DEVAM EDECEK BAŞKANLAR EN GEÇ EKİM'DE AÇIKLANACAK

AK Parti'de 2014'teki yerel seçimler nedeniyle revizyon heyecanı yaşanıyorParti tüzüğündeki üç dönem engeli nedeniyle parlamento dışı kalacak bakanlar yerel yönetimlere kaydırılacak.

14 Ağustos 2013 Çarşamba 15:19
DEVAM EDECEK BAŞKANLAR EN GEÇ EKİM'DE AÇIKLANACAK
Vatan'ın haberine göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kurmaylarını, eylül ayı ile birlikte yoğun bir gündem bekliyor. AK Parti, başta büyükşehirler olmak üzere her il için en "uygun" adayı belirlemek üzere 2009'dan bu yana yerel düzeyde sürekli anketler yaptırıyor.
AK Parti kurmaylarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan son yerel seçimlerde bazı illerde adayların geç, bazı illerde ise erken açıklanmasının çeşitliği olumsuzluklara yol açtığını düşünüyor. Erdoğan'ın bu kez aday açıklamasının zamanlaması konusuna özel önem verdiğini vurgulayan AK Parti kurmayları, isimleri üzerinde "gözden çıkarıldılar", "başarısız oldular" şeklinde spekülasyonlar yaşanmaması için adaylık açıklamalarına mevcut belediye başkanları ile yola devam edilecek illerden başlanılmasının düşünüldüğünü bildirdiler.
BAKANLIK HEYECANI
Eylül ya da en geç ekim ayı içinde yeniden aday gösterilecek mevcut başkanların adaylıklarının ilan edilebileceği ifade edilirken, parti tüzüğündeki 3 dönem sınırlaması nedeniyle genel seçimlerde yeniden aday olamayacak bazı bakanlarını büyükşehir belediye başkanlığına kaydırmayı düşünen Erdoğan'ın, kabinede buna yönelik eylül-ekim gibi revizyona gitmesi de bekleniyor. Üç dönem engeline takılacak milletvekilleri arasında ise, kabine revizyonu ile parlamentoya "bakan" olarak veda etme heyecanı yaşanıyor.

Editör

Son Güncelleme: 14.08.2013 15:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.