ERZURUM İTHAL ADAY İSTEMİYOR

7 Haziran 2015 genel seçimleri öncesi partilerde aday adaylığı müracaatları sona ererken, ithal aday gösterilmemesi konusunda da adeta seferberlik başlatıldı.

20 Mart 2015 Cuma 21:47
ERZURUM İTHAL ADAY İSTEMİYOR
7 Haziran 2015 genel seçimleri öncesi partilerde aday adaylığı müracaatları sona ererken, ithal aday gösterilmemesi konusunda da adeta seferberlik başlatıldı. Adayların Erzurum çocuğu olmasını, Erzurum’da doğup, Erzurum’da büyüyen, bu memleketin karını, çamurunu, soğuğunu, kışını çeken adaylar olmasını isteyen Erzurumlular, partilerin genel merkezlerine seslenerek, “İthal adaya hayır” dediler.
GENEL MERKEZLERE TELEFON, E POSTA YAĞMURU
2015 genel seçimleri öncesinde AK Parti aday adaylığı müracaatında rekor başvuru ile ilk sırada yer alırken, MHP de aday yoğunluğunun en fazla yaşandığı ikinci parti oldu. Onlarca aday adayının başvuru yaptığı her iki partide de aday adaylığı sona ererken, ithal adaylara karşı da kampanya başlatıldı. Sadece seçim döneminde Erzurumlu olduklarını hatırlayan aday istemeyen Erzurumlular, parti genel merkezlerini telefon, e-posta ve faks yağmuruna tutarak, Erzurum’u bilen, Erzurum’u tanıyan adaylara listelerde yer verilmesini istediler.
ERZURUMLU OLMAKTAN UTANAN ADAYLAR VAR
Sosyal medyadaki profillerine dahi Erzurumlu olduklarını yazamayan aday adaylarının olduğunu anlatan Erzurumlular, “Belki de Erzurumlu olmaktan utandığını dile getiren aday adaylarımız var. Öyle ki facebook profillerine bile başka il yazıp, Erzurum’un sorunlarını çözmeye talip olduğunu ileri sürenler, önce Erzurumlu olmaktan gurur duymalıdırlar. Erzurum’u tanımalı, Erzurum’u yaşamalıdırlar. Erzurum’un kaç mahallesi, kaç ilçesi ve kaç köyü olduğunu bilmelidirler. Yoksa bu şehirle dalga geçer gibi aday adayı olup, Erzurum üzerine nutuklar atmanın, methiyeler dizmenin kimseye faydası olmaz. Erzurumlunun da bu tür hamasetlere karnı tok.” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
SİYASET ŞAKLABANLARI
Her seçim döneminde farklı ilin öz çocuğu olduğunu ileri süren aday adayları olduğunu da hatırlatan Erzurum sevdalıları, "Kimsenin bu şehri hafife almaya, bu şehrin hafzasıyla dalga geçmeye hakkı yok. Bu şehrin oylarının çantada keklik görülmesini de artık istemiyoruz. Bu şehri anlayan, şehrin sorunlarına vakıf isimleri listelerde görmek istiyoruz." dediler. AK Parti'de STK teayülü öncesi sivil toplum örgütlerindeki yöneticilere de seslenen Erzurumlular, "Bu şehri tanımayan insanlara oy verenler, bu vebalin altına girerler. Bunu böyle bilsinler. Biz Erzurum sevdalıları olarak, kim nerenin öz çocuğu olarak kendini hissediyorsa, gitsin oradan aday olsun. Bu şehrin siyaset şaklabanlarına ihtiyacı yok." ifadelerini kullandılar.

Salih YILDIRIM

Son Güncelleme: 20.03.2015 21:48
Anahtar Kelimeler:
ErzurumIthal Aday
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çok komik 2015-03-22 21:15:53

herhalde bayan adaylar içerisinde en vasatı olcay beyoğlu. erzurumluyum bile diyemiyor kadın. erzurum'da görev yapmış, dedesi de tortumlu çıkmış ha ha haaaaa

Avatar
zeliha sert 2015-03-22 00:48:05

adanalı olcay beyoğlu ile trabzon sürmeneli hülya çakır kastınız sanırım. zaten ikisinin de şansı sıfır bence boşverin, daha önemli haberler verin...

Avatar
çok güldüm 2015-03-21 21:20:18

şu olcay beyoğluna tanıtımda çok gülmüştüm. adanada doğmuş birde araştırmış bakmış ki dedesi tortumlu berber. vay anam vayyy, okulunda dört tane öğretmenle bir araya gelemeyen hanımefendi erzurumu temsile talip, olmaz böyle bir şey. ya insan biraz haddini bilir. allah aşkına.

Avatar
ya olcay 2015-03-21 19:22:41

siz onları bırakın olcay ı yazın, hanımefendi adanada doğmuş, erzurumla tek bağı dedesi tortumda berbermiş, onu da araştırmış bulmuş

Avatar
misafir 2015-03-20 22:00:34

bence ali mete de ithal aday adamın tek vizyonu cumhurbaşkanı ile fil tarihinde çekilmiş bir fotoğraf, bu nasıl bir şehirdeyiz rabbim!

Avatar
hakan 2015-03-20 21:59:30

şu hülya çakırın facebook profilinde doğum yeri sürmene yazıyormuş. bugün lütfü yücelik ile bir resmini gördüm erzuruma acıdım. kızım git sen trabzondan aday ol

Avatar
necmi kendirci 2015-03-20 21:54:15

bari isimleri de yazsaydınız. mesela ali demirhan, hülya çakır, vs vs