CHP’Lİ VEKİL, HINIS’IN SU SORUNU TBMM’YE TAŞIDI

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Erzurum’un Hınıs ilçesi Sanayi Mahallesi’ne beş yıldır su verilmediğini tespit ederek, konuyla ilgili Parlamento’ya soru önergesi verdi.

16 Aralık 2012 Pazar 15:39
CHP’Lİ VEKİL, HINIS’IN SU SORUNU TBMM’YE TAŞIDI

Cengiz DURULAR'ın haberi

Geçtiğimiz günlerde sorumlu olduğu kent olan Erzurum’a gelerek temas ve incelemelerde bulunan CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, şehirdeki gözlemlerini TBMM’ye taşıdı. Hınıs ilçesi Sanayi Mahallesi’nde su probleminin yaşandığını tespit eden CHP’li Vekil, konuyla ilgili Parlamento’ya soru önergesi verdi. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın yanıtlamasını istediği 4 soruyu kaleme alan Parlamenter, Bakan Akdağ’a ‘Hınıs’ın Sanayi Mahallesi’ne neden düzenli su verilmiyor’ diye sordu. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, sağlıklı ve düzenli bir çevrede yaşamanın anayasal bir hak olduğunu belirtti. Milletvekili Öz, “Sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşamak en önemli anayasal haklardan birisidir. Bu hak 1982 Anayasası’nın ‘Sosyal ve Ekonomik Haklar ve Ödevler’ bölümü altında madde 56’da düzenlenmiş, devlete ve vatandaşlara çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek ödevini yüklemiştir” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a seslenen CHP’li Öz, şöyle devam etti:

“Sayın Akdağ, anayasal bakımdan durum böyle olduğu halde sizin de milletvekili seçildiğiniz Erzurum ilimizde gerçekleştirdiğim ziyaretler sırasında Hınıs ilçesi, Sanayi Mahallesi’ne beş yıldır düzenli su verilmediğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Mahalle sakinleri, resmi makamlara yaptıkları başvurulardan herhangi bir somut netice alamadıklarını, sorunlarının sürdüğünü tarafıma sözlü ve yazılı bildirmiştir. Sanayi Mahallesi’nde yaşanan bu sorun, beden ve çevre sağlığını olumsuz etkilemektedir. Buna göre, Erzurum ili Hınıs ilçesi Sanayi Mahallesi’nde yaklaşık 5 yıldır devam eden ve sağlık sorunlarına yol açan ‘Yeterli su verilmeme’ sorununun asıl nedeni nedir? Bahse konu mahalle sakinlerinin resim kanallardan su sorununun çözülmesine ilişkin talepleri bugüne dek neden kalıcı bir çözüme kavuşturulmamıştır. Erzurum sınırları dahilindeki hastanelere son beş yıl içerisinde Sanayi Mahallesi sakinleri arasından hijyen, aşırı sıvı kaybı, yetersiz beslenme ya da yetersiz sıvı kaynaklı şikayetlerle başvuran hastaların sayısı ve bu şikayetlerin dağılımı nedir? Bakanlığınızın diğer bakanlıklarla koordineli biçimde yetersiz ya da hiç su alamadığı şikayetini tarafıma ileten Sanayi Mahallesi sakinlerinin sorununu kalıcı olarak, beden, çevre ve ruh sağlığını dikkate alarak çözmeye dair bir planlaması var mıdır, varsa bu plan ne zaman uygulanacaktır?”

 

“CHP, Erzurum’un hakkını her platformda savunur”

CHP Erzurum İl Başkanı Şahin Cananoğlu, partisinin Erzurum’un hakkını her platformda savunduğunu ifade etti. Erzurum’dan sorumlu CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz’ün aynı zamanda Dadaşlar’ın da vekili olduğunu belirten Cananoğlu, “CHP, Erzurum’un, Erzurumlu’nun her zaman yanındadır. HES’te direnişe geçen halkın, Hınıs’ta suyu olmayan vatandaşımızın, fakirin, fukaranın, düşkünün, yetimin, ezilenlerin kısacası tüm yurttaşlarımızın partisidir CHP... Emeğin ve emekçinin yanında, haksızlığın, hukuksuzluğun karşısındadır. Dün olduğu gibi bugünde Erzurumluların, halkımızın ve yurttaşlarımızın emri ve hizmetindeyiz” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 16.12.2012 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.