FETULLAH GÜLEN'DEN BAKAN'A DAVA!

Fethullah Gülen'in Avukatı Nurullah Albayrak, İçişleri Efkan Ala'nın Erzurum'da yaptığı bir konuşmadan dolayı dava açtı.

29 Ocak 2014 Çarşamba 00:35
FETULLAH GÜLEN'DEN BAKAN'A DAVA!
Fethullah Gülen'in Avukatı Nurullah Albayrak, İçişleri Efkan Ala'nın Erzurum'da yaptığı bir konuşmada müvekkiline yönelttiği gerçek dışı ithamlar ve yakışıksız benzetmeler ile müvekkilinin kişilik haklarına saldırdığını belirtti. Avukat Albayrak, haksız saldırı nedeniyle İçişleri Bakanı Efkan Ala aleyhine 50 bin TL manevi tazminat davası açtı.
Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verilen dava dilekçesinde, davalı İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın 27 Ocak'ta Erzurum'da yaptığı konuşmasında müvekkilime karşı gerçek dışı isnad ve ithamlarda bulunduğu vurgulandı. Dilekçede, "Bu beyanlar müvekkilimin kişilik haklarına açık ve ağır saldırı niteliğindedir. Söz konusu ifadeler eleştiri ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyecek nitelikte olup, müvekkilimin kişilik haklarına saldırma kastının tezahürüdür." denildi.
Avukat Albayrak dilekçesinde, "Davalı konuşmasında müvekkilimin ismini vermese de, tüm yazılı ve görsel medyada sözlerin müvekkilime söylendiği açık olarak ifade edilmiştir." dedi.

Editör

Son Güncelleme: 29.01.2014 00:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Cemil 2014-01-29 13:11:02

bu bakan yapılan şahsın ifadeleri kabul edilir cinsten değil derhal özür dilemelidir......

Avatar
ÖMER 2014-01-29 12:33:52

erzurumluyu erzurumluya kirdirma poli̇ti̇kasi geçenlerde bu tesbi̇t yapilmişti doğruluğu yavaş yavaş ortaya çikiyor lütfen erzurumu siyaset üstü tutalım

Avatar
şakir haymana 2014-01-29 09:36:41

sayin bakanımızın açıklamaları bıraz ağırdı ama nede olsa iki hemşerinin birbirlerine ağır sözleri hoşdeyil iki tarafinda hataları büyük tabiki sayın bakanımızın erzurumdaki konuşması seçıme yansıyacaktır nitekim belediye başkan seçiminde büyük yanliş çok partiliyi kızdırmıştır buna paralel birde cemaati küsturmek citti oykayıbına uğratacaktır partıyı bence talıhsizlik birazdaha dikkatli o0lmakta fayda var saygılarımla