Erzurum'da iktidar partisine, yani AK Parti'ye en büyük muhalefet partisi olarak gösterilen ve bilinen İYİ Parti, kendi iç çekişmeleriyle kendi ayağına bir değil, birkaç kurşun birden sıkıyor. Ve ne yazık ki bu durum ne Genel Merkez'in ne de milletvekili Sayın Naci Cinisli'nin canını hiç sıkmıyor.

İzledik ve anladık ki bu kurşunları sıkan elleri tutması gereken Sayın Cinisli, bundan memnun ki sesini soluğunu bu konuda harcamaya niyetli değil!

İşte bu olmaz!

İYİ Parti Erzurum Teşkilatı'nı kurulduğu günden bu yana takip eden ve birçok övgü ve de yergi içeren görüşlerimi aktaran biri olarak, son aylardaki bu konuda da iki kelam etmezsem olmaz!

Önce şunun altını çizmek gerek.

Sayın Cinisli'nin bazı cinleri kendisini ya yanlış yönlendiriyor; ya da sayın vekil bu konuda "olur böyle vakalar," diyerek önemsemiyor.

Bize kalırsa, her iki durum da büyük hata!

Sayın Naci Cinisli hakkında gördüğüm olumlu şeyleri her zaman yazdım; ama olumsuz tavır ve duruşları da yazmaz isem kendim bile tarafsızlığımı tartıya çıkarırım.

O yüzden birkaç soruyu Sayın Cinisli'ye açıkça sorarak, açık yanıtlar beklemek hakkımızdır.

Bir. Partinizin şu anda İl Başkanlığı görevini yürüten Sayın Haluk Terzioğlu'na sosyal medyada çirkin sözler söyleyen bir partilinizi neden koruma altına aldınız?

İki. Koruma altına almadıysanız, bu konudaki suskunluğunuz ve tavrınız, o kişinin paylaşımlarını onaylamak değil midir?

Üç. Yeni göreve başlamış olan başkan ve yönetimine destek vermeniz gerekirken, parti içindeki hizip ve karmaşayı nasıl olur da görmemezlikten gelirsiniz?

Dört. Partinizdeki bu iç çekişmeleri herkese mavi boncuk dağıtarak çözeceğinize inanıyor musunuz; ya da çözmeye niyetiniz var mı?

..

Demokrasilerde iktidarı çalışmaya ya da denetlenmesine katkı sunan her zaman güçlü muhalefetler olmuştur. Buna inandığım için, Erzurum'da da İYİ Parti'nin güçlenmesinin hem demokrasi için, hem de AK Partili belediyelerin daha dikkatli çalışması için önemli olduğuna inananlardanım.

İYİ Parti Erzurum Teşkilatı'nın ilk kuruluşunda büyük çaba gösteren ilk İl Başkanı Sayın İbrahim Dumlu ve yönetiminin, sahada nasıl çalıştıklarını çok iyi bilenlerdenim. Ancak, gelin görün ki İstanbul Seçimlerinin hemen öncesi Sayın Dumlu'nun hiç onaylamadığım ve eleştirdiğim bir nedenle partisinden ayrılmasından önce, parti içinden çıkan ve kamuya taşan bazı söylentilere güvenerek Sayın Dumlu hakkında açıklamalar yapan Sayın Cinisli'nin şu cümlesi çok önemlidir.

Ne demişti Sayın Naci Cinisli.

"Tüm hesapları inceliyoruz. Nereye ne kadar harcanmış, nereden ne alınmış. İnceleme genel merkez düzeyinde de yapılacak. "

Bu sözleri irdeleyerek analiz yapmaya bilmem gerek var mı!

Buna karşı Sayın Dumlu da haklı olarak, kendilerini maddi ve manevi tazminatla mahkemeye vermiş!

Bu Sayın Dumlu'nun kararıdır, kimse bir şey söyleyemez.

Bu konuda son sözü de mahkemeler söyler.

Biz bilemeyiz!

..

Demem o ki; Sayın Cinisli'nin, şu an İl Başkanı Sayın Haluk Terzioğlu göreve başlar başlamaz, sosyal medyadan kendilerine itibarsızlaştırıcı paylaşımda bulunan partili birine karşı sessiz kalması ve eski il başkanı hakkında yaptığı akçeli bir açıklama öyle detay falan değildir.

Sayın Cinisli'nin ve konu muhataplarının bir kez daha düşünmeleri gerekir.

Bazen, kaş yapayım, derken göz çıkarılabiliyor işte!

Umarız İYİ Parti'de bundan böyle kötü şeyler olmaz!

Yok, böyle iyidir, derlerse, biz de görmez geçeriz!

..

Son bir not.

Ola ki "bere Ömer Nazmi, böyle kelamlar ediyorsun; ama gazetecilikte bir kural vardır, yazmadan önce konuya dahil olan isimlerle görüşülür, sen görüştün mü," diye mırıldananlar olur.

Ben de derim ki;

Yağmur yağarken, meteorolojiye "bugün yağmur yağacak mı," diye sorulur mu!?

Bir de yağmurun nasıl oluştuğunu iyi biliriz.

Yani bu da sorulmaz!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.