İlk yarış elektronik ortamda yapıldı

AK Parti’de, belediye başkanlıkları için ilk defa dijital ortamda eş zamanlı temayül yoklamasına gidildi.

admin
admin
19 Kasım 2018 Pazartesi 08:35
İlk yarış elektronik ortamda yapıldı

Mart 2019’da yapılacak Mahallî İdareler Seçimleri için 5-16 Kasım’da belediye başkan aday adayı başvurularını alan AK Parti’de tüm Türkiye’de aynı anda temayül yoklaması yapıldı. Yerel seçim hazırlıklar kapsamında belediye başkanlıkları, il genel ve belediye meclisi aday adaylığı sürecini 5 Kasım’da başlatan AK Parti’de belediye başkanlıkları için aday adaylığı süreci 16 Kasım’da son bulmuştu.

Başvuruların ardından belediye başkanlıkları için 145 bin teşkilat mensubunun katılımıyla dün dijital ortamda temayül yoklaması gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde başlayan temayülde, teşkilat mensuplar, illerinde görmek istediği başkanın ismini ve mevcut belediye başkanının performansını değerlendirdi. Akşam saatlerinde biten oylamanın gün bitmeden sonuçları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne düştü. Toplam 7 bin 180 kişinin belediye başkanı aday adaylığı başvurusunda bulunduğu AK Parti’de il genel ve belediye meclisi üyelikleri için 3 Aralık 2018 Pazartesi saat 19.00’a kadar başvuru yapılabilecek.

Bu yıl ilk defa yapılan “e-temayül”ün ardından aday adayları için kritik süreç başlarken; bir yanda da AK Parti’de yerel seçim hazırlıkları kapsamında istişare toplantıları hız kazandı. Bu hafta içinde tüm teşkilat yöneticileri gruplar hâlinde AK Parti Genel Merkezine çağrılacak. Aralarında o ilin belediye başkanları, il başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları ile il genel meclisi başkanlarının olduğu geniş katılımlı toplantılar yapılacak. Gruplar hâlinde gerçekleştirilecek toplantılar, yerel yönetimlerden sorumlu 12 başkan yardımcısı başkanlığında olacak. Toplantılarda seçim hazırlıkları masaya yatırılacak. O il ve ilçelerin başkan adayları belirlenmiş ise bu isimleri teşkilat ile paylaşılacağı belirtiliyor. Henüz belirlenmemiş başkan adayları için ise fikir alışverişinde bulunulacak.

“GENÇ BAŞKANLAR” OLACAK

Toplantıda seçim çalışmalarında teşkilat, milletvekili ortak hareket etmesi yönünde de gerekli tavsiyelerde bulunulacak. Listede yer alacağı söylenen genç ve kadın belediye başkan adaylarına seçim meydanlarında yalnız bırakılmaması için genel merkez tarafından mesaj verilecek. AK Parti’de özellikle gençlerin ilçe belediyelerde aday gösterilmesine dikkat edilecek.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un başkanlığında oluşturulan strateji ekibini toplayacağı belirtiliyor. Toplantıda, seçim kampanya sürecinde gelinen nokta başta olmak üzere manifesto ve miting programlarının ele alınması bekleniyor. Genel başkan yardımcıları ve cumhurbaşkanlığı danışmanlarının da yer aldığı strateji ekibi rutin olarak her çarşamba toplantı gerçekleştiriyor. Erdoğan’ın bu toplantıya ilk kez başkanlık edeceği bildirildi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumAK PartiTemayül
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.