Dersine çalışıyor, ezbere konuşmuyor!

Dersine çalışıyor, ezbere konuşmuyor!

admin
admin
09 Haziran 2020 Salı 21:43
Dersine çalışıyor, ezbere konuşmuyor!

Vedat REFAYELİ

Onu bunu bilmem, bir milletvekili açıklama yaptığı bir konuda öncesinde dersine iyi çalışmış olması gerekir.

Kaptanı usta olmayan gemiye her rüzgar kötüdür’ derler ya, işin ustası olmak da öyle bir şey işte.

Bunun en güzel örneğini şahsen Naci Cinisli’de görüyorum.

İYİ Parti’nin Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, özellikle son zamanlarda tarım ve hayvancılık ile ilgili açıklamalar yaparken, tivitler filan atarken, soru önergeleri hazırlarken konuya ne kadar vakıf olduğunu da ortaya koyuyor.

Vekil seçilmeden önce özellikle son 10 yıldır tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyet gösteren bir işadamı olması, onu bu konuda bir anda gözde ve uzman yaptı.

Polemikten uzak, ayakları yere sağlam basan açıklamaları sanıyorum hükümet çevresinde de ilgi ile izleniyor.

Son zamanlarda ülkemizin tarım ve hayvancılık konusunda içinde bulunduğu durumu rakamlar da vererek ayrıntılı bir şekilde gözler önüne seren Cinisli belli ki açıklama yapmadan önce bayağı bir hazırlanıyor, kafa yoruyor, mesai harcıyor.

Zira bu konuda öyle bilgiler veriyor ki çoğu kez fazlası oluyor, eksiği olmuyor.

Öyle şeyler söylüyor oluyor ki, belli ki ezbere ya da konuşmuş olmak için konuşmuyor, onu anlıyoruz.

***

Cinisli sadece sorunları aktarmakla kalmıyor, çözüm önerisini de akabinde aktarması, onu eleştiriler yaparken çok daha anlamlı kılıyor.

Son zamanlarda hayvancılık lobisine dikkat çeken açıklaması ile kamuoyunun önüne çıkan Cinisli’nin ‘’1960 yılında Türkiye’de yaklaşık 60 milyon küçük ve büyükbaş hayvan vardı ve ülke nüfusumuz 27 milyondu. Bugün 80 milyon vatandaşımız var fakat 68 milyon küçük ve büyükbaş hayvanımız var. 1960 yılında kişi başına 2,6 hayvan düşerken bugün 0,82 hayvan düşüyor. Üstelik sığınmacı ve mülteci olarak gelenler 0,82’lik orana dahil değil’’ açıklaması on numara beş yıldızdı, konuya ne denli vakıf olduğunu gözler önüne serdi..

Sanıyorum bu haliyle olası bir İYİ Parti’nin olası iktidarı veya koalisyon ortaklığında Tarım ve Orman Bakanı olarak adı öne çıkanlardan biri de kesinlikle Naci Cinisli olacaktır.

Sokakta görse beni tanımayacağını düşündüğüm Naci Cinisli’yi tarım ve hayvancılık konusunda ki taktik-maktik olmaksızın ‘’bam bam’’ anlatan, dokunan, yaraya parmak basan çalışmalarından ötürü kutluyorum.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.