Davanın ilkeleriyle ters düşenler gidecek

Belediye başkanlarının istifalarıyla ilgili tartışmaları değerlendiren AK Parti kurmayları, “İlkelerimizle, vatandaşla ters düşenlerle yolları ayırırız” dedi

admin
admin
06 Ekim 2017 Cuma 07:48
Davanın ilkeleriyle ters düşenler gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'de başlattığı değişim ve dönüşüm tüm hızıyla sürüyor. 2019'da yapılacak belediye, parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar başlatılan değişim, dönüşüm ve yenilenme hareketi geniş bir istişare ile yürütülüyor. İl ve ilçe başkanları başta olmak üzere teşkilatların görüşleri alınıyor, saha değerlendirmeleri ve mülakatlar yapıldıktan sonra partinin kararları açıklanıyor.

Belediyelerdeki istifa süreci ve son tartışmaların ardından görüştüğümüz AK Parti yöneticileri, "İsimler bazında titiz şekilde yürüttüğümüz süreçte son olarak kongreleri yapıyoruz. Kongre yapıldıktan sonra görev alan isimler değişmez diye bir kural da yok. Şu konuda çok hassasız; AK Parti'nin ilkeleriyle, vatandaşla ters düşenlerle zaman içinde de yolları ayırabiliriz. Kimseye parti olarak güvence vermiyoruz. Hata yapan gider" dedi.

AK Parti, olağan büyük kongre sürecini titizlikle sürdürüyor. İl-ilçe kongrelerini süratle yaparken metal yorgunluğuna düşen teşkilatlar yenileniyor. Büyükşehirlerdeki kongreler de önümüzdeki günlerde başlayacak. Her hafta 60-80 arası kongre yapılıyor. Kasım sonunda ilçe kongreleri bitecek; il kongrelerinin ise Şubat sonu bitirilmesi planlanıyor.

DEĞİŞİMİN BİLANÇOSU

Bu arada performansı yeterli bulunmayan Aydın İl Başkanı da istifa etti. Kongre sürecinde bugüne dek AK Parti'de 22 il başkanı ayrıldı. 18'ine atama yapıldı, 4'ünde de atama bekleniyor. Bugüne dek 404 ilçe kongresi yapıldı. Önümüzdeki günlerde 5-6 il başkanının daha değişmesi bekleniyor. İlçelerde değişim oranı yüzde 40'a ulaştı. AK Parti'nin olağan büyük kongresine dek sadece il ve ilçe başkanlıklarında değil, metal yorgunu olarak adı geçen belediyelerde de değişim planlanıyor. Yani belediye başkanlıklarındaki değişim de kongre süreciyle eşzamanlı yürüyecek; 2019 beklenmeyecek.

Editör

Anahtar Kelimeler:
Akparti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.