KAMALAK 4+4+4 'E SAHİP ÇIKTI

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, basında yer alan "Erbakan ailesinin miras kavgası" şeklindeki haberlerin yükselişe geçen partinin önüne kesmek için yapıldığını ileri sürerek hükümetin zorunlu eğitimin 4+4+4 çabasının aslında kendi projeleri olduğunu söyledi.

15 Mart 2012 Perşembe 18:06
KAMALAK 4+4+4 'E SAHİP ÇIKTI
SP Erzurum il binasında basın toplantısı düzenleyen SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, konuşmasına hükümetin uyguladığı politikaları eleştirerek başladı. Kamalak, Türkiye gündeminde yer alan zorunlu eğitimin 4+4+4 şeklinde olmasına değinerek, "Biz yıllardan beri haykırıyoruz. Biz zorunlu eğitim 4+4+3 olmalı diyorduk. Şimdi herhalde bizim peşimize takıldı gözükmemek için 3'ü 4 yaptılar, o da kabulümüz diyoruz. 4+4+4 kabulümüzdür. Ama içine ne koyacaksınız? Kur'an-ı Kerim seçmeli ders olmalıdır. İsteyen herkes çocuğuna Kur'an-ı Kerim'i öğretme imkanını tanımalıdır. İkinci olarak bilimler tarihi okutulmalıdır. Şu anda bizim insanımız aşağılık kompleksine itilmeye çalışılmaktadır. Batıya yol gösteren İslam alimleridir. Fakat batı bunları kendine mal etmektedir. Bu nedenle yeni nesillerin tarihteki yerini alabilmesi için atalarının bilim dünyasına ne gibi katkılar yaptığını kaynağından öğrenmelidir. Osmanlıca da seçmeli ders olmalı. Çanakkale'de 400 bin şehit verdik. Onların mezar taşlarını okuyabiliyor musunuz? Dünyada babasının, dedesinin mezar taşını okumaktan mahrum kalan başka bir millet var mıdır?'' dedi.
Toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, basında yer alan "Erbakan ailesinin miras kavgası" şeklindeki haberlere yönelik, "Hatırlarmısınız bundan 20 yıl öncede 90'lı yıllarda Refah Partisi yükselişe geçmişti. O zaman da medyada çarşaf çarşaf paralar iç ediliyor şeklinde haberler yer alıyordu. Şu an gittiğimiz her yerde teşkilatımız tam anlamıyla teyakkuz halinde canla başla çalışıyorlar. Yapılan anketler de bunu gösteriyor. Saadet Partisi yükselişte ve iktidarın en samimi, en kalıcı, en köklü alternatifi Milli Görüşün tek partisi olan Saadet Partisidir. Tıpkı 1990'larda Refahın önünü kesmek için atılan manşetlerin bir benzeri şimdi haliyle SP'nin yolunu kesmek için şu oldu, bu oldu deniliyor. Aile içi miras kavgası partiyi ilgilendirmez" diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 15.03.2012 19:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.