İSTİFALAR ARD ARDA GELİYOR

Ak Parti’nin Erzurum’da aday belirlemede izlediği hatalı politika büyük çatlaklara yol açıyor.

22 Ocak 2014 Çarşamba 09:06
İSTİFALAR ARD ARDA GELİYOR
Oğuzhan YILDIRIM

Mevcut başkanların başarılarının gözardı edilmesinin yanında aday adaylarında kamuoyu yoklamalarından ziyade bazı milletvekillerinin “benim adamım” mantığıyla hareket etmeleri bardağı taşırdı. İstifa haberleri ard arda geldi.
ÇAT BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ
Bu kapsamda mevcut başkanların ve aday adaylarının istifa haberleri de gelmeye başladı. Çat Belediye Başkanı Şibli Saydın, AK Parti’den istifa etti. Saydın, yeni dönemde aday gösterilmeyince AK Parti'den istifa ederken, Büyük Birlik Partisi'nin Çat belediye başkan adayı olacağını açıkladı.
Şibli Saydın, 2009'da yapılan yerel seçimlerde de AK Parti'den aday adayı olmuş ancak aday gösterilmemişti. Bu duruma tepki gösteren ve partisinden istifa ederek bağımsız olarak seçimlere giren Saydın, Çat halkının büyük bir desteğiyle yeniden başkan seçilmiş, sonrasında da AK Parti’ye katılmıştı.
HORASAN’DA DA İSTİFA VAR
Öte yandan Horasan’ın köklü ailelerinden olan Aydın ailesinin adayı Abdulkadir Aydın da, AK Parti’den istifa ederek, Saadet Partisi’nden Horasan Belediye Başkan adaylığı başvurusu yaptı. Abdulkadir Aydın, iki dönem Horasan Belediye Başkanlığı yapan Nurettin Aydın’ın oğlu. Abdulkadir Aydın’ın Saadet Partisi adayı olması halinde Horasan’da seçim yarışının iyice kızışacağı öğrenildi.
EREN, BOMBALADI VE İSTİFA ETTİ
Bir istifa haberi de Hınıs’tan geldi. Hınıs’ta bir dönem belediye başkanlığı da yapan Ali Eren, aday edilmeyince partisinden istifa ederek, bağımsız aday oldu ve AK Parti’ye meydan okudu.
Son ana kadar başkan adayı olduğunu ve önünün kesildiğini ileri süren Eren, AK Parti’ye aday adaylığı bile bulamayan Sebahattin Kızıltaş’ın aday gösterilmesinin hem Hınıslılar’a, hem de aday adaylarına hakaret niteliği taşıdığını ifade etti.
Kendisinin 15 gün önce genel merkeze davet edilerek, "Adayımız sensin. Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Mehmet Sekmen'e Hınıs'a geldiğinde neler yapmamız gerektiğini, milletvekillerini nasıl karşılamamızın iyi olacağına kadar herşeyi detaylıca anlattılar. Bunlar yapılırken Erzurum Milletvekilleri de herşeye şahit oldu. Bu olaydan sonra Hınıs'a döndüm ve hergün Genel Merkez ile irtibat kurdum. Her defasında da 'adayımız sensin' denildi" ifadeleriyle bir haksızlığın yaşandığını anlatan Ali Eren, adaylığını Hınıslı eski milletvekili Saadettin Aydın ile Recep Akdağ’ın engellediğini iddia etti. Eren, "Ben Halkımın Hizmetkarıyım. Bugüne kadar yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ilçe belediye başkan adayı belirlerken “Sözün de, Kararın da Milletin olduğunu vurgulamaktadır.” hani nerede halkın sözü ve kararı. Yaklaşık dört aya yakındır Hınıs ilçesinde ve köylerinde çeşitli anketler ve kamuoyu yoklamaları yapıldı. Bu anketlerde yüzde 90’ların altında hiç bir zaman Ali Eren ismi çıkmamıştır. Halkın iradesiyle alay edilmiştir. Halkın sözü de kararı da hiçe sayılmıştır.” dedi.
TEKMAN BELEDİYE BAŞKANI DA İSTİFA EDİYOR
AK Parti’den yeniden aday adayı olan Tekman’ın Belediye Başkanı Yakup Doğan'ın da yeniden aday gösterilmemesine tepki olarak partisinden istifa ederek, Saadet Partisi'nden aday olacağı iddia edildi. Doğan'ın kararını önümüzdeki günlerde açıklayacağı öğrenildi.
Öte yandan AK Parti Köprüköy Belediye Başkan Aday Adayı olan belediye meclis üyesi Saffan Ağyürek de istifa etti.

Editör

Son Güncelleme: 22.01.2014 09:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
baran 2014-03-28 23:54:00

horasandaki faşist bastemler ailesinin iktidarının sonu gelmiştir.artık millet uyandı. bu dönemde abdulkadir aydın kazanacak ama oda sonraki süreçte bdp'ye katılmalıdır. çünkü horasan halkının iradesi bu yönde. Allahın izniyle bdpnin horasandaki futuhatları başladı. önümüzdeki sene bir de milletvekili çıkarıcaz. şimdiden hayırlı olsun...

Avatar
kerem 2014-01-29 02:31:42

hınısta saadet kazanacak.ali eren bey inş kazanır.

Avatar
hasan 2014-01-28 21:20:36

topluca istifa edin ve istifa yetmez tövbe istiğfar edin..

Avatar
MERVE TOPAL 2014-01-27 20:22:25

erzurum horasan tortum aşkale hinis herkes mhp ye oy verecek i̇nşallah.hem kami̇l hem aydin i̇nsanlar seçi̇lecek i̇nşallah......

Avatar
horasanli 2014-01-24 23:19:42

Evet bu yazılanları okudum ve gerçekten doğru iktidar hükümeti var iken hiçbir hizmet yapılmadı ayrıca millet resmen somuruldu bu memlekette evine ekmek goturemeyen çok insan var bunlara şu parası,ruhsat parası evin maliyetinin yarısı,oda yetmezmiş yapı denetim resmen şebeke kurdular daha neler neler ,horasan horasan olalı bu kadar yolsuzluğun büyüğü görülmedi savcılıkta dosyalara bakılırsa anlaşılır.hata bunlarda değil tüm mal varlıklarını üzerlerine yaptıkları kişilerde.nurettin aydın en azından kimseyi zora kosmuyordu ne istenilir ise yapıyordu.herşey ortada

Avatar
haberci 2014-01-24 03:45:08

demedi demeyin.ilçlerde saadet partisine müthiş ilgi var.

Avatar
sevim celik 2014-01-23 11:44:17

Dikat edin istifa eden ilcelerin hepsi kurt ((:

Avatar
HORASANLI 2014-01-23 10:35:27

bu seçimde artik aileleri sandiğa gömelim hemşerilerimmm horasan kazansin aileler değil...