GENEL MERKEZİN ATADIĞI ADAY SEÇİMİ KAYBETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Erzurum İl Kongresi’nde şok yaşandı.

17 Şubat 2013 Pazar 23:24
GENEL MERKEZİN ATADIĞI ADAY SEÇİMİ KAYBETTİ
Genel merkez tarafından atanan il Başkanı Tacettin Kızıloğlu, girdiği ilk seçimde hüsranı yaşadı. Divan Başkanlığını Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’ün yaptığı kongrede 96 delegeden 52’sinin oyunu Fehmi Bedir alırken, atanan ve genel merkez tarafından desteklenen Tacettin Kızıloğlu ise 44 oy alabildi.
 
Genel merkez tarafından görevden alınan Şahin Cananoğlu’nun yerine Ocak ayını başlarında göreve getirilen Tacettin Kızıloğlu, olağanüstü genel kurul kararı alarak seçime gitti. Kızıloğlu’nun girdiği ilk seçimden hüsranla ayrılması parti çevrelerinde şaşkınlıkla karşılandı.
Genel merkezin atadığı ve seçimde de desteklediği Kızıloğlu’nun seçimi kaybetmesinin ardından genel merkezi nasıl bir tavır sergileyeceği merak konusu oldu. Öte yandan Fehmi Bedir, 2002 seçimlerinde CHP’den üçüncü sıra milletvekili adayı olmuştu.
Divan Başkanlığını Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’ün yaptığı kongrede başkan Tacettin Kızıloğlu ile Fehmi Bedir il başkanlığına adaylıklarını açıkladı. Kongrede konuşan Kızıloğlu, delegelerin doğru olan kararı vereceklerine inandığını ifade ederek, “Kazanan CHP olacak. Bütün ilçelerimizi gezerek incelemelerde bulundum. Yaptığım incelemeler sonucu ilçe teşkilatlarımız maddi açılardan sıkıntılı günler yaşıyordu. Ama bugün itibariyle hiçbir ilçe teşkilatımız maddi açıdan sıkıntı yaşamıyor. Yaptığımız çalışmalarla ilçelerimize maddi desteklerde bulunduk” dedi.
Konuşmaların ardından delegeler yeni başkanı belirlemek için sandığa gitti. Kayıtlı 120 delegeden 96’sının oy kullandığı seçimlerde Fehmi Bedir, 52 oyla CHP’nin Erzurum İl Başkanı oldu. Kızıloğlu’na ise 44 oy çıktı.
Seçimlerin ardından delegelere teşekkür eden yeni başkan Fehmi Bedir, başarı sözü verdi. CHP’yi  Erzurum’da başarıya ulaştırmak istediklerini vurgulayan Bedir, “Ben bu başarıya inanıyorum ve o yüzden bugün delegelerin karşısına geçip oy istedim. Sağ olsunlar onlar da bana güvendi ve oy verdiler. Beni başkanlığa layık gördüler. Ben de buradan herkese söz veriyorum. Elimden gelenin en iyisini yapacağım. Partimizi en iyi şekilde temsil edeceğim ve gereken başarıyı yakalayacağım. Ancak bunun için bütün CHP’li kardeşlerimin benim yanımda olup bana destek olmaları gerekir” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 17.02.2013 23:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
serdar ekti 2013-02-24 21:25:41

tacettin kızıloğlunun değerini erzurumlu chp liler bilemediler...