CHP'DEN 'MAKARNA' YEMİNİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'ndaki konuşmasında "Saman bulamayan besici hayvanına makarna yediriyor" diyen ve bunun fotoğrafını gösteren CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in "Makarnayı yanında götürmüş. Yalan söylüyorsun" tepkisi üzerine tekrar Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Akşar beldesine gitti.

19 Şubat 2013 Salı 10:21
CHP'DEN 'MAKARNA' YEMİNİ
Milletvekili Öğüt, burada kendinin haklılığını ispatlamak için bir kahvehanede Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağına el basıp, "Namusum ve şerefim üzerine yemin ederim makarnayı ben getirmedim" dedi ve aynı o gün orada bulunan görgü tanıklarına da yemin ettirdi. 

CHP Milletvekili Ensar Öğüt, 22 Ocak 2013 günü Erzurum'un Narman ve Şenkaya ilçelerini gezdi. Bölgedeki saman sıkıntısını gündeme taşıyan Öğüt, Şenkaya'ya bağlı Akşar beldesinde Bülent Aktürk'ün ahırına girdi. Yem sıkıntısını göstermek için ahırda hayvanlara eliyle makarna yediren Öğüt, çekilen fotoğrafı da TBMM'deki konuşmasında gösterdi. Öğüt'ün, "Saman bulamayan üreticiler hayvanlarına makarna yediriyor" diyerek gösterdiği fotoğraflara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tepki gösterdi. Bakan Eker konuyu mahkemeye taşıyacağını belirterek, CHP'li Öğüt'ün makarnayı yanında götürdüğünü iddia etti.

Dün de Ensar Öğüt'ün yanında getirdiği makarnaları hayvanların önüne dökerek fotoğraflarını çektiğini iddia eden Bülent Aktürk, başından geçenleri şöyle özetlemişti: "Ben ahırımı temizliyordum. Önde Ensar Öğüt 40-50 kişilik bir grupla ahırın önüne geldi. Yanında CHP Milletvekili Adayı Yaşettin Kışlak da vardı. Yaşettin Kışlak beni kenara çekerek sana ve hayvanlarına bir sıkıntı olmayacak. Hayvanların önüne makarna dökeceğiz bakalım hayvanlar yiyor mu. Ensar Öğüt, yanında getirdiği makarnayı ahırımın önünde ıslatıp hayvanlara döktü. Sonra da fotoğrafını çektiler."

Bunun üzerine bugün Şenkaya ilçesine yeniden giden Milletvekili Ensar Öğüt, kendisine iftira atıldığını ve bunu ispatlayacağını belirtti. İlçe halkıyla görüşen Öğüt, doğruları söylemeleri yönünde vatandaşlara telkinde bulundu. Çok sayıda vatandaş ta olaya şahit olduklarını ve o gün makarnayı çiftçi Bülent Aktürk’ün kendisinin yedirdiğini belirttiler.

Aktürk’ün olay sonrası baskılara maruz kaldığını, çok kötü duruma geldiğini ve o nedenle ağız değiştirdiğini ileri süren ilçe sakinleri Öğüt’e destekte bulundular.

Milletvekili Ensar Öğüt, geçen Ocak ayında ahırına girdiği besici Bülent Aktürk ile görüşmek istedi. Ancak Aktürk, Öğüt ile görüşmek istemedi. Bunun üzerine Ensar Öğüt, gittiği bir kahvede basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından yanında getirdiği Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağını masaya koyup yanındakilerle birlikte bunlara el basan Öğüt, "Yemin ediyoruz ki makarnayı biz yedirmedik. Besicinin kendisi bizi ahırına götürdü ve evinde pişirdiği makarnayı hayvanlarına yedirdi. Biz de bu sorunu Meclis'e taşıdık. Bülent Aktürk baskı altında kalarak hayvanlarına makarnayı yedirdiğini inkar etmiştir. Namusum ve şerefim üzerine yemin ederim ki makarnayı ben getirmedim" dedi.

Yapılan açıklamaların ardından kahveye gelen Bülent Aktürk'ün ağabeyi Ahmet Aktürk, Milletvekili Ensar Öğüt ile görüştü. Ağabey Aktürk, kardeşinin cahil olduğunu ve ne söylediğini bilmediğini söyledi. Aktürk, Milletvekili Öğüt'e, "Yaşanan bu olaylardan dolayı annem kalp krizi geçirdi. Kardeşimi baskı altına alan yok. Kimse burada şov yapmasın" diye konuştu. Bunun üzerine Milletvekili Ensar Öğüt, "Biz burada şov yapmaya değil hakkımızı aramaya geldik. Ben bir milletvekiliyim üzerimize atılan bir suç var. Onu aydınlatmaya geldik. Gerekirse bu hakkımı kanun yolu ile de arayacağım. Bakan Eker'i ve Bülent Aktürk'ü de mahkemeye vereceğim" diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 19.02.2013 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.