DAVUTOĞLU'NDAN KABİNE İÇİN SON İSTİŞARE

Meclis Başkanlığı için adayını belirleyen AK Parti, kabine için parti içindeki istişarelerini sürdürüyor.

20 Kasım 2015 Cuma 10:42
DAVUTOĞLU'NDAN KABİNE İÇİN SON İSTİŞARE
Meclis Başkanlığı için adayını belirleyen AK Parti, kabine için parti içindeki istişarelerini sürdürüyor.
64. hükümeti kurma süreci Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun istişareleriyle devam ediyor. Önceki gün partisinin karar organı MYK'yı toplayan Davutoğlu, bu istişarelerin tamamlanmasından sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın programlarının uygun olduğu dönemde bir araya gelecek.
KADIN SÜRPRİZİ
Kabinede il dengesinin yanı sıra eski ve yeni vekil dengesinin de korunacağı kaydedildi. Aynı ilden iki bakana görev verilmeyecek. Kabinenin sürprizleri arasında iki kadın bakana yer verilmesi beklentisi var. Uzun dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı dışında kadın bakanın kabinede yer almadığına vurgu yapılırken, yeni kabinede ikinci bir kadın bakana yer verebileceği dile getiriliyor.
Meclis Başkanlığı için adayını belirleyen AK Parti, kabine için istişarelere devam ediyor. Başbakan Davutoğlu, İstişarelerimi sürdüreceğim ve Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte tespit edeceğimiz bir zaman dilimi içinde inşallah buluşup hükümetimizi kamuoyuyla paylaşacağız açıklamasında bulunmuştu.
Hafta sonunu İstanbul'da geçirmesi planlanan Erdoğan'ın Ankara'ya pazartesi günü dönmesi öngörülüyor. Davutoğlu'nun üzerinde son istişarelerini yaptığı yeni Bakanlar Kurulu listesini pazartesi günü Erdoğan'a sunması bekleniyor.
MECLİS'TEKİ İSİMLER BELİRLENECEK
Öte yandan, AK Parti Grup toplantısının, 22 Kasım pazar günü, Meclis Başkanı seçimi öncesinde toplanacağı ve partinin Meclis Başkanlık Divanına seçilecek isimlerin kesinleştirileceği öğrenildi.
AK Parti Grup Başkan Vekilliklerine getirilecek isimlerin de 24 Kasımdaki toplantıda netleştirileceği öğrenildi.
Bu arada; Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Partinin TBMM Başkan adayı İstanbul Milletvekili İsmail Kahramanı kabul etti. Çankaya Köşkünde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 30 dakika sürdü.

Editör

Son Güncelleme: 20.11.2015 10:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.