FETÖ ALGI OLUŞTURMAKTA MAHİR MASONİK BİR ÖRGÜTTÜR

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Erzurum programı kapsamında sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. FETÖ’nün algı oluşturmaya çalıştığını belirten Kurtulmuş, “Bunlar algı oluşturmakta mahir masonik bir örgüttür” dedi.

admin
admin
28 Ekim 2016 Cuma 14:51
FETÖ ALGI OLUŞTURMAKTA MAHİR MASONİK BİR ÖRGÜTTÜR
Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, Erzurum programının ikinci gününde sivil toplum kuruluşları ile Atatürk Üniversitesi Konukevi’nde kahvaltıda bir araya geldi. Burada konuşan Numan Kurtulmuş, FETÖ ile mücadelenin bir savaş olduğunu ifade etti. Kurtulmuş, “Türkiye toprakları üzerinde tarih boyunca yaşadığım en ağır ihanet FETÖ’nün 15 Temmuz’da ortaya koyduğu ihanettir. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gücünü kullanarak darbe yapmasının imkanını bırakmayacak şekilde reformlar yaparak yolumuza devam ediyoruz. Bundan sonra kimse aklının ucundan dahi Türkiye’de darbe yapmayı ve darbede de Türk Silahlı Kuvvetlerini kullanmayı geçiremeyecektir. Topyekün bir mücadele veriyoruz. Nasıl PKK ile verdiğimiz mücadele sadece mücadele değil bir savaş kavramıyla dile getirilebilecekse FETÖ’ye karşı verdiğimiz mücadele de bir savaştır. Her alanda bir savaştır. O 15 Temmuz’u ne unutacağız ne de unutturacağız” diye konuştu.
FETÖ İLE MÜCADELEYE BİRLEŞİK ALMANYA ÖRNEĞİ
FETÖ ile yapılan mücadeleyi Birleşik Almanya örneğiyle anlatan Kurtulmuş, “Doğu Almanya ile Batı Almanya birleştiği zaman Doğu Almanya’daki memurların tamamı sistemin yapısı gereği komünist partisi üyesiydi. Bu birleşmede komünist partisi üyelerinin birleşik Almanya’nın memuru olmaması için Avrupa Birliği tabiri ile arındırma, devletin Doğu Almanya’daki komünist üyelerden arındırılması ile ilgili büyük bir çalışma yapıldı. Yaklaşık 600 bin Doğu Almanya memuru yapılan araştırmalar ve soruşturmalar sonucu Birleşik Almanya’nın memuru yapılmadı. Allah aşkına dünyadan ve Avrupa’dan bir tane gık diyen oldu mu? Herhangi bir devletin kendi güvenliğini sağlamak için devlet memurlarının arasındaki olumsuz, devlete zararlı unsurları temizlemesi operasyonuydu ve bunu yaptılar. Kaldı ki bunlar darbe falan yapmamışlardı. Almanya’yı yıkmak için herhangi bir teşebbüste bulunmamışlardı. Bunları Türkiye Cumhuriyeti devletini yıkmak için yola çıkan bu adamları devletten temizlemeye başladığımız zaman birileri nasırına basılmış gibi bağırdılar” diye konuştu.
“FETÖ MASONİK BİR ÖRGÜTTÜR”
FETÖ mensuplarına merhamet edilmeyeceğini hatırlatan Numan Kurtulmuş, “Merhametten maraz doğar diye bir atasözümüz vardır. Zalime merhamet mazluma eziyettir. Biz 16 Temmuz sabahı bunları yapacaklarını biliyorduk. Çünkü bunlar algı oluşturmakta mahir masonik bir örgüttür” ifadesini kullandı.
“DEMOKRASİNİN GÜÇLÜ OLMASININ KOŞULU STK’LARIN GÜÇLÜ OLMASIDIR”
Demokrasi adına STK’lara büyük iş düştüğünü kaydeden Kurtulmuş, “Sivil toplum kuruluşları olarak bu milleti temsil eden kuruluşlarsınız. Farklı alanlarda faaliyetlerinizi sürdürüyorsunuz. Hem kendi aranızda işbirliğinizi arttırmanız hem ortak projelerde Erzurum’un kalkınması ve Türkiye’nin ileriye gitmesi için desteklerinizi artırmanızı bekliyoruz. Demokrasinin güçlü olmasının temel koşullarından birisi STK’ların güçlü olmasıdır. Demokrasi sadece dört yılda bir oy vermekten ibaret değildir. Bilinçle demokrasiye sahip çıkmak bu sürece içerisinde de halkın taleplerini siyasete aktarabilmekte başarılı olmaktır” dedi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş STK’larla buluşmasının ardından 15 Temmuz şehidi Murat Ellik’in ailesini ziyaret etti.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.