Erzurum anketi yayımlandı; DEVA’nın oyu yüzde 10’u aştı

DEVA'nın Erzurum anketinde partinin oyları yüzde 10’u geçti.

admin
admin
27 Kasım 2021 Cumartesi 10:41
Erzurum anketi yayımlandı; DEVA’nın oyu yüzde 10’u aştı

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, Erzurum’da yaptırdıkları anketin sonuçlarını açıkladı. Ankete göre Erzurum’da DEVA partisinin oyları yüzde 10’u geçti.

İl Başkanı Vahit Bingöl, yaptığı açıklamada, Deva Partisi olarak başta dolar olmak üzere altın ve diğer yabancı paralar karşısında yaşanan çalkantılar ve piyasalarda ortaya çıkan sıkıntılar öncesinde Erzurum’da çeşitli meslek gruplarından 528 kişi ile yüz yüze kamuoyu yoklaması yaptıklarını söyledi.

DEVA İKTİDAR HEDEFİNE YÜRÜYOR

Bingöl, kısa süre önce kurulan DEVA Partisi’nin ülke genelinde teşkilatlanma çalışmalarını hızla tamamlayarak seçimlere girme hakkı elde ettiğini hatırlatarak, “DEVA Partisi, Genel Başkanımız sayın Ali Babacan liderliğinde belirlediği iktidar hedefine emin adımlarla ilerlemektedir.” dedi.

Bunu değişik zamanlarda farklı partiler tarafından yaptırılan anket çalışmaları ve kamuoyu yoklamalarında elde edilen verilerin de teyit ettiğine dikkat çeken Bingöl, “DEVA Partisi olarak Erzurum’da gücümüz neydi, neredeydik? Hem bu ve hem de benzeri sorulara cevap bulabilmek, bu arada şehrimizin siyasi anlamda bir fotoğrafını çekmek amacıyla yaptırdığımız anketin sonuçlarını paylaşmayı görev kabul ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İŞTE ANKET SONUÇLARI

DEVA Partisi’nin Erzurum’da 12 farklı bölgede 528 kişi ile yüz yüze görüşerek yaptırdığı anketten çarpıcı sonuçlar çıktı.

Bugün bir milletvekilliği seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirdiniz?” sorusunun yönetildiği farklı meslek grubundaki seçmenlerden yüzde 24,5’i AK Parti, yüzde 4,6’sı CHP, yüzde 7,3’ü HDP, yüzde 9,3’ü MHP, yüzde 11,3’ü İYİ Parti, yüzde 10,6’sı DEVA Partisi, yüzde 2,6’sı Saadet Partisi, yüzde 17,2’si kararsızım ve yüzde 8,6’sı ise hiçbir cevabını verdi.

Kararsızlar dağıtıldığında ise AK Parti’ni oyu yüzde 32,9 CHP’nin oyu yüzde 6,3, HDP’nin oyu yüzde 9,8, MHP’nin oyu yüzde 12,5, İYİ Parti’nin oyu yüzde 15,2, DEVA Partisi’nin oyu yüzde 14,3, Saadet Partisinin oyu yüzde 3,6, diğer partilerin oyu ise yüzde 5,4 olarak şekillendi.

İŞTE O ANKET;

Editör

Son Güncelleme: 29.11.2021 12:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.