Erzurum’da görevden alınan teşkilattan zehir zemberek açıklama

Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanlığı’nın görevden alınmasının ardından zehir zemberek bir açıklama yaptı.

admin
admin
06 Aralık 2020 Pazar 22:19
Erzurum’da görevden alınan teşkilattan zehir zemberek açıklama

Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanlığı’nın görevden alınmasının ardından zehir zemberek bir açıklama yaptı.

Ekim ayında yapılan 11. Olağan Genel Kurul’da Genel Başkan Mustafa Destici’ye karşı muhalif tarafta yer alan il teşkilatlarından birisi olan Erzurum Teşkilatı, parti ile ilişkilerinin kesilmesinin ardından bir basın açıklaması yaptı.

Genel merkez kararı ile görevden alınan BBP Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok ve teşkilat üyeleri zehir zemberek bir basın açıklaması yaparak yaşanan süreci kamuoyu ile paylaştı.

BBP Erzurum İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Hareketleri var eden duruşları, duruşları oluşturan ise ilke ve inançlarıdır. Büyük Birlik Partisi duruş, ilke ve inançları üzerine kaim olmuş bir hareket olarak Türk Siyasi tarihinde mevcudiyetine başlamış ve bu çizgisini merhum şehit lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun varlığı döneminde son zerresine kadar korumuştur.

Bizler Büyük Birlik Partisi Erzurum il teşkilatları olarak, partimizin ve davamızın duruşuna namus borcu gözüyle bakıp riayet etmeye ve şehit liderimizin emanetini kutsal sayıp son nefesine kadar bu emaneti canla ve başla korumaya yemin etmiş çilekeşleriz. Bugüne kadar görev aldığımız her kademede her türlü kirli hesabın ve her türlü pazarlığın dışında kalıp her daim Allah korkusu, vicdan muhasebesi, devletin ve milletin bekası ve güvenliği koşulları ile hareket ettik.

2011 yılından beri yürütmeye gayret ettiğimiz Erzurum İl Başkanlığı süresince genel seçim, yerel seçim, anayasa referandumu, cumhurbaşkanlığı seçimi gibi birden fazla seçime girdik ve her seçimde tek derdimiz barajı değil sıratı geçmek olmuştur.

Çünkü biz şehit liderimizden böyle öğrendik ve böyle gördük. Dik durduk, düz yürüdük, onurlu ve dik yaşayıp bir dakikasına bile hâkim olamadığımız bir hayat için makam ve mevki uğruna fırıldak olmadık. Ne yolumuzu şaşırdık, ne yoldaşımızı yanılttık. Bizlere teveccüh eden halkımızın karşısına her daim onurumuzla ve alnımızın akıyla çıktık. Çocuklarımızın helal süt paraları ile yürütmeye çalıştığımız davamızı şaibeden, yalandan, iftiradan, entrikadan ve en önemlisi dünyevi ve şahsi beklentilerden uzak tuttuk.

Attığımız her adımı ben diye değil biz diye düşündük. Yaptığımız ve yapacağımız her eylemi bana ne derler diye değil bize ne derler derdi ile düşünüp ne duruşumuza ve ne de davamıza halel getirmemeye özenle gayret ettik. Yeri geldi en sert eleştirileri dillendirdik ve yeri geldi şehit liderimizden öğrendiğimiz gibi doğru nereden gelirse gelsin diyerek her doğruyu alkışladık. Hiçbir koşulda ne bir lider sultasına tevessül ettik, ne de kula kul olmaya rıza gösterdik. Kendi doğrularımızı değil kendi inandığımız doğruları yaşadık ve savunduk.

Gelinen bu son noktada nefes aldığımız her dem doğrunun, hakkın ve adaletin yanında olmaya devam edeceğiz.

Partimizin siyasi varlığını sürdürdüğü bu 28 yıllık süreç içerisinde parti binasına bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda gelebilenler ile kapalı kapılar ardında iş tutmanın, arkadan iş çevirmenin ucuzluğu ile adeta kahrolduk.

Kendi siyasi ikballerinin devamı uğruna, bizleri basamak gören bu hastalıklı anlayışı reddettik.

Her türlü imkânsızlığa rağmen 2019 Mahalli İdareler Seçiminde Erzurum’da iki belediye kazanarak partimizi, partililerimizi onurlandırdık.

Bugün ülkemizde yaşanan işsizlik, yolsuzluk, enflasyon, adaletsizlik, terör, liyakatsizlik vs. onlarca sorun karşısında Büyük Birlik Partisinin söyleyecek bir sözünün olmaması Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’na yapılmış en büyük ihanettir.

Sonuç itibariyle merhum Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun emaneti olarak gördüğümüz partimizin “güçlünün değil, haklının yanında olma” ilkesinden sapan bu anlayışın daha fazla sürdürülemeyeceğine olan inançla yeniden fabrika ayarlarına dönme noktasında verdiğimiz mücadele sonuçsuz kaldı.

Artık genel merkez yönetimi ile toplumsal, siyasal ve ilkesel anlamda artık ortak bir paydamız kalmadığı için siyaset ve toplumsal etik kaideleri hiçe sayılarak Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Teşkilatı olarak görevden alınmış bulunmaktayız.

Birileri buna azil name gözüyle baksa da bizler bunu onur belgesi olarak şan ve şeref ile taşıyacağız. Söylediğimiz doğrular birilerini derinden sarsarak rahatsızlık verdi. Biz bundan sonraki süreçte de kim ne yapacak düşüncesinden uzak olarak bize yakışanı yapıp onurlu duruşumuzu bozmayacağız. Tüm kışkırtmalara rağmen üslup ve ilkelerimizi bozmayıp ilkelerimizin dışında kalan hiçbir kimseyi ve hiçbir makamı muhatap almayacağız.

Bugüne kadar bizlere teveccüh eden tüm halkımıza, desteğini esirgemeyen dostlarımıza, yıllardır omuz omuza bir dava mücadelesi verdiğimiz tüm dava arkadaşlarımıza, abilerimize, kardeşlerimize, annelerimize, bacılarımıza sonsuz teşekkür ederiz. Allah her birinden razı olsun. Haklarını ve hukuklarını bizlere helal etsinler. Ancak bu dava üzerinden nefsani arzu ve emelleri uğruna, gelecek hesabı yapan, dava adamlarını dışlayan ve haksız ithamlara maruz tutarak kendi itikatlarının gereğini yerine getirenlere ise hakkımız ahirete tehirlidir.

Allah birliğimizi ve dirliğimizi ahkâm ve ahlak üzere kaim eylesin. Bundan sonra siyaseten durduğumuz yer düne kadar Muhsin Başkanın yanıydı, bugünden sonra ise Muhsin Başkanın mezarının başıdır. Allah’a emanet olunuz.”

Editör

Son Güncelleme: 07.12.2020 23:08
Anahtar Kelimeler:
ErzurumBBP
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.