GELECEĞİN YATIRIMI İHALE EDİLDİ

Yaklaşık 150 milyon TL tutarındaki eğitim yatırımlarında ihaleler devam ediyor. AK Parti Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, “Erzurumlu yatırımcılarımızın bu yatırımlara ilgi göstermesi, Erzurum’un gelişmesine ve istihdamına ilave katkı sağlayacaktır” dedi.

20 Kasım 2014 Perşembe 16:53
GELECEĞİN YATIRIMI İHALE EDİLDİ
Yaklaşık 150 milyon TL’lik eğitim yatırımlarında sona gelindi.AK Parti Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu’nun büyük çabalarıyla yapılan eğitim yatırımlarının ihale aşaması tamamlandı.
12 Şubat 2014 tarihinde yapmış olduğu basın toplantısıyla eğitime yaklaşık 150 milyon TL’lik yatırım yapılacağının sözünü veren AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, verdiği sözü tuttu. Eğitim yatırımını başından itibaren takip eden Dr. Yavilioğlu, müjdeyi verdi. İhale aşamasının önemli kısmının tamamlandığını söyleyen Dr. Yavilioğlu, ihaleye Erzurumlu işadamlarının da iştirak etmesini istedi. Böylelikle işsizliğe de bir önemli bir katkıda bulunulacağını ifade eden Yavilioğlu, “150 milyon TL’lik eğitim yatırımlarının ihalesi yapılmıştır. Erzurum ticaretine ve istihdamına önemli katkı sağlanması beklenen ihalenin yapıldığı yer Ankara değil, Erzurum’dur.Erzurumlu yatırımcılarımızın bu yatırımlara ilgi göstermesi, Erzurum’un gelişmesine ve istihdamına ilave katkı sağlayacaktır” dedi.
İşadamlarımız ihalelere mutlaka katılmalı
AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, ihaleye Erzurumlu yatırımcıların katılmasının önemli olduğunu ifade etti.
Dr. Yavilioğlu şöyle konuştu:
“Bilindiği gibi 2014 – 2016 Yatırım Bütçesinde yaklaşık 150 Milyon (Trilyon) TL tutarında; 15 okul ve 272 derslik yapımı, 8 adet, bin 450 öğrencinin barınacağı yurt, ayrıca; spor salonları, atölyeler, laboratuar ve anaokulu gibi, eğitim yatırımları planlanmıştı. Bahse konu yatırım planlaması, tarafımızdan Erzurum kamuoyu ile paylaşılmıştı.Eğitim yatırımlarının planlama ve ihale süreçleri herhangi bir aksama olmadan, ilgili birimlerce yürütülmektedir.Geçen süre içerisinde, planlanan okulların, yurtların, spor salonlarının, laboratuarların ve atölyelerin ihalelerinin bir kısmı yapılmıştır. Bütün okullarımızın ihalelerinin tamamı Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, YİKOB ve Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz tarafından, Erzurum’da yapılmaktadır. Kalan ihaleler belirlenen tarihlerde yapılacaktır.Erzurum’da yapılan ihalelere Erzurumlu firmaların/yatırımcıların da katılması; Erzurum’un gelişmesi ve ilimizde işsizliğin azaltılması açısından önem arzetmektedir. Okulların ve diğer binaların yapımına başlanmasıyla birlikte, ilimizde hem ticarette hem de istihdamda önemli bir artış yaşanacaktır.  İhalelerin gerçekleşmesi sonucunda “artan ödeneklerin” Erzurum’da yeni eğitim yatırımlarına harcanması için çalışmalar sürdürülecektir. “Kampüs İhalesi” de dahil olmak üzere, ihalelerin bütünü 2014 yılı sonuna kadar tamamlanacaktır.”
“Yatırımların, ‘Eğitim Şehri Erzurum’ kimliğine katkısı büyük olacaktır”
Yavilioğlu, “Yeni yapılan eğitim yatırımları ile, Erzurum’un “EĞİTİM ŞEHRİ” niteliği daha da artacaktır. Bilindiği gibi Erzurum hem sağlık, hem kış turizmi ve hem de bir “eğitim” şehridir. Halihazırda eğitim veren iki üniversitesi ve tamamlanması beklenen ETSO Vakıf Üniversitesi, ilimizin “üniversite” düzeyinde bir eğitim şehri kimliği kazanmasını sağlamıştır. Fen, Anadolu ve Meslek Liselerinin tamamlanmasıyla bu kimliğin “ortaöğretim” ayağı da güçlenecektir. Diğer taraftan yatırımlar, eğitim nedeniyle göçleri de azaltacaktır. Malumunuz Erzurum, Türkiye’de en fazla göç veren iller sıralamasında ilk sıralarda yer almaktadır. Yatırımların göçleri azaltma etkisinin de olacağı muhakkaktır.” dedi.
“İhalesi yapılacak olan yerler”
·         Erzurum İspir İlçesi İmam Hatip Lisesi, 200 Kişilik Öğrenci Yurdu İnşaatı ve Çevre Düzenlemesi İşi.
·         Erzurum Karayazı İlçesi 16 Derslikli İmam Hatip Lisesi, 200 Kişilik Öğrenci Yurdu İnşaatı ve Çevre Düzenlemesi İşi.
·         Erzurum Şenkaya İlçesi 16 Derslikli Anadolu Lisesi İnşaatı ve Çevre Düzenlemesi İşi.
·         Erzurum Köprüköy İlçesi 16 Derslikli Çok Programlı Lise,  200 Kişilik Öğrenci Yurdu İnşaatı ve Çevre Düzenlemesi İşi.
·         Erzurum 24 Derslik Anadolu Lisesi ve 300 Kişilik Yurt, 16 Derslik Fen Lisesi ve 200 Kişilik Yurt, 24 Derslik Meslek Lisesi ve İki Atölye İnşaatı ve Çevre Düzenleme İşi.
·         Hınıs 24 Derslik Kız Meslek Lisesi, Anaokulu Yapımı ve Çevre Düzenleme İşi.
·         Erzurum 32 Derslik İmam Hatip Lisesi, 200 Kişilik Öğrenci Yurdu ve Çevre Düzenleme İşi.
İhaleleri yapılan yerler
·         Erzurum Yakutiye İlçesi 24 Derslik Sağlık Meslek Lisesi ve Çevre Düzenlemesi Yapım İşi.
·         Erzurum Uzundere Çok Programlı Lisesi 100 Kişilik Öğrenci Yurdu ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı Yapım İşi.
·         Pasinler 16 Derslik Anadolu Öğretmen Lisesi, 12 Derslik Kız Meslek Lisesi ve Çevre Düzenlemesi Yapım İşi.
·         Çat 12 Derslik Anadolu Lisesi, Spor Salonu, 16 Derslik İmam Hatip Lisesi, 200 Kişilik Öğrenci Yurdu ve Çevre Düzenlemesi Yapım İşi.
·         Şenkaya 16 Derslik İmam Hatip Lisesi, 200 Kişilik Öğrenci Yurdu ve Çevre Düzenlemesi İşi.
137 milyon TL’lik yatırım envanteri
Yavilioğlu, yapılan planlama ile;
·         1 adet Fen Lisesi (İkinci Fen Lisesi)
·         4 adet Anadolu Lisesi
·         5 adet Meslek Lisesi
·         5 adet İmam Hatip Lisesi
olmak üzere toplam 15 okul ve 272 derslik yapılmasının planlandığını,
Ayrıca;
·         6 adet 200 kişilik öğrenci yurdu
·         1 adet 100 kişilik öğrenci yurdu,
·         1 adet de 150 kişilik öğrenci yurdu
olmak üzere toplam 8 adet, 1.450 öğrencinin barınacağı yurt,
Yine;
·         2 adet Spor salonu
·         1 adet Atölye
·         1 adet de Anaokulu

Editör

Son Güncelleme: 20.11.2014 16:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman Nuri SABRIOĞLU 2014-11-21 00:40:01

Eğitim bir bölgenin terakki etmesinde en büyük etkendir. Bunu çok iyi bilen vekilimiz sayın Cengiz YAVİLİOĞLU' nun işi neticelendirmesi gayretlerinden dolayı tebrik eder bu tür gayretlerinin devamı temennisinde bulunuyor sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.