CHP’DEN BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ

admin
admin
20 Mayıs 2016 Cuma 10:40
CHP’DEN BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum İl Başkanlığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bayrak yürüyüşü düzenledi. 

Merkez Yakutiye ilçesindeki, Yakutiye kent meydanında toplanan CHP’liler, Cumhuriyet caddesinde bayrak yürüyüşünü başlattı. Ellerinde Türk Bayrağı, Atatürk posteri ve meşalelerle Cumhuriyet caddesinde 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', ‘Atatürkçüyüz’, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atan CHP’li gençler Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Atatürk Anıtı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu Ulusların tarihlerinde bazı dönüm noktaları olduğunu belirterek, “Ulusların tarihinde bazı dönüm noktaları vardır. O dönüm noktalarında, tarih geri dönülmez biçimde değişir. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı olan 19 Mayıs da tarihimiz için böyle bir dönüm noktasıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Bandırma Vapuru'na bindiğinde bavulunda, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu, tam bağımsız bir Türkiye hayali vardı. Bavulunda; yoksul, yıkık dökük bir ülkeyi yeniden inşa etmek, çağdaş, aydınlık yarınlara taşımak için sarsılmaz inancı vardı. O yüzden 19 Mayıs umutlarını yitirmiş bir ulusu ve karamsarlığa gömülmüş bir ülkeyi yeniden aydınlığa çıkaran ve bağımsızlık ruhunu ateşleyen kutlu bir destanın Samsun'da başladığı tarihtir” diye konuştu. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.