DENEYİMLER PAYLAŞILMALI

Prof. Dr. Karagöl, “Mezun olduğunuz şehirde iş beklentiniz olmamalı ki o şehirde kalasınız. Sektör yoksa şehirden göçersiniz” dedi.

26 Şubat 2015 Perşembe 13:22
DENEYİMLER PAYLAŞILMALI
Prof. Dr. Karagöl, “Hükümetin çıkaracağı kanunlar olsun veya kritik işlerde önemli görevler üstlendik. Yani işin hep mutfağında olduk. Raporlar hazırladık. Bu deneyimlerimizi artık şehrimizle paylaşmak bizim görevimizdir” dedi.
AK Parti’den aday adaylığını açıklayan Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, adaylık açıklamaları öncesinde gezi ve incelemelerini sürdürüyor. Erzurum’un tüm ilçelerinde gezmedik köy ve mahalle bırakmayan Karagöl’ün dünkü durağı Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’ti. Başkan Yücelik ile görüş alışverişinde bulunan Karagöl, ekonomik sorunlar üzerinde uzun süre sohbet etme imkanı buldular. ETSO ile birlikte Erzurum’da çeşitli sivil toplum kuruluşları ve basın yayın organlarına da ziyaret gerçekleştiren Karagöl’ün gündeminde göç ve işsizlik vardı.
 
KARAGÖL, YOL HARİTASINI VERDİ
2015 genel seçimleri öncesinde saha çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, teşkilatlardan ve STK’lardan tam not alıyor. Siyaset ve siyasetçinin neler yapması konusunda yol haritası olabilecek açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Karagöl, “Siyasetçi, toplum ile hükümet arasında önemli bir noktada yerini alıyor. Verilen sorumluluğu doğru kullanmalıdır” diye konuştu.
Yıllardır devletin kritik yerlerinden önemli görevler üstlenen Prof. Dr. Erdal Karagöl Tanas, “Hükümetin çıkaracağı kanunlar olsun veya kritik işlerde önemli görevler üstlendik. Yani işin hep mutfağında olduk. Yurt içinde ve yurt dışında önemli konularda bilgi alışverişinde bulunduk. Raporlar hazırladık. Bu deneyimleri artık şehrimle paylaşmak istiyorum. Tüm altyapısıyla 2023’e kalkınmaya, şahlanmaya hazır bir Erzurum tek görevimizdir” dedi.
 
“SİYASETÇİ YATIRIMA DESTEK OLMALI”
Siyasetçi, bölgenin ve bulunduğu ilin kalkınması yönünde özel sektörün ve yatırımcının mutlaka yanında olması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, “Siyasetçi, özel sektörün ve kamunun gelmesi halinde devlet ile yatırımcının arasında bir bağ oluşturmalı. Teknik anlamda özel sektörün avantajlı olması yönünde gereken alt yapıyı oluşturmalıdır” dedi.
“Siyasetçi sorunların çözüm noktasında gelen bilgileri yukarı taşımalı” diyen Prof. Dr. Karagöl, “Siyasetçi sahada olacak ve gelen sesi dinleyip yukarıya taşımalıdır. Böylelikle problemler eritilir, insanların siyasete bakış açısı değişir, siyasette güçlenir. Yetkili kurumlar ve taraflar masada katılımcı olursa, sorunların çözümüne büyük katkı sağlar” şeklinde konuştu.
 
“SEKTÖR YOKSA ŞEHİRDEN GÖÇERSİNİZ”
Son yıllarda Erzurum’un çok göç verdiğini ve bunun altında ekonomik sorunlar olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Karagöl, “Mezun olduğunuz şehirde iş beklentiniz olmamalı ki o şehirde kalasınız. Sektör yoksa şehirden göçersiniz” dedi.
Bu bölgeler için özel sektörü tetikleyecek ve bürokrasiyi iyi bilen insanların görev alması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Karagöl, “insanların kalabileceği işgücü ve imkânların sağlanması lazım. Sektörlerde iş gücü gitmemeli, zincir tam tersine işlemesi gerekiyor. Şehre neler yapılması konusunda dışarıda işadamı, akademisyen ve gazeteci var. Bunları da getirip katkıda bulunmak gerekiyor. Bu anlamda Türkiye’ye mal olacak raporlar hazırladık. Ülkemize yapıyoruz, neden Erzurum ve bölge için yapmayalım. Erzurum Türki Cumhuriyetleri’ne en yakın ildir. Hızlı tren, Ovit Tüneli’nin açılması, şehre hareketlilik kazandırır. Yeter ki doğru projeler üretelim” şeklinde konuştu.  

Editör

Son Güncelleme: 26.02.2015 13:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.