Erdoğan talimat verdi; Teşkilatlar değişiyor

AK Parti'de kongre süreci başladı. İl ve ilçelerin karnesi çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'metal yorgunluk var' dediği teşkilatlarda kadroların yarısı değişiyor.

admin
admin
06 Temmuz 2017 Perşembe 07:49
Erdoğan talimat verdi; Teşkilatlar değişiyor

Erzurum’da da teşkilatlardaki değişiklik oranının yüzde 80’leri aşabileceği konuşuluyor. Her ne kadar halk oylamasında Büyükşehirler içerisinde Erzurum birinci olsa da, bir çok ilçede ciddi sorunlar yaşanıyor. Halk oylamasında AK Parti ve MHP’nin ‘evet’ safında birleşmesine rağmen Erzurum’da beklenen oy oranı çıkmadı. AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve yönetiminin samimi çalışmaları dışında halk oylamasında ciddi varlık gösteremeyen teşkilatların büyük bir bölümünün değişmesi bekleniyor.

ERZURUM’DA DA TEŞKİLATLAR DEĞİŞİYOR

Birçok ilçede Belediye Başkanı ile İlçe Başkanı arasındaki sürtüşmeler referanduma yansırken, bazı ilçelerde de teşkilatların kendi içinde kriz yaşadığı öğrenildi. Özellikle 2019 seçimlerinde belediye başkanlığı koltuğuna göz diken bazı ilçe başkanlarının mevcut belediye başkanının hizmetlerini baltaladığı ve başkanın performansını düşük göstermek için de halk oylamasında etkin bir çalışma sergilemediği biliniyor. Bu nedenle Erzurum’un referandumda beklenen oyun en az yüzde 10 oranında düşük çıktığı ve bu tabloyu bilen AK Parti yönetiminin de Erzurum teşkilatlarına ayrı bir önem vereceği ve İl teşkilatı dışındaki tüm teşkilatların ciddi şekilde gözden geçirileceği öğrenildi.

TÜRKİYE GENELİNDE YÜZDE 60’I GİDECEK

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı olduğu süreçten itibaren partideki metal yorgunluğa işaret ederek değişim sinyalleri vermişti. Bazı teşkilatlarda ve belediyelerde zayıf noktalar belirlendi. Bu kapsamda teşkilatlarda yüzde 40 ila 60 arasında değişim bekleniyor.

EN AZ YÜZDE 40 EN ÇOK YÜZDE 60

Bu kapsamda teşkilatlarda yüzde 40 ila 60 arasında değişim yapılması bekleniyor. Metal yorgunluk tespit edilen kadrolar, bayrağı, genç ve dinamik yeni isimlere devredecek. Bölgesel dengeyi de gözetecek olan AK Parti illerde önde gelen STK temsilcilerine davet gönderecek.

KARNESİ İYİ OLAN İLE YOLA DEVAM

Yenişafak'ın haberine göre; AK Parti'de kongreler dün itibariyle başladı. AK Parti yönetimi, yeni kadroları belirlerken teşkilatların belediyelerle olan diyaloglarını dikkate aldı. Bütün illerin ve ilçelerin karnesi çıkarıldı. Karneye göre bugüne kadar enerjisini tüketmemiş isimlerle yola devam etme kararı alındı.

GÖZLEMCİ KOMİSYONLAR KURULACAK

Geçtiğimiz hafta teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş başkanlığında il başkanları toplantısında, genel merkez tarafından belirlenen kriterler iletildi. Delege seçimlerinin objektif ve sağlıklı yapılması için gözlemci olarak komisyonlar kurulması talimatı verildi.

BELEDİYELERİN PERFORMANSI YAKIN TAKİPTE

Öte yandan AK Parti'nin yerel yönetimlerde yakaladığı başarının genel seçimlere yansımasından hareketle 180 günlük eylem planı ile eş zamanlı olarak belediyelerin de 2019'a hazırlık kapsamında performanslarının yakın takibe alındığı belirtildi.

Editör

Son Güncelleme: 06.07.2017 11:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MAHALLENİN DELİSİ 2017-07-06 16:25:19

Şahsen biz Tortum'da çıkan oyun AK PARTİ teşkilatı tarafından alındığına bizzat şahidiz. Eğer iş belediye başkanına kalsaydı referandumda ikinci olunamazdı.