"HAKEM OLMANIZI İSTİYORUM"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Erzurum’da besicilerin hayvanlarına yedirecek saman ve ot bulamadıkları için patates ve makarna yedirdikleri iddialarıyla ilgili olarak, “Buradan Sayın Başbakanımıza sesleniyorum. Sayın Başbakanım Tarım Bakanı Mehdi Eker sizi kandırdı, ben bu olayda sizin hakem olmanızı istiyorum” dedi.

01 Mart 2013 Cuma 16:53
TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında hayvanların makarna ve patates yediğini gündeme getiren CHP Milletvekili Ensar Öğüt, bugün besicilerin sıkıntılarını dinlemek üzere Erzurum Hayvan Pazarı’nı ziyaret etti. Yoğun kar yağışı altında davul-zurna ile karşılanan Öğüt, besicilerle birlikte halay çekti. Daha sonra hayvan pazarındaki kahvede besicilerin dertlerini dinleyen Milletvekili Öğüt, “Samanı Meclis’e götürdüm, çünkü burada insanlar hayvanlarını besleyemiyor” dedi. “Şuan batıda yaz yaşanıyor, burada ise kış yaşanıyor. Bu ülkenin topraklarını birlikte vatan yaptık. Türk, Kürt eşittir. Bunları ayırt eden de kalleştir” diyen Öğüt, “Erzurum’un köylerindeki besiciler hayvanlarına yedirecek saman ve ot bulamadıkları için patates ve makarna yediriyorlar” diye konuştu. 

Tarım Bakanı Mehdi Eker’in bu konuda Başbakan Erdoğan’ı kandırdığını öne süren Öğüt, “Sayın Başbakanım Tarım Bakanı Mehdi Eker sizi kandırdı, ben bu olayda sizin hakem olmanızı istiyorum. Başka bir tarihte ise Erzurum’un Pasinler ilçesini ziyaret ettik, orada da besiciler hayvanlarına patates yedirdiğini söyledi. Gidip bunu da gözümüzle gördük ve telefonumla görüntü kayıtlarını aldım. Pasinler’de dükkanların camına hayvanlara yedirilecek patates bulunur diye kağıt asmışlardı. Bu durumun böyle olması bizi gerçekten üzüyor. Doğu Anadolu’da besicilerin sıkıntıları çok büyük, buralar sahipsiz değildir. Bir zamanlar doğunun merkezi halinde olan Erzurum, şimdi merkez olmaktan çıkmış durumdadır. Erzurum’da besicilerin hayvanları dolu ama Tarım Bakanlığı sattırmıyor. Bir an önce bu olaya bir çözüm üretilmesini istiyoruz ve artık besici kardeşlerimizin ezilmesini istemiyoruz. Bugün buraya gelmemizin nedeni burada sizi dinlemek ve bin 400 besicinin mağduriyetine çare bulmak için sizin yanınızdayım. Başbakana sesleniyorum, derhal ithal eti durdurun, burada köylü kalkınsın. Erzurum, Kars, Ardahan hayvanı dururken lütfen dışarıdan ithal et almayın” şeklinde konuştu.

Öğüt, Tarım Bakanı Mehdi Eker’i de besicilerin sorunlarını dinlemesi için Erzurum’a davet etti. Milletvekili Ögüt’ün konuşması sırasında tepki gösteren bazı besiciler ise, “Bizim tek sıkıntımız saman ve ot değildir. Biz barış sürecini destekliyoruz. 30 yıldır kan durmadı. Barış sürecinde Başbakanı destekliyoruz. Barış süreci kardeşliği getirecektir” dediler. 

Ensar Öğüt, Erzurumlu besicilerin kendisine gönderdiği şiiri okuyarak konuşmasına son verdi. 

Editör

Son Güncelleme: 01.03.2013 16:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.