DAVUTOĞLU'NA BİR TEPKİ DE CHP'DEN

Cumhuriyet Hak Partisi (CHP) Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu Ermenistan'da yaptığı açıklamalara düzenlediği basın toplantısıyla tepki gösterdi.

16 Aralık 2013 Pazartesi 14:51
DAVUTOĞLU'NA BİR TEPKİ DE CHP'DEN
Parti Binasında basın toplantısı düzenleyen Kızıloğlu, “Yaklaşık bir yıllık süre zarfında, Erzurum üzerinde kara bulutların estirildiği ve Erzurumlu hemşerilerimizin de büyük tepkisine neden olan, Sayın Başbakanımızın Diyarbakır'daki konuşmasında "Kürdistan'dan" bahsetmesi, onun akabinde Barzani televizyonlarının hava raporları haritalarında Erzurum'u da içine alan ve daha sonra BDP Diyarbakır Millitvekili Altan Tan'ın Meclise önerge vererek, Erzurum ve bazı ilçelerinin isimlerinin değiştirilmesi cüretini gösterebilmiştir.

Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Sayın Davutoğlu'nun Ermenistan'ı ziyareti sırasında, sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelirken sorulan bir soru üzerine, Bizim dedelerimiz Erzurum'da göçe zorlanmışlardır, dedelerimizin yerini ziyaret etmek istiyoruz denmiştir. Davutoğlu da buna karşılık, "O zaman de gelecek, Erzurum'da ev dahi satın alabileceksiniz" demiştir. Bunu diyebilen Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, sorulan soruya şu cevabı verebilirdi, "Karabağ'da yerinden- yurdundan edilen Azerbeycan ve Hocalı da katledilen yüzlerce masum insanın, ayrıca öldürülen bir çok ateşe ve büyükelçiliklerimizin çocuklarına nasıl cevap verilecek? Erzurum'da altı tane Milletvekili olmasına rağmen, hiç birinin sesi çıkmamaktadır. Bu da düşündürücüdür. Bu oynanan senaryoya duyarsız kalmayacağımızı, aynı hassasiyet Irak'ın kuzeyinde yıllardır zulüm gören, yerlerinden yurtlarından edilen Türkmenlere niçin gösterilmemektedir. Cumhuriyet Hak Partisi olarak bu konuda gereken demokratik tepkiyi göstereceğiz." şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 16.12.2013 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.