KAMALAK’TAN BAŞKAN YÜCELİK’E ZİYARET

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’i ziyaret etti.

15 Mart 2012 Perşembe 18:11
KAMALAK’TAN BAŞKAN YÜCELİK’E ZİYARET
Başkan Yücelik’in ETSO’daki makamında gerçekleşen ziyarete, Genel Başkan Kamalak’ın yanı sıra SP Genel İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Karaman, İl Başkanı Faik Çalık ve yönetim kurulu üyeleri iştirak etti. ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal ve Disiplin Kurulu Başkanı Zeki Adil’in hazır bulunduğu ziyarette, Erzurum’da 17-18 yıl yaşadığını dile getiren SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Erzurum’un ve bölgenin kalkınması için acil düzenlemelere ihtiyaç olduğunu söyledi. Konuşmasında, Aşkale Çimento Fabrikası’nın özelleştirilmesinin ardından elde ettiği başarıdan söz eden, Lütfü Yücelik ve ekibini tebrik eden Prof. Dr. Kamalak, bölgedeki şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı olduklarını söyledi. Saadet Partisi’nin bölge yatırım yapanlardan 30 yıl süreyle vergi alınmaması gerektiğini savunan Mustafa Kamalak, “Eğer kazanç varsa elbette vergi alınması gerekir. Ancak yatırımlar sürüyorsa vergi alınmaması gerektiğini düşünüyoruz. Vergi alınmaması devletin gelirlerini sanıldığı gibi düşürmeyecek aksine ileriki dönemlerde kalkınmayla birlikte buralardan daha fazla gelir elde edecektir.” Doğu’da büyük göçün yaşandığını ifade eden SP Lideri Prof. Dr.Mustafa Kamalak, 2009-2010 yılları arasında 2,5 milyon insanın bulunduğu yerden göç ettiğini belirterek, bunun da bir takım sosyal çalkantıları beraberinde getirdiğini savundu.

“ÜRETİMSİZ KALKINMA OLMAZ”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik de, kalkınmanın yolunun üretimden geçtiğine dikkati çekerek, “Son dönemlerde bölgemize eğitim, sağlık, turizm ve ulaşım alanlarında birçok yatırımlar yapıldı. Bunlar çok önemli yatırımlar. Ancak üretimin yeterli olmadığı durumlarda kalkınma hızı istenilen yakalamamız imkansız.” dedi. Hükümetin yeni teşvik yasası üzerinde çalıştığını kaydeden Başkan Yücelik şunları söyledi;
“Biz de bu yeni teşvik yasasının çıkarılması gerektiği yönünde birçok kez düşüncelerimizi kamuoyuna aktarmıştık. Umut ediyoruz ki yeni yasada beklediğimiz şekilde teşvikler yer alır. Çünkü bu sağlanan bu teşviklerle buralarda yaşamak cazip hale getirilmesi gerekir. Aksi takdirde ne insan, ne de sermaye göçünün önüne geçilemez.”

“İŞSİZLİK DE VAR, İŞ BEĞENMEMEZLİK DE…”
Konuşmasında, yatırımcıların, iş adamlarının sadece milli duygularla bu bölgelere yatırım yapamayacağını, karşılığı alınmadığı takdirde bu yatırımların heba olacağını anlatan Başkan Yücelik, bölgedeki işletmelerin kalifiye eleman bulmakta da zorluklar yaşadıklarını öne sürerek, “Bizde işsizlik de var, iş beğenmemezlikte. Maalesef gençlerimiz eskisi gibi kendilerine hedef koymuyorlar. Hep masabaşı işler istiyorlar.”diye konuştu.
SP lideri Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve heyeti ziyaretin ardından Başkan Yücelik’le hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör

Son Güncelleme: 15.03.2012 19:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.