla şuhedaya yürüdüler ve biz bunu her yerde gördük. Ama Çanakkale'de CHP'nin gerçekleştirdiği yürüyüşteki o görüntü bu ülkeye yakışmadı. Bunu asla kabul etmek mümkün değil. CHP'den insanlara, millete, bu ülkenin değerlerine dönük eleştirilerinden dolayı özür beklediğimin altını çizmek istiyorum." diye konuştu.

Toplantıya, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Zehra Taşkesenliğil, Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir, Orhan Deligöz, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumAK PartiErol Kaya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mahmut öğretici 2017-08-30 12:18:48

Erzurumun yakutiye ilçesine baglı güzel ova mah sinde oturuyorum gelin köyün durumunu görün yakutiye belediye başkanı köyümüze hiç bakmiyor köpler yerlerde alt yapı hiç yok ana yolda bir çukura düşsen çıkamaszın köyümüzde 400 hane bir köy 900 seçmw i var nasıl hizmet ediyorlar anlamadım