İŞADAMI KUŞÇULU, MHP’DEN AŞKALE’YE TALİP

İşadamı Ahmet Kuşçulu Milliyetçi Hareket Partisi’nden Aşkale Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıkladı.

03 Kasım 2013 Pazar 01:07
İŞADAMI KUŞÇULU, MHP’DEN AŞKALE’YE TALİP
Kuşçulu, aday adaylığını açıkladı ve şu açıklamayı yaptı:
“Dokuz yaşında siyasetle ilk tanışmamdan bu yana; Siyasi yönden kendimi hep geliştirdim ve hala da geliştirme arzusu içerisinde bilgiye, kültüre, siyasete yönelik çalışmalar yapmaktayım. Aşkale'den Belediye Başkanı olmak istememdeki en büyük etken, Milliyetçi karaktere sahip olan Aşkaleliler’e hizmet etmek arzusudur. Yıllarca Aşkale’ye hizmet etmiş olan ailemdeki Belediye Başkanları Aşkaleliler tarafından takdir görmüş hala övgüyle bahsedilen insanlardır. Aşkale’deki çimento fabrikasının yapımı dedem Mithat Kuşculu sayesindedir. Eski Aşkale kömür işletmesini zamanın Başbakanı Bülent Ecevit tarafından devletleştirilene kadar zarar etmesine rağmen orda çalışanlar mağdur olmasın diye işleten ailemdir. Bundan dolayıdır ki; Ailem Aşkaleliler tarafından çok sevilen ve sayılan bir ailedir. Ailem Aşkale’de bulunan Alevi ailelere karşı göstermiş olduğu sevgi ve saygıdan dolayı takdir görmüş ve sevgilerine mahzar olmuştur. Aşkale'de sözü ve itibarı geçen ailelerin ileri gelenleriyle yaptığım yüzyüze görüşmelerde, Belediye başkanlığı adaylığı için;benim Milliyetçi Hareket Partisi’nden adaylığımın doğru ve gerekli olduğu yönünden tavsiyeler aldım; hatta geç bile kaldığımı söylediler. Bu yüzden belediye başkanı adayı olma kararı aldım. Ben bir Aşkale'liyim, Aşkale'ye ve devletime en iyi hizmeti en güzel şekilde vermek istiyorum. Bunu yaparken de partimi ve ailemi en iyi şekilde temsil etmem gerektiği bilinci ve şuuruna sahibim. Amacım Aşkale'de milli şuuru ortaya çıkararak var olan AKP yönetimini mağlup etmektir. Aşağıda yer alan hususlardan dolayı Aşkale’de Belediye Başkanı olacağıma inancım tamdır.
 
1- Aşkele’de yaklaşık 15 dönem belediye başkanlığı yapan bir ailenin mensubu olmam.
2- Liderlik vasfım.
3- Aşkale’’de sevilen sayılan bir insan olmam.
4- Eğtimli, Kültürlü, insan ilişkilerinde başarılı, saygılı, üretken bir kişilik daima kendini geliştiren fikir üreten hatip bir yapıya sahip olmam.
5- Aşkale’de var olan sorunları bilerek ona göre projeler hazırlayarak sorunları çözeceğime olan mutlak inancım
6- Aşkale’de oy kullanacak her yaşa sözümün geçecek olması.
7- Milliyetçi kişiliğimle milliyetçi bakışın gerekliliğini tam anlamıyla yerine getirecek olmam.
8- Parti teşkilatı ve onun altyapısını oluşturan Ülkü Ocaklarıyla uyumlu bir çalışma içerisinde olacağıma olan inancım var.
 
Ahmet Kuşçulu Kimdir?
22 Nisan 1981 yılında Erzurum’un, Aşkale ilçesinde siyasetçi bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldim. Tahsil hayatımı ilk ve orta okulu Aşkale' de, Lise öğrenimi Adana'da tamamladım. Hala Açıköğretim İksisat Fakültesi öğrencisiyim. Ticari ve siyasi hayata erken yaşta dahil oldum. Buna etken ailemin, ticaret mensubu olmasından, Dedem Mithat Kuşculu'nun aktif siyasi yaşantısıdır. Siyasetle tanışmam;1989 yılında dedem Aşkale Eski Belediye Başkanı Mithat Kuşculu ile beraber siyasi gezilerde bulunmamla başladı. Adana'ya ilk gittiğimde lise birinci sınıfta kendime siyasi bir kimlik bulma arayışı içine girdim. Bütün partilerde olmayan ruh sadece MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ’ne bağlı Ülkü Ocaklarında; geçmişe ve geleceğe hitap etmesinden dolayı Adana Kanal Ülkü Ocakları’na kayıt yaptırdım.Aktif siyasete böylece dahil oldum. Okulumuz sosyalist bir bölgede olduğu için ülkücü olan gençleri Sosyalist Örgütler faaliyet yapmalarını engellemiş, sindirmiş, korkutmuş ve bu sebepten dolayıdır ki; ülkücü kimliklerini gizlemek zorunda bırakılmıştı; Kanal Ülkü Ocakları Adana Mithat Topal Lisesi’ne liderlik vasfımdan dolayı okul Reisi olarak görev verdi. Böylece ilk aktif liderlik görevimi almış oldum. Okulda kimliğini gizleyen Ülkücüleri kimliklerini tekrar kazanma yönünde ikna ederek. Yüz civarında üyesi olan okul teşkilatı haline getirdim, üç ay gibi kısa bir sürede. Üç yıl okul reisliği görevimi devam ettirdim. Lise bittikten sonra Adana’da aile desteği olmadan kendi çabamla ondokuz yaşımda ilk ticaret hanemi açtım. Böylece aileden bağımsız olarak kendi ekonomik özgürlüğümü kazandım. On yıl Adana’da bir fiil, ticaretle uğraştıktan sonra Ankara’da Mamak bölgesinde inşaat Müteahhitliği üzerine halen esnaflığa devam etmekteyim. Altı yıllık evliyim. Eşim okulöncesi eğitimcisi olarak görev yapmaktadır. Düzenli ve düzgün bir aile yaşantısına sahibim. Eşimde idealist bir Türk Milliyetçisidir. Yetiştirdiği öğrencilerine bayrak sevgisi, vatan sevgisi duygularını aşılamaktadır. Böylece sorumlu bir eğitimci olarak görevini en iyi şekilde ifa etmektedir. Oturduğumuz çevre alevi ve sosyalist bir yapıya sahip olduğu için. İnsanlar benim Milliyetçi Hareket Partisi üyesi olduğumu söyleyince “Biz Milliyetçileri böyle bilmiyorduk” diyerek; sahip oldukları ön yargıyı, silmemde etkili olduğumu söylemektedirler. İnsan ilişkilerinde sıcak kanlılığım, sempatikliğim ve liderlik vasfımın çok büyük etkisi olduğumu düşünüyorum. Aile yaşantımla çevremdeki insanlar tarafından takdir edilmemden dolayı gençlerin evlenme isteklerine katkıda bulunduğum söylenir. Dengeli, düzenli bir yaşantı sürmekteyim. Genel kültür, siyaset, tarih konusunda kendimi yaşıtlarımla kıyaslandığımda kat kat ilerde olduğum aşikardır.

Editör

Son Güncelleme: 03.11.2013 01:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
pala dayı 2013-11-04 23:37:26

asalettin yeter beg oglu begsin yolun açık olsun