Karataş’tan su çıkışı

MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, “Erzurum suyu ve havası ile anılan şehrimiz; ne acıdır ki en fazla su faturası ödeyen de yine Erzurumlu’dur.” dedi.

admin
admin
29 Temmuz 2019 Pazartesi 13:36
Karataş’tan su çıkışı

MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Erzurum’da su fiyatlarındaki fahiş fiyatlarla ile ilgili açıklama yaptı.

Karataş, “Doğu Anadolu’nun ve doğunun başkenti olarak bilinen ve bu kapsamda geçmişten günümüze kadar zorluklar içerisinde mücadele ederek ayakta durmaya çalışan kadim şehir olan Erzurum bilindiği üzere yaz aylarının kısa, kış aylarının ise uzun ve sert geçtiği bir iklime sahiptir. Bu nedenle ekonomik ve hayat standartlarının son derece zor ve geçim sıkıntılarının yüksek olduğu bu şehirde özellikle havasıyla, zengin su kaynaklarıyla meşhur olan bir şehir olarak adı geçen Erzurum’da konutta taban fiyatı metre küp olarak 3,60 liradan- 7 liraya kadar, ticaret ve sanayide ise 7,59’dan 14,79 liraya kadar zaman zaman yükselmektedir. .Bu nedenledir ki, şehrimizde ödenen su fatura bedellerinin dört kişilik bir aileye ortalama aylık maliyeti 100 ila 140 lira olarak yansımaktadır.” dedi.

“Oysaki dünya coğrafyasında Erzurum sular havzası olarak gösterilmektedir.” diyen Karataş, şunları kaydetti: “İşte bu nedenle Anadolu’da en fazla sebil olan çeşme ilimizde yer almaktadır ve hali hazırda ilimizde 171 adet çeşme insanlarımıza bila bedel olarak hizmet vermektedir. Böylesine suyu fazla olan ilimizde ne acıdır ki en fazla su ücretini ödeyen de yine Erzurum insanıdır. Üzerinde hassasiyetle düşünülmesi gereken ve nedenlerinin, çözüme yönelik çalışmaların yapılarak bir an önce gündeme alınıp insanlarımızın haklı yakınmalarına cevap verilmesinin hemşehrilerimiz adına Milliyetçi Hareket Partisi il başkanı olarak takipçisi olacağımı taahhüt ederim. Su siyasi fikir ve düşüncelere malzeme yapılmayacak kadar önemlidir ve hiç kimsenin iki dudağı arasına mahkum edilmemelidir. Su tüm canlıların idamesi için elzemdir. Asla muhtelif yatırım veya hizmetlerin yerine getirilmesi için kullanılmamalı, kullanımına da müsaade edilmemelidir. Elbette hanelerimize gelen suyun bir maliyeti vardır, ancak bu maliyet bu gün için geçerli olan fiyat endeksinin çok, çok üstünde olduğu gibi aynı zamanda insanlarımızın ceplerine uzatılan sorumsuzluk duygusundan başka bir şey olmadığı gibi de mesuliyet sahibi dürüst insanlarımıza yapılan bir haksızlıktır. Bu nedenle ilimizde su konusu yetkililer tarafından tekrar masaya yatırılıp, fiyat politikaları, hizmet esasları, bakım ve temizlik hususları yeniden değerlendirilmeli, Erzurum’da yaşayan hemşehrilerimize daha ucuz, kaliteli, sağlıklı ve hatta sadece hizmet ücreti alınarak su tahsilatının yapılması hususunda bu önemli konunun çözüme kavuşuncaya kadar gündemden düşürmeden takipçisi olacağımı hemşehrilerimiz tarafından bilinmesini isterim.’’

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumMHPNaim Karataş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.