ELİNDE AMPULLE GELDİN, SAYENDE AMPULLE KARARAN ŞEHİR OLDUK

MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya ile AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler arasındaki ‘meydan savaşı’ kızışıyor.

22 Kasım 2012 Perşembe 14:44
ELİNDE AMPULLE GELDİN, SAYENDE AMPULLE KARARAN ŞEHİR OLDUK
Büyükşehir Belediyesi tarafından Havuzbaşı’nda yapılması planlanan kent meydanı alanında basın toplantısı düzenleyerek, “Meydan ne oldu?” diye soran Kaya’ya Küçükler, partisinin il danışma meclisi toplantısında cevap vermişti. DOĞUTÜRK’ün gündeme taşıdığı açıklamada Küçükler, eleştiriler için Kaya’ya, “Açıklama yaptığın yerde daha önce eski binalar vardı. Orayı biz meydan yaptık. Siz orada açıklama yaptınız. Orayı boş bulup açıklama yaptığınıza göre demek ki biz orayı o haliyle de meydana çevirmişiz." ifadelerini kullanmıştı.
CAHİL İNSAN HER SÖZÜNDE YAPTIKLARINI AKLAR
MHP İl Başkanı Kaya düzenlediği basın toplantısı ile bu açıklamalara sert cevap verdi. Milliyetçi Hareket Partisi olarak halk tarafından tevdi edilen muhalefet görevini, teşkilatlarının gerektirdiği ilkeli ve seviyeli bir şekilde icra etme gayretinde olduklarını dile getiren Kaya, “Erzurum Büyükşehir Belediyesinde yaşanan olumsuzlukları kamuoyuna duyurmaya başladık. Sözleri gibi hayallerini de yarım bırakan sayın Ahmet Küçükler şehre kent meydanı yapacağının sözünü vermişti. En son yaptığımız basın açıklamamızda ise şimdiye kadar tamamlanmış olması gereken bu Kent Meydanı hakkında beyanatlarımız oldu. Her zaman olduğu gibi, gerçekleri su yüzüne çıkarmamızdan rahatsız olan sayın Büyükşehir Belediye Başkanı, aynı rahatsızlığı duymuş olacak ki, kendi partisinin Danışma Meclis toplantısında yine kendisine yakışır şekilde yaptıklarını ak’larcasına cevap hakkını kullanmıştır. Yalnız şunu belirtmek isterim; cahil insan her sözünde yaptıklarını aklar, sayın başkan hatalarını aklama adına arayışa girmek yerine, verdiği sözleri yoklaması daha dürüst bir davranış şekli olacaktır. “ dedi.
DOĞUTÜRK GÜNDEME TAŞIMIŞTI
Kaya, yalnızca DOĞUTÜRK’te yer alan Küçükler’in danışma meclisi toplantısındaki açıklamalarını aktararak, “Partisinin danışma meclis toplantısında yapmış olduğu konuşmada ‘Açıklama yaptığın yerde daha önce eski binalar vardı. Orayı biz meydan yaptık. Siz orada açıklama yaptınız. Orayı boş bulup açıklama yaptığınıza göre demek ki biz orayı, o haliyle de meydana çevirmişiz’ diye bir açıklamada bulunması, beceriksizliğine bahane uydurmaya çalıştığını göstermektedir. Dikkatinizi çekmek isterim bu açıklamayı yapan kişi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Avukat. Beceriksizliğine bahane aramak yerine, başarısızlığına çözüm için çare araması gereken Büyükşehir Belediye Başkanını bu açıklamasının ardından canı gönülden AL-KIŞ-LI-YO-RUM… Helal olsun diyorum. Adına pardon soyadına yakışır bir meydanı bizlere kazandırdığı için. Zaten biz hep söyledik, büyük afişlerdeki küçük hayaller diye. Lakin sayın başkanın kaçırdığı bazı nüanslar var. Bir kere daha önce orada olduğunu söylediği eski bina tarihi dokuya sahip olan Halk Eğitim Merkezi idi. Orada insanlarımızın iş bulabilmelerine olanak sağlayan her türlü branşta kurslar ve sertifikalar verilerek istihdama katkıda bulunan, ilimizdeki her topluluğun kullandığı bir salon bulunduran, tarihimizi ve kültürümüzü yaşatmak adına halk oyunlarımızdan, el sanatlarımıza kadar birçok alanda faaliyet gösteren bir merkez var idi. Böyle bir merkezden eski bina diye bahsetmek sanırım sadece sayın Ahmet Küçükler’e nasip olmuştur. Söz verdiği tarihte, kent meydanını bitiremediğinden dolayı, zeytinyağı misali su üstüne çıkma çabasını anlıyoruz. Ancak bu gibi tavırlar sergilemek yerine çıkıp, ‘Biz böyle bir söz verdik, ancak verdiğimiz sözü tutamadık, bundan dolayı vatandaşlarımızdan özür diliyorum.’ demesi daha seviyeli daha ilkeli bir yaklaşım olmaz mıydı? Sonuçta; Topraktan geldik toprağa gideceğiz mühim olan çamurlaşmamak değil midir? Ama kime söylüyoruz!” diye konuştu.
ALLAH’A DUA ET, İNSANLARI SENİN ELİNDEN KURTARSIN
“Elinde ampulle geldin, sayende ampulle kararan şehir olduk.” diyen Zekai Kaya, sözlerine öyle devam etti: “Bu şehir için eğer elinden bir şey gelmiyorsa, otur Allah’a dua et, bu insanları senin elinden kurtarması için ona yalvar. Tabi bu sözlerimizin sende bir etki bırakacağını, seni değiştireceğini, tarih kokan bu şehrimiz için bir çaba sarf etmeye başlatacağını sanmıyorum. Ama unutma Erzurum için mecburi istikamet değilsin.”
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI NEREDE?
Açıklamasında Erzurum’daki sivil toplum kuruluşlarına da eleştirilerde bulunan MHP’li Kaya, “Bu kadar olumsuzluk karşısında, ilimizde mukim sivil toplum kuruluşlarından, derneklerden, örgütlerden, ses çıkmamasına da bir anlam veremiyoruz. Şehrimizle alakalı sorunlar karşısında konuşması gerekenler acaba neden sus pus oturuyorlar. Bu şehri sadece Milliyetçi Hareket Partisi mi ilgilendiriyor? Bunu da merak etmekteyiz.” şeklinde konuştu.
YOLSUZLUKLARIN TAKİPÇİSİYİZ
Kaya, Ertansa ve kamulaştırma yolsuzluklarının da unutulmadığını, gelişmeleri takip ettiklerini de vurgulayarak, soruşturmaların neticelenmesinin ardından, burunlarına gelen farklı pis kokularla alakalı bazı araştırmaların sonuçlarını da kamuoyu ile paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

İŞTE DOĞUTÜRK'TE YER ALAN O HABER:
http://www.doguturk.com/siyaset/kucukler-kayaya-cevap-verdi-h4919.html





Editör

Son Güncelleme: 22.11.2012 14:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.