ERZURUM’A HIZLI TREN

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Erzurum'u hızlı tren ağına bağlayacağız. Bu önemli projenin de her aşamada takipçisi olacağız. Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars hızlı trenin yapımına yakında Sivas'tan başlıyoruz" dedi.

07 Temmuz 2014 Pazartesi 10:13
ERZURUM’A HIZLI TREN
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz istirahate çekilmiyoruz, biz mola vermiyoruz. Tam tersine biz millete hizmet için, Erzurum'a daha fazla hizmet, inşallah, getirebilmek için bir üst makama doğru ilerliyoruz" dedi,
Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası dolayısıyla Erzurum'da, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde, halka hitap etti.
İstanbul Boğazı'nda otomobillerin geçeceği iki katlı tünel yaptıklarını ve gelecek yıl açılışını gerçekleştireceklerini anlatan Erdoğan, 3. köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de yapımının devam ettiğini ve 4 gidiş, 4 geliş olacağını, ortasından da hızlı tren geçeceğini söyledi.
Erdoğan, "Biz buyuz. Bu aşk meselesi aşk, bu bir sevdadır, sevda. Ah benim kardeşlerim, dadaşlar, Ferhat olamazsanız dağları delemezsiniz. Biz Ferhat'ız, siz de Şirin, inşallah Ferhat Şirin'e kavuşacak, hiç endişeniz olmasın" diye konuştu.
Cumhurbaşkanlığı seçimine 34 gün kaldığını belirten Erdoğan, miting alanındakilere "Kapı kapı dolaşmaya var mıyız" diye seslendi. Alandakilerden olumlu yanıt alan Erdoğan, "İnşallah 10 Ağustos'ta saba yelinin o getirdiği ferahlık içerisinde akşam hep birlikte zaferi kutlarız" diye konuştu.
"Monşerlerin bu tür şeylerle işi olmaz"
Seçilmiş bir cumhurbaşkanının Türkiye'nin büyümesine, kalkınmasına, ilerlemesine çok büyük katkı sağlayacağına vurgu yapan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir cumhurbaşkanı adayına soruyorlar, 'Siz yollarla ilgilenecek misiniz'. O aday da diyor ki: 'Ben cumhurbaşkanıyım, benim yollarla ne işim var'. Allah, Allah, cumhurbaşkanının yolla işi olmaz mı, metroyla işi olmaz mı, tünellerle, viyadüklerle işi olmaz mı? Bunlar monşer, monşerlerin bu tür şeylerle işi olmaz. Kardeşlerim biz hizmetkarız, bizim yollarla işimiz olacak. Cumhuriyet tarihinde, 79 senede 6 bin kilometre yol yapılmışken, 12 senede 17 bin kilometre yolu nasıl yaptıysak bundan sonra da bu yolların yapımına inşallah seçmeniz halinde cumhurbaşkanınız olarak da devam edeceğiz. Çünkü cumhurbaşkanı yürütmenin başı olarak bunları da takip edecek, bunları da koşturacak. İnşallah bunların da açılışlarında başbakanımızla bakanlarımızla bir arada olacağız, beraber olacağız, sorumluluğunu taşıyacağız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, beraber olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız, cumhurbaşkanı bu."
"Daha fazla hizmet, inşallah, getirebilmek için bir üst makama doğru ilerliyoruz"
İstirahate çekilmediklerini, mola vermediklerini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:
"Tam tersine biz millete hizmet için, Erzurum'a daha fazla hizmet, inşallah, getirebilmek için bir üst makama doğru ilerliyoruz. Türkiye'nin de Erzurum'un da her meselesi, değerli kardeşlerim, yeni dönemde bizim meselemiz olacak. Cumhurbaşkanı cumhurun yani halkın hizmetindedir. 12 yıl boyunca sizlere nasıl hizmet ettiysek aynı şekilde daha da fazlasıyla cumhurbaşkanlığı makamında da sizlere hizmet etmeyi inşallah sürdüreceğiz."
Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağının, parasının, pasaportunun itibarını artırdıklarını ve daha da artıracaklarını bildiren Erdoğan, AK Parti olarak son 12 yılda çok büyük eserler ve projeler kazandırdıklarını anlattı.
Erdoğan, Ovit Tüneli'nin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın sayılı tünellerinden biri olduğunu belirterek "Cumhurbaşkanı seçilsem de bu büyük projeyi adım adım takip edecek, tamamlanmasını temin edeceğim. İnşallah 2015 yılı sonunda açılışı da birlikte yapacağız" dedi.
Bir başka gurur projesinin de Kop Tüneli olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, tünelle Trabzon-Gümüşhane-Bayburt-Erzurum yolunu Karadeniz limanlarına bağladığını ve mevcut yolu 7 kilometre kısalttığını, tünelin 2015 yılında tamamlanacağını dile getirdi.  
"Erzurum'u hızlı tren ağına bağlayacağız"
Erzurum'da 2002 sonuna kadar 49 kilometre bölünmüş yol bulunduğunu, kendilerinin 12 yılda 491 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını ifade eden Erdoğan, "Erzurum'u hızlı tren ağına bağlayacağız. Bu önemli projenin de her aşamada takipçisi olacağız. Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars hızlı trenin yapımına yakında Sivas'tan başlıyoruz" bilgisini paylaştı.
Erdoğan, Erzurum'a 12 yılda 11 milyar liralık destek ve yatırım yaptıklarını, ulaştırma ve haberleşmede 2,5 milyar, eğitimde 810 milyon, gençlik ve sporda 1 milyar yatırım gerçekleştirildiğini, Erzurum'u üniversiteler arası spor oyunlarının merkezi yaparak uluslararası bir organizasyonu Erzurum'a getirdiklerini anımsattı.
"Erzurum makus talihini aştı"
Aile ve sosyal politikalarda 835 milyon, sağlıkta 735 milyon, enerjide 718 milyon, orman ve su işlerinde 752 milyon yatırım yaptıklarını söyleyen Erdoğan, şunları belirtti:
 "12 yıl içinde Erzurum çok değişti, Erzurum makus talihini aştı, yeni umutlara doğru ilerlemeye başladı. Erzurum'a 12 yılda başbakanlık dönemimizde yaptıklarımızı saysak inanın saatler alır. Eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaştırmadan toplu konuta, tarımdan hayvancılığa, kültürden vakıflara kadar hemen her alanda Erzurum'a yatırımlarımız oldu. Burada size söz veriyorum, cumhurbaşkanlığı görevim boyunca Erzurum'daki tüm yatırımların, tüm hizmetlerin takipçisi olacağım. Hiçbir hizmet yarım kalmayacak, hiçbir yatırım, hiçbir proje, hiçbir eser atıl kalmayacak."

Editör

Son Güncelleme: 08.07.2014 16:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.