ERZURUM’A 73.5 MİLYONLUK TARIM DESTEĞİ

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘İyi Tarım Destekleri’ bazında, Erzurum'a 3.3 milyon TL organik tarım ve 0.8 milyon TL iyi tarım desteği olmak üzere 4.1 milyon TL destek sağlandığını, Çarşamba günü bu desteklerin ilgili çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi.

14 Eylül 2015 Pazartesi 16:27
ERZURUM’A 73.5 MİLYONLUK TARIM DESTEĞİ
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘İyi Tarım Destekleri’ bazında, Erzurum'a 3.3 milyon TL organik tarım ve 0.8 milyon TL iyi tarım desteği olmak üzere 4.1 milyon TL destek sağlandığını, Çarşamba günü bu desteklerin ilgili çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi. Aydemir Erzurum’a sağlanan desteğin 73.5 milyon TL ye ulaştığını kaydetti. 

TARIMSAL DEĞERLENDİRME

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Parti döneminde verilen destekler ve kurulan altyapı ile Erzurum’un tarım sektöründe ‘kendisini tarif edebilir’ konuma ulaştığını, bu farklılık ve seviyeyi sanayide ifade edecek yatırımların da mutlaka hayata geçirileceğini söyledi.

AK PARTİ VE KIRSAL’A YAKLAŞIM

AK Parti Hükümetleri döneminde, Kırsal kesimde ‘yaşanabilirlik’ şartlarının, alt ve üst yapı yatırımlarıyla sağlandığına işaret eden Milletvekili Aydemir, üretim sürecinin katma değer boyutuna getirilmesiyle Erzurum’da kırsal kesimin cazibe kazanacağını kaydetti. Aydemir, kırsal kesimden göçün durması noktasında, verilen desteklerin yanı sıra bu kesim yaşayanlarını doydukları yerde ikamette kararlı hale getirecek sanayi açılımının mutlak şart olduğunu ifade etti.

CUMHURİYET TARİHİN’DE BİR İLK

Tarım kesimine, AK Parti Hükümetleri döneminde verilen destek, sağlanan yardım, hayata geçirilen alt ve üst yapı yatırımlarının Cumhuriyet Tarihi’nde benzersiz olduğunun altını çizen Milletvekili Aydemir, ‘Gerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gerek Kalkınma Bakanlığı ve gerekse ekonomi Bakanlığı çapında, DAP Bölge Kalkınma idaresi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Tarım İl Müdürlüklerinin eğitim ve mali destekleri ölçeğinde, DATAE gibi araştırmalar boyutunda, kırsal kesimde oluşturulan sinerji dikkat çekicidir. Ancak, tüm bunlara rağmen hala kırsal kesimde göç olgusunun yaşanması, üretim boyutunun yeterli katma değer üretir hale kavuşmaması sebebiyledir. Göç olgusuna kesim çözüm üretmenin tek yolu da, AK Parti Hükümetleri döneminde çizilen ufuk, oluşturulan yol haritası ve verilen desteklere uygun biçimde tarımsal sanayiye geçiş, organize Tarımsal Sanayi Merkezi’nin kurulmasıdır. Kırsal kesime en rasyonel ve en kalbi biçimde yaklaşım sergileyen AK Parti Hükümetlerinin ve ifade ettiği hareketin yeni dönemde önceliği bu olacaktır.’ diye konuştu.

İYİ TARIM DESTEKLERİ

Açıklamasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın İyi Tarım Desteklerine atıfta bulunan Milletvekili Aydemir, bu yaklaşımın Cumhuriyet Tarihi içinde, kırsal kesime yönelik ilk ve ünik bir yaklaşım olduğunu, gerek kırsal kesim ve gerekse tarım sektörüne samimi yaklaşımın ifadesi olarak kaydedildiğini söyledi.

ERZURUM’A YENİ DESTEK

İyi Tarım destekleri bazında, Erzurum'a 3.3 milyon TL organik tarım ve 0.8 milyon TL iyi tarım desteği olmak üzere 4.1 milyon TL destek sağlandığını, Çarşamba günü bu desteklerin ilgili çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını bildiren Aydemir, ‘Temsil ettiğimiz AK Dava çerçevesinde çiftçiye destek noktasında nutuk atmıyoruz, bunu proje ve yatırımların yanı sıra reel maddi desteklerle ortaya koyuyoruz. AK Parti’nin diğerleriyle farkı budur. Yani kırsal kesime yaklaşımındaki samimiyettir.’ dedi.

Editör

Son Güncelleme: 14.09.2015 16:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.