İYİ Partililer kaybettiğini hangi sandıklar açıldığında anlamış?

İYİ Partililer kaybettiğini hangi sandıklar açıldığında anlamış?

admin
admin
11 Nisan 2019 Perşembe 00:23
İYİ Partililer kaybettiğini hangi sandıklar açıldığında anlamış?

Vedat REFAYELİ

Geride bıraktığımız mahalli idareler genel seçiminde yenilgiye uğrayan İYİ Partililer, bir dip dalga gelecek, Büyükşehir başta olmak zere tüm ilçe belediyelerini alacaklarına dair bayağı bir ümitliydiler. Ama sandıklar açıldıktan sonra, özellikle bir bölgeden gelecek ilk sandık sonuçları onlar için çok önemliydi.

Başta Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mahmut Uykusuz olmak üzere çoğu meclis üyesi adayı ve teşkilat mensupları, özellikle Atatürk Üniversitesi’nin sandık sonuçlarına yoğunlaştılar. Ancak daha açılan ilk sandıkta Cumhur ittifakının yüzde 60’a yakın çıktığını görünce, daha diğer sandıklara bakma gereği bile duymadılar.

Daha önceki seçimlerde AK Parti’nin aleyhine seçim tercihleri ile bilinen Atatürk Üniversitesi kampüsü bu defa beklenti içerisindeki İYİ Partilileri ters köşeye yatırdı. Tüm sandıklar açıldığında Cumhur ittifakı yüzde 60 oranında bir oy çıkarken İYİ Parti’nin ve seçime bağımsız giren SP ve CHP adaylarının aldığı oy oranı ancak yüzde 40 civarındaydı.

İYİ Partili bir Meclis üyesi ile dün konuştum, ‘’İlk sandıklardan hem de Üniversite’den Cumhur ittifakı çıkınca emin ol durumu hemen anladık, daha diğer sandıkları merak bile etmedik’’ değerlendirmesini yaptık.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BAŞKAN 2019-04-11 10:01:18

BU HABERİ YAPARKEN ARAŞTIRMA YAPMADIGINIZ BİR GERÇEK ,,İLK SANDIK VE DİGER SANDIKTAN ÇIKAN OYLARI TEKRAR ARAŞTIRINIZ VE DOGRUSUNU YAZINIZ YALAN HABER ...