ERZURUM BÖYLE KALABALIK GÖRMEDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzurum mitinginde rekor kırıldı. İstasyon meydanındaki mitingin ucu Gürcükapı'ya kadar uzadı. Adeta insan selinin yaşandığı mitingde İstasyon Meydanı dolup taştı, binaların teras katları bile doldu. Coşkulu kalabalık Başbakan Erdoğan'ı da coşturdu. Mitingde Erzurum adayları anons edilirken enf azla ilgiyi, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve altıncı sıra Milletvekili Adayı İbrahim Aydemir gördü. Coşkulu kalabalık Erzurum'dan tulum çıkarma mesajı verdi.

11 Haziran 2011 Cumartesi 12:14
ERZURUM BÖYLE KALABALIK GÖRMEDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Erzurum'da partisinin 12 Haziran seçimleri öncesi düzenlediği mitingde partililere hitap etti.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mitingde Başbakan Erdoğan'ın kürsüye gelmesinden önce Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, milletvekilleri İbrahim Kavaz, Muzaffer Gülyurt, Sadrettin Aydın, Muhyettin Aksak ve milletvekili adayları, il başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler halkı selamladı.
Başbakan Erdoğan miting alanında eşiyle birlikte halkı selamladı, ‘bir daha’ şarkısını halkla birlikte söyledi.
Başbakan Erdoğan konuşmasına "Buradan tüm Erzurum'u yiğit mert kardeşlerimizi dadaşları gönülden kutluyorum" sözleriyle başladı. 'Hele Dadaş eyimisen hoşmusan' diye soran Başbakan Erdoğan, ilçe isimlerini sayarak vatandaşları selamladı.
Avlarlı Muhammet Lütfü Efendi’nin Efe'nin; "Erzurum kilidi mülk-i islam'ın/Mevla'ya emanet olsun Erzurum/Erzurum derbend-i ehl-i islam'ın/Mevla'ya emanet olsun Erzurum”dizelerini okuyan Başbakan Erdoğan, "Alvalı Efe, İbrahim Hakkı, Solakzade, Hacı Salih Efendi, Şükrü Paşa'yı, Nene Hatun'u rahmet minnetle anıyorum. Kafkas doğu cephesinin Sarıkamış'ın tüm gazi ve şehitlerine Erzurum'un efsanevi kumandanı Kazım Karabekir'e bir kez daha rahmet niyaz ediyorum. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Allah onlardan razı olsun. 22 Nisan'da Bayburt'tan Gümüşhane'den bismillah dedik ve yola çıktık. Bugün burada Erzurum'da ardında Ağrıda son iki il mitingi yapıyoruz . Bayburt'un Gümüşhane'nin, Batmanın, Şırnak'ın, Van'ın, Muş'un, Bitlis'in, Diyarbakır'ın selamı var sizlere. Hamd olsun Erzurum'a üzerimizdeki Anadolu'nun Trakya'nın tozuyla kokusuyla coşkusuyla geldik. Bana Erzurum'dan güzel bir olay aktardılar. Bir baba üç çocuğu var. Maalesef üçünde de karaciğer yetmezliği var. Bir gün Sivas'ta uygun karaciğer bulunuyor. Karaciğer çok hızlı bir şekilde aldığımız iki ambulans jetle Sivas'tan Erzurum'a Atatürk Üniversitesi organ nakil merkezine getiriliyor. Bu arada babaya soruluyor hangi oğluna nakil yapalım diyorlar. Baba en küçüğü olsun diyor. Erkan küçük çocuk. Nakil ona yapılsın. Jandarma yola çıkıyor ve Erkan'ın Ağrı Dağı’nın eteklerinde çobanlık yaparken buluyor hemen alıyor hızlı şekilde Erzurum'a getiriyor. Nakli gerçekleştiriyorlar Erkan'ın sağılığı yerinde ve yarım bıraktığı okuluna devam ediyor. Bundan daha ötesi var mı. Jet ambulans gidecek alacak getirecek operasyon yapılacak ve Erkan sağılığına kavuşacak. Bundan daha onurlu bir rütbe var mı? Dersliklerde, bölünmüş yollarla herkesin bindiği uçaklarla sevenleri kavuşturduk. Benim Erzurumlu altı yaşındaki yavrum kamyon şoförü olan babasının duble yollardan eve geleceğini bilerek mışıl mışıl uyudu, budan daha güzeli var mı? Hayatı boyunca köyünün pınarından su taşıyan Ayşe ninenin pınarından su akmaya başladı" dedi.
"HERKES İÇİN HUZURLU BİR TÜRKİYE İMAR ETTİK"….
Başbakan Erdoğan Erzurum mitingindeki konuşmasında herkes için huzurlu bir Türkiye imar ettiklerini söyledi.Başbakan Erdoğan, "Bu ülkenin çocukları ücretsiz ders kitaplarıyla tanıştı, İlk ve ortaöğretimde bilişim teknolojisi sınıflarıyla tanıtıştı. Artık pırıl pırıl nesiller yetişiyor. Var mı ötesi, artık çocuklar gençler birbirleriyle yarışıyor. Türkiye'de, güneydoğundan doğudan derece yapan çocuklar çıkıyor. Yoksulun yanında olduk kimsesizin kapısını çaldık yolda kalmışın elinden tuttuk. Kimsesizlerin kimsesiyiz dedik sessiz yığınların sesi olduk. Ve yola böyle devam ettik. Ses ver Türkiye diyenlere Erzurum'dan Dadaşlar ses veriyor. Mesele bu. Ne diyor Erzurum, Ak Parti diyor bunu duyuyorum. Gençlere aydınlık bir gelecek inşa ettik" dedi.
Vatandaşların 'kıskananlar çatlasın' sloganları üzerine Başbakan Erdoğan, "Çatlamasın be. Onları da katalım yanımıza. Daha güçlü oluruz" diye karşılık verdi.
"Herkes için huzurlu bir Türkiye imar ettik" diyen Başbakan Erdoğan daha sonra şunları söyledi: "Demokrasi özgürlük insan dedik. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın dedik. Türk'üyle Kürt'üyle Laz'ıyla Arap'ıyla Roman'ıyla yaratılanı yaratandan ötürü severiz dedik. Değil mi ki candır gönlümüzde yeri vardır. Köprüköy'de Pasinler'de, Horasan'da, Kars Sarıkamış'ta 81 vilayetin şehitleri koyun koyuna yatıyor. Erzurum burada ne ağıt yaktıysa Rize'de benim dedem için de aynı ağıdı yaktılar. Sadece 81 vilayet değil. Bağdat Şam Kudüs Saraybosna aynı ağıtı yaktılar. Erzurum'un ağıtı nedir? Söyleyin. 'Eledim eledim höllük eledim. Aynalı beşikte canan bebek beledim. Büyüttüm besledim asker eyledim. Gitti de gelmedi canan buna ne çare.” Erzurum bu ağıta ne kadar gözyaşı döktüyse Van Diyarbakır Bitlis'te aynı gözyaşını döktü. Biz kardeşiz 74 milyon kardeşiz biz biriz beraberiz etle tırnak kadar bütünüz. Geçmişi kardeşliğin üzerine kurduk, geleceği de kardeşlik üzerine kuracağız. Bu vatan bizim bu bayrak toprak memleket bizim, hepimizin. 784 milyon her birimiz vatanda aşkla sevdayla kesinlikle bağlıyız. Bu vatan için canımızı vermeye hazırız. Bu millet inanın asil bir millettir. Tarihi kültürüyle medeniyetle büyük bir millettir. Şunu unutmayın. “Bir zamanlar biz de millet hem de nasıl milletmişiz. Gelmişiz dünyaya millet, milliyet nedir öğretmişiz.” Erzurum işgale uğradığında sadece Türkiye değil dünyanın tüm Müslümanları gözyaşı döktü. Bosna, Musul Halep Kahire ağladı. İşte bugünde dünyanın gözü bizim üzerimizde. Dünya Erzurum'a, Türkiye'ye bakıyor, Orta doğunun balkanların Kafkasya’nın dağlarında Türkiye'nin sesi yankılanıyor. Mazlumlar mağdurlar umutla Türkiye'ye bakıyor onun için şu pazar çok önemli son derece önemli. 12 Haziran Erzurum için Türkiye için, çocuklar gençler kadınlar emekliler engellerler için geleceğimiz için önemli. 12 Haziran demokrasi özgürlük milletin artık kendi kendisine yapacağı anayasa için çok önemli. 12 Haziran çetelerle mücadele yoksullukla mücadele, için çok önemli.
Zonguldak'tan bir bağımsız milletvekili var. CHP'nin adayı. Evlere bol bol koliler dağıtıyor kolilerde de kendi reklam afişleri var. Bayağı işi ilerletmiş başka ne yapsın para imkan bol. Kendisi içerde ama dışarıda ücretli adamlar var. Ey CHP sen busun. Gerçek burada, arşivlerin dili olsa da söylese.12 Haziran'da sandığa git elini vicdanına koyarak oyunu kullan. Türkiye'ye oy ver. Geleceğimize oy ver. İstikbale istikrara oy ver. Ne yapacağız, bir yarın kaldı buradan ayrılacağız kapı kapı dolaşmaya, telefonlara sarılmaya var mıyız. Sandıklara sahip olacağız sandıklar patlatacağız. Oy pusulasının birinci sırasında AK Parti var. Ampülün altına evet mührünü basmaya var mıyız".
"12 HAZİRAN'DA GÜÇ BİRLİĞİ YAPALIM"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran'da güçbirliği çağrısında bulundu.
Başbakan Erdoğan, 14 Ağustos 2001'de Erzurum'dan yola çıktıklarını belirterek, "Yine bu meydandan yola çıktık. Bu meydan bu işin başlangıcıydı. Biz bu yola milletle çıktık. Bu ülkenin yoksul çocuklarını bir an olsun aklımızdan çıkarmadık. Sefaleti terkedilmişliği ihmali aklımızdan çıkarmadık. Asla şımarmadık. Kibire gurura büyüklenmeye pirim vermedik. Hiç kimseye tepeden bakmadık. Sizlere efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Güç zehirlenmesi yaşamadık. Bize yapılanları kimseye yapmadık her gün milletin karşısına milletin aynasında kendimize baktık. Her gün kendimizi milletin huzurunda hesaba çektik. Hesaba çekilmeden kendinizi hesaba çekeceksiniz. Biz millet dedik başka hiçbir şey demedik. Biz milliyetçiliği kafa tası milliyetçiliği olarak ırkçılık. Slogan atmak şeklinde hiç görmedik. İş ürettik laf üretmedik. Birileri laf üretti. Şimdi size biraz ondan bahsedeceğim. Milliyetçiliğin hamasetini yapmadık. Biz size aşık olduk bu yola öyle koyulduk. Milleti vatanı sevdik ve herkese hizmet götürdük. Erzurumlular sesleniyorum tüm Türkiye'ye sesleniyorum CHP ye oy vermiş kardeşlerimin vicdanına MHP'ye oy vermiş gönül vermiş ülkücü kardeşlerimin BDP'ye oy vermiş kardeşlerimin vicdanına sesleniyorum. Gelin bir kez daha demokrasi özgürlük hizmet siyaseti diyelim. Kardeşler şunu sorun Allah aşkına futbol takımı tutar gibi parti tutulmaz. Kardeşlerim bunlara sorun siz Allah aşkına bu CHP Erzurum'a ne getirdi dün. Yarın ne getirecek. MHP dün ne getirdi yarın ne getirecek. BDP'yi zaten konuşmaya gerek var mı onların derdi başka onlar şu anda terör estiriyor. Bunlar değil mi ezanı Kürtçe okutan, cuma namazımıza aykırı cuma namazı kılmaya kalkanlar. İşte CHP'de 1932'de Türkçe ezan okutmadı mı 18 yıl Türkçe ezan okutmadı mı. Merhum Menderesle tekrar Arapça'ya döndü. Kürtçe ezan, ayrı cuma, ey Bahçeli niye konuşmuyorsun bunları. Tayyip Erdoğan'a gelince kağıttan kaplan kesiliyorsun hadi konuş. Hakkari'de Kılıçdaroğlu BDP'lilerin eline bayrak veriyor onlarla öyle anlaşıyor ama Türk bayrağı veremiyor. Ondan sonra utanmadan sıkılmadan Erdoğan bayrak siyaseti yapıyor diyor. Eğer bu siyasetse. Tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet demekse yapıyorum sen ne diyorsun onu söyle. Bahçelinin bir sesi var mı sağ olsun Diyarbakır'a sonunda gitti mutluyum. Ama orada BDP terör örgütüyle ilgili biri söz söylemedi. Orda konuş kirli ittifaklara senaryolar değil gelin istikrara destek verin. Birbirinin yedeği vagonu olan partilere değil bu kez kendimize oy verelim. Sizi temsil edemeyecek partilerde oyumuzu heba etmeyelim. 12 haziranda güç birliği yapalım. Çetelerin kontrolündeki partilere milli manevi değerlerden hazzetmeyenlere cuma namazını ayırmaya çalışanlalar değil kardeşliğe güç verelim. Kazanan Türkiye gelecek. Erzurum bunlara 12 Haziran'da gereken dersi vermeye hazır mıyız" dedi.
"SÜPER KUPA FİNALİ 31 TEMMUZ'DA ERZURUM'DA"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak süper kupa finalinin 31 Temmuz'da Erzurum'da oynanacağını açıkladı.
Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle devam etti: "Kardeşlerim sizlere buradan bir kez daha özellikle şunu hatırlatmak istiyorum. Kazanan inşallah Erzurum olacak. ‘Hak şerleri hayır eyler zannetme ki gayr eyler, Mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler’. Erzurum bu yıl muhteşem bir spor organizasyonuna ev sahipliği yaptı mı? Bu benim Erzurum'a 12 inci gelişim. Seviyorum sizi napayım. Aşk başka bir şey. Erzurum'a 650 trilyonluk yatırım yaptık bu oyunlar için. Uluslararası standartlarda tesisler yaptık.
İnşallah Palandöken gibi Konaklı’yı ayağı kaldıracağız, orada 5 yıldızlı 4 yıldızlı otellerle Konaklı bu işin önemli bir merkezi olacak. Mevcut tesisleri asla çürümeye terk etmiyoruz. 2012 Şubat ayında kayakseven gazeteciler dünya şampiyonası. 2012 Nisan ayında buz hokeyi büyükler dünya şampiyonası. Şubat ayında kuzey disiplini dünya gençler şampiyonası Erzurum'da yapılacak. 2013'de kuzey kombine dünya snowboard şampiyonası burada yapılacak. 2014 dünya gençler buz pateni şampiyonası Erzurum'da yapılacak. Bunların dışında dünya Erzurum'a akmaya devam edecek. Bu arada süper kupa maçı yani süper ligin şampiyonuyla kupanın şampiyonu kendi aralarında süper kupa maçını 31 Temmuz'da Erzurum'da oynayacak. Durmak yol yola devam. Erzurum marka şehir oluyor.
LOJİSTİK MERKEZ TAŞINMIYOR
Burada bir dedikodu yürütüldüğü duyuyorum. Bunları MHP yapıyor başka kim yapabilir. Yaptıkları başka bir şey yok. Meşgul olacakları tek şey dedikodu. Ziya Paşa “Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri.”diyor. Senin eserin var mı konuş. Lojistik merkezin taşınacağı söyleniyor bu yalandır. İmar tadilatı yapıldı. Kamulaştırma planı hazırlandı. Lojistik merkezi ihale aşamasına geldi. Biz Erzurum'a bu lojistik merkezini kazandıracağız. Tilki yetişemediği üzüme koruk dermiş, kedi de ciğere murdar dermiş. Hızlı trenle ilgili de aynı şeyler söyleniyor. Hızlı tren olayından da şüpheniz olmasın. Yapacağız dersek yaparız. Ne aldanan ne aldatan olduk. 85.yılda dediklerimizi yaptık. Hızlı tren buraya gelecek ve Kars'a da gidecek. Bin yıllık öğretim şehri Erzurum'u bu alanda yeniden söz ve iddia sahibi yapacağız. Atatürk Üniversitesi'ni güçlü şekilde destekledik. Atatürk üniversitesi Türkiye'nin ve bölgenin en büyük gözlemevine sahip olacak. 14 Temmuz 2010'da teknik üniversiteye kavuştu mu kim yaptı MHP'mi? biz yaptık biz".
GEÇMİŞLE BUGÜNE KIYASLADI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'daki mitinginde kendilerinden önceki hükümetin ortağı olan MHP'ye yüklenerek, geçmişle bugünü kıyasladı. Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel'in resminin olduğu afişi gösteren Başbakan Erdoğan, "Şurada gördüğünüz zat, CHP'nin iktidarlarında süt veren ineğin sütü kurur diyordu, şimdi övüyor" dedi.
"MHP döneminde yüksek öğretim öğrencilerine 45 liracık veriliyor" diyen Başbakan Erdoğan, "Yükseköğretimi biz onlardan almadık mı? Şimdi 240 lira veriyoruz. Eğer kredi yurtlarda kalıyorsa 150 lirada gıda desteği veriyoruz. Aramızdaki fark bu. Artık okullardan kara tahtayı kaldırıyoruz. Nereye geçiyoruz? Akıllı tahtaya geçiyoruz çocuklar. Nasıl? Akıllı tahta, bilgisayar donanımlı olacak, her çocuğa da birer tane elektronik kitap vereceğiz. Bunları ücretsiz olarak vereceğiz. Bütün müfredat bunun içinde var. 4 yıl içinde Türkiye'de tüm okullara ve yavrularımıza bunları peyder pey dağıtmış olacağız. Ne düşünüyorum biliyor musunuz? Amerika'da George, Mary bundan yararlanıyor da benim Ayşe'm Ahmet'im neden bunlardan istifade etmesin. Ey Bahçeli, sen iktidardayken dünyada internet yok muydu ya? Niye Erzurum'daki okulara bilgisayar getirmedin, bilişim sınıfları kurmadın? Mesele ufuk ufuk. Vizyon meselesi. Bunlarda o yok. Bizden önceki hükümette Sağlık Bakanlığı Bahçeli'nin mesai arkadaşındaydı. Bizden önce ölülerimizi bile rehin aldınız. Böyle ise Pazar günü bunun hesabını sormayacak mıyız? Ya diğeri. Al birini vur öbürüne. Öbürü de 8 sene SSK'da genel müdürlük yaptı. Doktora giderdik 'muayenehaneye gel' denirdi. Para ver tedavi ol. İlaç yazarlardı, alamazdık. Şimdi çıkıp hangi yüzle oy istiyorsunuz. Bunlara demokrasi dersi vereceğinize inanıyorum. Bunu Erzurum iyi yapar. CHP'ye, MHP'ye ve bağımsızlara da bu dersi veriyor muyuz?" diye konuştu.
İktidarları döneminde binlerce kilometrelik bölünmüş yol yaptıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Şimdi bazıları çıkıp diyor ki 'yol karın doyurmuyor.' Yol karın doyuruyor da haberin yok. Benim anam dağ yollarından gelişini anlatırdı. Çarık bulamazlardı. Bu CHP, dedelerimi çarığa mahkum etti" dedi.
Başbakan Erdoğan, "Erzurum'da 5, 6, 7 katlı binanın bodrumuna inip kömür alıyordun. Koku, kül, değerli kardeşlerim bir odayı ıstırsın, diğerleri ısınmaz. Şimdi kombi. Bas düğmesine, bütün daire ısınıyor. Her taraf tertemiz sıcak suya ulaşıyorsun. Helga buna layıktı da, bugüne kadar benim Ayşe, Fatma bacım buna layık değil miydi. Sayın Bahçeli, sen bunu görmedin mi? Haberin yok muydu? Nasıl olsun ki koskoca Başbakan Yardımcısı'nın gittiği ülke sayısı parmak sayısını geçmez. Bunlar, devlet adamı olacak.
ASGARİ ÜCRET HESABI
Ekonomideki verileri eleştiren Sayın Bahçeli dün 'Vatandaş senin cebine ne geliyor' diyor. Her şey vatandaşın cebine girenle ölçülmez. Bu ülke ekonomisidir. Türkiye güçlenirken benim insanımda güçleniyor. Ben sana burdan soruyorum. Senin döneminde asgari ücret 184 liraydı, şimdi 630 lira. Senin asgari ücretinle mi daha fazla ekmek alınıyordu yoksa şimdi mi alınıyor. Senin döneminde daha fazla ekmek, çay, şeker alınıyordu ise ben pazardan önce adaylıktan çekiliyorum, Sen çekiliyor musun? Kılıçdaroğlu çekiliyor musun? Bahçeli, biraz sıkıl. Bahçeli'yle Kılıçdaroğlu, el ele vermişler. IMF'ye olan borcu onlar artırmıştı. Biz bunu 5 milyar dolara indirdik. Şimdi bunlar milliyetçi değil mi? Merkez Bankası'nın kasasında 27.5 milyar dolar vardı, şimdi kasada 97 milyar dolar var. Sayın Bahçeli nerde geziyorsun. Erzurum'un, MHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Rakamlarla konuşuyorum. Bireysel de Türkiye Cumhuriyeti'ni güçlendirme noktasında da konuşuyorum. Gelin ferasetinizi ortaya koyun ve oyumuzu buna göre verelim" diye konuştu.
'Beraber yürüdük biz bu yollarda' şiirini okuyan Başbakan Erdoğan, "12 Haziran, Pazar günümüz Türkiye, Erzurum, millet, yeni Anayasa, ileri demokrasi, temel hak ve özgürler için yeni bir milat olsun" diye konuştu.
DAP’IN MERKEZİ ERZURUM
Doğu Anadolu Bölgesi'nin kalkınması için DAP Başkanlığı'nı kuracaklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, DAP'ın merkezinin Erzurum olacağını, Erzurum ve bölgenin kalkınacağını söyledi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.