ERZURUM’UN VİZYONU KÜÇÜMSENMEYECEK BİR VİZYON

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kamil Aydın, kentin vizyonunun küçümsenmeyecek kadar büyük olduğunu ifade ederek, “Palandökenin hali perişan. Alt geçit yapılması gereken yere üst geçit, üst geçit yapılması gereken yere alt geçit yapıldı.” dedi.

12 Şubat 2014 Çarşamba 14:20
ERZURUM’UN VİZYONU KÜÇÜMSENMEYECEK BİR VİZYON
MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, “Karşımızda sorunlar yumağı haline getirilmiş ve hakkı teslim edilmemiş bir Erzurum var. Biz hem bu hakkı teslim etmeye, hem de bilimsel anlamda ayakları yere basan projeler vasıtasıyla sorunları çözmeye talibiz” dedi.
MHP’nin Erzurum Büyükşehir ve Merkez İlçe Belediye Başkan Adayları, habercilerle kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, Palandöken Belediye Başkan Adayı Ahmet Kazanç, Yakutiye Belediye Başkan Adayı Nurullah Özkılıç ve Aziziye Belediye Başkan Adayı Murat Resuloğlu’ndan oluşan adaylar heyetine, MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya ve yönetimi de eşlik etti.
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, konuşmasına Erzurum’un son 5 yıl içerisinde ödediği vergilere mukabil aldığı yatırım oranlarına değinerek başladı. Aydın, Erzurum’dan son 5 yıl içerisinde tahsil edilen vergilerin yine Erzurum için yatırıma dönüştürülme oranının yüzde 40 olduğuna dikkat çekti. Halk arasında, belediye başkanlarının iktidar partisine mensup olmalarının önemli bir avantaj olacağı şeklinde yanlış bir kanaatin bulunduğunu vurgulayan Kamil Aydın, “Biz bu kanaatin yanlış olduğunu bilimsel veriler ışığında ortaya koyduk. Şöyle ki: Erzurum’dan son 5 yıl içerisinde tahsil edilmiş vergilerin sadece yüzde 40’ı yine Erzurum’a yatırım olarak geri dönerken, Diyarbakır’da ise bu oran Erzurum’un iki katı, yani yüzde 81’e ulaşmış. Üstelik Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’ye mensup olmadığı gibi, tam tersine AK Parti’ye her türlü hakareti savuran bir siyasi anlayışı temsil ediyor. Şimdi soruyoruz: Bu nasıl bir adalet, bu nasıl bir hakkaniyettir? Erzurum iktidara sınırsız destek verdiği halde neden böylesi bir muameleye maruz bırakılmıştır? Buna verilecek cevabı doğrusu çok merak ediyoruz” diye konuştu.
 
KAMİL AYDIN’DAN GÖÇ VURGUSU
Konuşmasında Erzurum’un sorunlarına değinen Kamil Aydın, göç vurgusunda bulundu. Erzurum’da son 15-20 yıl içerisinde çok büyük bir nüfus kaybının göze çarptığını dile getiren Aydın, “Şu duruma bakın ki, Türkiye nüfusu artıyor ama Erzurum nüfusu geriliyor. Bu tablonun özeti şudur: Erzurumlu artık doğduğu yerde doyamıyor, iş ve istihdam imkanı bulamıyor. Aşık Reyhani’nin de ifade ettiği gibi, artık Erzurumlu emeğini suya döküp bu şehri terk ediyor. Aslında bu şehirden aş gidiyor, iş gidiyor, ekmek gidiyor. Manzara böyle iken, birilerinin halen daha kalkıp Erzurum’un geliştiğinden, değiştiğinden, büyüdüğünden ve istikrara kavuştuğundan bahsediyor olmaları tam bir komedidir, kara mizahtır” diye konuştu.
 
“MADEM İÇMESUYU TEMİZDİ, YENİ ADAY NEDEN BAHSEDİYOR?
Erzurum’un sorunlar yumağı bir şehir haline getirildiğini vurgulayan Kamil Aydın, “Erzurum’da içme suyu sorun, ulaşım sorun, hava kirliliği sorun, trafik sorun. Elinizi nereye atsanız çözüm bekleyen bir sorunla karşılaşıyorsunuz. Biz yıllardır Erzurum’da içme suyunun kirli olduğunu dile getiriyoruz, ama karşı taraf şöyle diyor: Sularımız temiz. Yetmiyor, milletvekilleriyle birlikte ellerine birer bardak su alıp, ‘biz içiyoruz, siz de için’ diyorlar. Madem bu su temizdi, içme suyunda herhangi bir sorun yoktu. O halde AK Parti’nin sıfır kilometre adayı neden gittiği her yerde ‘içme suyu problemini çözeceğiz’ açıklamalarında bulunuyor? Hani içme suyumuz temizdi? Hani hiçbir problem yoktu? İzah etsinler bakalım, su temizse şayet, AK Parti’nin adayının ‘çözeceğiz’ dediği sorun nedir?” şeklinde konuştu.
 
“ERZURUM’DA DOĞALGAZ TÜKETİMİNİN AYRICALIĞI OLMALI”
Erzurum’daki bir diğer sorunun hava kirliliği olduğunun altını çizen Prof. Dr. Kamil Aydın, “Evet Erzurum’da hava kirlidir ve bu durum devletin valisi tarafından bizzat açıklanmıştır. Hava kirliliğinin sebebini tek başına topografik nedenlerle izah etmek yanlıştır. Bunun yakıt boyutu olduğu gibi, yapılaşma da önemli bir etkendir. Şehir öyle bir hale getirilmiştir ki, maalesef tuttuğunuz her şey adeta elinizde kalıyor” diye konuştu.
Prof. Dr. Kamil Aydın, hava kirliliğiyle mücadelede yakıt tüketimine getirelecek bir standartla doğalgaz tüketiminin yaygınlaştırılması yönünde çok radikal adımlar atılması gerektiğini vurgulayarak, “İşte bu adımları biz atacağız. Doğalgaz tüketen insanımız, bir kere bu gazı Erzurum’da tüketiyor olduğu için bir ayrıcalığın ve indirimin muhatabı olacak. Siz Türkiye’nin en soğuk 4 ilinden birisinde yaşayacaksınız ama tükettiğiniz doğalgaz için İstanbul’la, Edirne ile aynı parayı ödeyeceksiniz. Böyle bir şey yok. Bu durum adaletsizliğin ta kendisidir. Bu yönde zaten partimizin kanun teklifi var ve biz bu işin üzerine mutlaka gideceğiz. Erzurum’da doğalgaz tüketimi indirimli olacak” dedi.
 
“BUNLAR HİÇ Mİ KAYSERİ’Yİ GÖRMEDİLER?”
Palandöken ve kış turizmi ile ilgili olarak değerlendirmelerde de bulunan Prof. Dr. Kamil Aydın, “Şehrimizde Palandöken gibi bir nimet var, ama bu nimetten şehir halkı faydalanamıyor. Şehrimizde kış sporları alanında sporcular yetiştirip, dereceler almalarını sağlayıp Erzurum’u markalaştırmamız gerekirken, bizde tam tersine sporculardan ücret talep ediliyor. Bu nasıl bir yaklaşımdır, bu nasıl bir mantıktır? Bunlar hiç mi Kayseri’ye gitmediler? Erciyes’in halkla nasıl buluştuğunu, Kayseri’nin kış turizmi alanında nasıl bir değer haline geldiğini hiç mi araştırmadılar? İşte biz bu anlayışın kökünü kazıyacağız. Palandöken gibi bir nimetimiz varsa, bu nimetten evvela bu şehrin insanı faydalanacak. Palandöken’deki mekanik tesisler, halkın hizmetine hem de ücretsiz olarak sunulacak. Bizim bu dediklerimizi yapmak işlerine gelmediği için şimdi kalkmış özelleştirme peşinde koşuyorlar. Neden? İşin içerisinde rant var da ondan. Palandöken’i Erzurum ve Erzurumlular ile buluşturmak, paylaştırmak işlerine gelmiyor da ondan. Bu anlayış bize ters, bize göre yanlış. Bir avuç seçkin turiste hizmet edeceğiz diye bu şehri göz ardı etmeyiz, ettirmeyiz. Göz ardı etmeye çalışanın da, karşısına dikiliriz” şeklinde konuştu.
 
ULAŞIM, KENTSEL DÖNÜŞÜM, TİCARET…
Prof. Dr. Kamil Aydın, ulaşım, kentsel dönüşüm ve ticaret konularına da değindi. Aydın, “MHP olarak biz kentsel dönüşü adına ve amacına uygun bir biçimde gerçekleştireceğiz. Bizim zaten gelirleri kısıtlı olan gecekondu bölgelerindeki hemşehrilerimizin evlerinde de, arsalarında da gözümüz yok. Tek muradımız var, onları birer ev sahibi yapmak, yaşadıkları yerde de doymalarını mümkün hale getirmek. Bu şehre yatırım yapmak isteyen herkesi başımızın üzerinde taşırız, taşımaya da hazırız. Eğer bir kentte ticaret yoksa ve ticari canlılıktan söz edilmiyorsa, o kentin kan kaybı yaşaması gayet doğaldır. Biz bu kan kaybını aynı zamanda ticaretin canlanmasına ve bu yöndeki her projeye katkı koyarak hayata geçirilmesine olanak sağlamakla önleneceğine inanıyoruz. Ulaşım sorununu, yeni ana arterler oluşturarak bir plan ve program dahilinde çözeceğiz. Bu çözüm elbette ulaşım hizmeti veren özel sektörün de işine gelecek, belediyenin de işine gelecek. Ulaşım filosu karşılıklı uzlaşı içerisinde genişletilecek, kimsenin ekmeğiyle oynanmayacak. İhtiyaca uygunluk ölçülerinde ulaşıma kesin ve kalıcı bir neşter vurulacak. Ortak akıl bizim için yol haritası olacak. Sorunları hep birlikte ve toplumun her kesimiyle istişare etmek suretiyle çözüme kavuşturacağız” şeklinde konuştu. 

Editör

Son Güncelleme: 12.02.2014 15:30
Anahtar Kelimeler:
ErzurumMHPKamil Aydın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.